Ετικέτες

30.7.20

Ομιλία στην Θεσσαλονίκη: Οι Κρυπτοχριστιανοί της Ανατολής, χθες & σήμερα


Πειραιώς Σεραφείμ: ''Αλήθειες για την Αγία Σοφία''

peiraios serafeim
Τό οἰκτρότατο θέαμα τῆς βεβηλώσεως τοῦ Πανιέρου Ναοῦ τῆς Ἁγίας Σοφίας μέ τίς ὑποδηματοθῆκες στόν πρόναο μέ χιλιάδες ζεύγη ὑποδημάτων, τήν κάλυψη τοῦ ὑπερόχου μαρμαρίνου δαπέδου καί τῶν μοναδικῆς τεχνοτροπίας ὑπερόχων ψηφιδογραφιῶν καί ταυτόχρονα τῆς ἀναρτήσεως ἐδαφίων τοῦ Κορανίου, ὁδηγεῖ σέ κάποιες πολύ πικρές σκέψεις.

Το συγκλονιστικό Θαύμα του Αγίου Παναγή Μπασιά

Όταν ήμουν 12 χρονών [μαρτυρία του Γεράσιμου Δρακόπουλου], ένα βράδυ που καθόμουν έξω από το χρυσοχοείον του πατέρα μου που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του Ληξουρίου…

Το μάθημα Ερντογάν


ag sofia 1
Υπό πρωτοπρεσβυτέρου Λάμπρου Φωτοπούλου, Δικηγόρου Παρ Αρείω Πάγω εν συντάξειΜάστερ Κανονικού Δικαίου

Το παγκόσμιο σύμβολο της Ορθοδοξίας, ο ναός της του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη δεν διαφεντεύεται ούτε από Τούρκους ούτε από Ρωμηούς, Φράγκους ή την UNESCΟ, αλλά από την ιδία των Κυρία Θεοτόκο αποκλειστικά.
Στέκει στο θρόνο της, στην αχιβάδα του Ιερού, ως Βασίλισσα και Παντοκρατόρισσα και αιώνια Έφορος του Ιερού αυτού χώρου.
Τίποτα δεν γίνεται χωρίς την άδεια Της.
Πρόσφατα συγκατένευσε να γίνει μουσουλμανικό Τέμενος ο χώρος αυτός για τους εξής σημαντικούς λόγους:

Ο π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος και ο π. Φιλόθεος Φάρος…


Το 1978 που ήλθε ο αείμνηστος Πατριάρχης Δημήτριος στην Αθήνα συνέβη το εξής χαρακτη­ριστικό στιγμιότυπο, το οποίο διηγήθηκε σε συ­νεργάτρια της Π.Ε.Γ., γνωστός μας ιερέας.  Βρι­σκόμουνα, είπε ο ιερέας  στο ιερό του Μη­τροπολιτικού Ναού Αθηνών.
Ο π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος ήλθε στο ιερό να χαιρετήσει τον Πατριάρχη που εκείνη τη στιγμή καθόταν. Όταν έσκυψε να φιλήσει το χέρι του, ο Δημήτριος ση­κώθηκε όρθιος και του είπε: Εγώ να σκύψω να φιλήσω το χέρι Σας. Εγώ μπορεί να μη σώσω καμμία ψυχή, εσείς όμως σώζετε πολλούς.
Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε εκατοντάδες τέτοιες δηλώσεις από Πατριάρχες, Μητρο­πολίτες, ιερείς, διακεκριμένους πολίτες διεθνούς ακτινοβολίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ομιλούν για την προσωπικότητα του ακαταπόνητου ποιμένα μακαριστού π. Αντωνίου και το σωτήριο έργο του.