Ετικέτες

22.1.18

ΕΠΕΙΓΟΝ: Κομποσκοίνι για τον Εφραίμ (ατύχημα με μοτοσυκλέτα - ακατάσχετη αιμορραγία)!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για κομποσκοίνι


Eν Χριστώ αδελφοί, ένας πνευματικός μας αδερφός, ονόματι Εφραίμ, νέο παλικάρι τού Χριστού, βρίσκεται στο νοσοκομείο, με ακατάσχετη αιμορραγία και κινδυνεύει εκτός των άλλων, να χάσει το πόδι του. Έπαθε φοβερό ατύχημα στον Περιφερειακό τής Θεσσαλονίκης, οδηγώντας μηχανάκι. Σάς ικετεύω προσευχηθείτε για Εκείνον, το έχει τεράστια ανάγκη.

Για τον νεαρό Ευστάθιο δεν είχαμε χρόνο αντίδρασης. Για τον Εφραίμ έχουμε μεν αργήσει, καθώς η ενημέρωση ήρθε πριν 2 ώρες, αλλά ίσως προλαβαίνουμε να βοηθήσουμε. Ας μην χρονοτριβούμε. Όποιος μπορεί ας κάνει λίγο κομποσκοίνι. Ας λέμε την ευχή.

Η πρώτη Ανάσταση


Παρά τον προβληματισμό μας πριν δυο εβδομάδες σχετικά με την αναφορά του Αρχιμανδρίτου Λ.Β. στον Σαρτρ, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι αυτή την Κυριακή το κήρυγμά του στη Φωνή Κυρίου είναι εξαιρετικό. Ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι, με στοχευμένες και καλά επιλεγμένες αναφορές από τους πατέρες της Εκκλησίας και την Αγία Γραφή.

Η επική ομιλία του Καραΐσκου στο Συλλαλητήριο, μαστίγιο κατά του ψευτορωμαίικου



σχόλιο Γ.Θ : Κάποτε αυτή η ομιλία θα διδάσκεται στα σχολεία ως σύμβολο Αντίστασης κατά του ψευτορωμαίικου

Η Παλαιά Διαθήκη εναντίoν του Σιωνισμού - Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Αλίμου

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Παλαιά Διαθήκη εναντίον του Σιωνισμού


Μία Ελληνορθόδοξη απάντηση σε όσους ταυτίζουν την Παλαιά Διαθήκη με τον σιωνισμό, βασισμένη σε αγιογραφικά κείμενα και ιστορικά γεγονότα από τον π.Διονύσιο Κατσούλη.

Τα ορθά πολιτεύματα και οι παρεκκλίσεις από αυτά

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα ορθά πολιτεύματα και οι παρεκκλίσεις από αυτά

Ο Αριστοτέλης όρισε και διερεύνησε τις έννοιες πολίτης και πολιτεία. Σύμφωνα με τον φιλόσοφο, όσα πολιτεύματα αποσκοπούν στο κοινό συμφέρον είναι ορθά, ενώ όσα εξυπηρετούν αποκλειστικά το συμφέρον των αρχόντων ανήκουν στις παρεκκλίσεις των ορθών πολιτευμάτων. Στη συνέχεια αρχίζει να εξετάζει τα είδη των πολιτευμάτων τα οποία διακρίνει σε ορθά και στις παρεκκλίσεις τους από τα ορθά.

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΝΗΦΩΝ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΜΜΕΝΟ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΝΗΦΩΝ!
ΞΕΣΠΑΣΑΝ ΣΕ ΔΑΚΡΥΑ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ & ΤΟΥΡΚΙΑ....
Μεταξύ άλλων ο πατέρας Νήφων (από το ησυχαστήριο των Δανιηλαίων της Αθωνικής Πολιτείας) είπε τα εξής προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας:

ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: ΠΕΡΙ ΠΡΩΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕΡΙ ΠΡΩΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΕΡΙ ΠΡΩΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τελευταίο τμήμα τής Β' Ομιλίας "Εις την Εξαήμερον"

«Άγνωστοι» κατέβασαν το μνημείο της πανθρησκείας στη Θεσσαλονίκη

σχόλιο Γ.Θ : Μετά το Π.Φάληρο άλλο ένα σύμβολο του κακού καταρρέει.
Καλή λευτεριά! Ζήτω η Πατρίδα! 

Με τη συμμετοχή ΔΕΚΑΔΩΝ !!! πολιτών


Φωτογραφία της Μπέτη Μπιζά.

Σχόλιο Αμφοτεροδέξιου: 2-3 (άντε 4...) μονάχα από τις στιγμές της ημέρας...Για να καταλάβουμε ποιοι (νομίζουν πως...) μας κυβερνάνε...Για πόσο ακόμα;

Η καρδιά όλων των Ελλήνων χτυπούσε σήμερα στην Θεσσαλονίκη! Μεγαλειώδης συγκέντρωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία!


 Η ψυχή του Έλληνα δεν υποδουλώνεται τόσο εύκολα όσο νομίζουν κάποιοι 

Τι έδειχνε η T.V τις ώρες του συλλαλητηρίου...


Φωτογραφία του Dimitris Kottaridis.

(by Dimitris Kottaridis)


Σχόλιο Ε.Ν.: Γι αυτό λέμε: Κλείστε την τηλεόραση!!!

https://amfoterodexios.blogspot.gr

Ευστάθιος (17 ετών - δυστύχημα με μηχανάκι)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή ανάσταση

Ταυτόχρονα με τα καλά νέα για τον Γιωργάκη ενημερώθηκα για την κοίμηση του δεκαεφτάχρονου Ευσταθίου (δυστύχημα με μηχανάκι). Κατόπιν αναρτήθηκε άρθρο με τίτλο [Η δύναμη και σημασία της προσευχής και ο τελικός στόχος (σταχυολόγηση Αγιογραφικών χωρίων)]. Το άρθρο αυτό μπορεί να εστιάζει στη σημασία και τη δύναμη της προσευχής σχετικά με την σωματική κυρίως θεραπεία πασχόντων αδερφών μας, αλλά δεν αναφέρεται μόνο σε αυτή. Αναφέρεται μεταξύ άλλων γενικά στη δύναμη της προσευχής όχι μόνο για τους ζώντες αδερφούς μας, αλλά και για τους κεκοιμημένους αδερφούς μας, πολύ περισσότερο δε για ένα νεαρό παιδί που υπέστη αιφνίδιο θάνατο. Δεν ξέρουμε ούτε την πνευματική κατάσταση του παιδιού, ούτε αν κάποιοι προσευχήθηκαν γι΄ αυτόν. Αυτό, όμως, που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε τώρα για τον Ευστάθιο και ο Κύριος θα κανονίσει τα υπόλοιπα. Ας βάλουμε το όνομά του στην προσευχή μας και ας το δώσουμε στην ενορία μας, ας διαβάσουμε λίγο από το ψαλτήρι ή ας πούμε έστω ένα "Κύριε ελέησον" για τον Ευστάθιο. Ο Θεός ας τον αναπαύει.

Επειδή ενδεχομένως σε κάποιους από εμάς φαίνονται περίεργα ή αντιφατικά αυτά τα λόγια κι επειδή αρκετές φορές έχω ακούσει από αδερφούς μας ότι ο κόσμος είναι άδικος (με κρυμμένη και υποβόσκουσα πιθανή βλασφημία ότι δηλαδή ο Θεός είναι άδικος), θα ήθελα να παραθέσω τα παρακάτω τέσσερα σύντομα αγιογραφικά χωρία (δύο από τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου και δύο σχετικά χωρία από την Παλαιά Διαθήκη: τον Προφήτη Ησαΐα και τον Ιώβ.). Δίνω και την μετάφραση μαζί με το αρχαίο κείμενο (υπάρχει και ενεργός σύνδεσμος):

«βλέπομεν γρ ρτι δι᾿ σόπτρου ν ανίγματι, τότε δ πρόσωπον πρς πρόσωπον· ρτι γινώσκω κ μέρους, τότε δ πιγνώσομαι καθς κα πεγνώσθην.» (Α΄ Κορ. ιγ΄, 12)
(Μετάφραση: Διότι τώρα βλέπομεν σαν μέσα σε μεταλλινόν θαμπόν καθρέπτην θαμπά και ακαθόριστα, ώστε να μας μένουν πολλά ασαφή και σκοτεινά, άλυτα προβλήματα και απορίαι, τότε όμως θα ίδωμεν πρόσωπον προς πρόσωπον, φανερά και καθαρά. Τωρα γνωρίζω ένα μέρος της αληθείας, τότε όμως θα αποκτήσω τελείαν επίγνωσιν, θα λάβω τόσον καθαράν και τελείαν γνώσιν, όσον πλήρως και τελείως με έχει γνωρίσει και με ωδήγησεν στον δρόμον της σωτηρίας ο παντογνώστης Θεός.)