Ετικέτες

6.3.17

Η σωτηρία της Ελλάδος...



Οι Τούρκοι έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους σε προκλητικότητα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί τον Ελληνικό(;) πολιτικό κόσμο. Η νέα προκλητική κίνηση των Τούρκων, που φέρνει ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο "θερμού επεισοδίου" γίνεται προφανώς με την κάλυψη, αν όχι την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Τα λίγα που γίνονται πολλά…




π. Λίβυος  .Ναι, δεν μπορούμε όλα να τα αλλάξουμε. Αλλα γιατί θα έπρεπε;

Πως αφιερώθηκε το Άγιο Όρος στη Παναγία

Παναγία Άγιο Όρος


Σύμφωνα με τις μοναχικές παραδόσεις, η Θεοτόκος επισκέφθηκε το Όρος, όταν, πλέοντας για την Κύπρο μαζί με τον Ιωάννη τον Ευαγγελιστή για να επισκεφθούν τον Λάζαρο, αναγκάστηκαν εξαιτίας μιας μεγάλης τρικυμίας, από τις συνηθισμένες στη ΒΑ.

Έχεις αίσθηση της συνείδησής σου;



Γιά την εξέτασι της συνειδήσεως σκέψου τρία πράγματα: τα σφάλματα της κάθε μέρας, την αιτία των σφαλμάτων αυτών και την στενοκαρδία και προθυμία που έχεις να τα πολεμήσης και να αποκτήσης τις αντίθετές τους αρετές.

Αυτοί οι θρήσκοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι - Εσύ που πας στην εκκλησία τι σε ωφέλησε;




“…διερωτάται κανείς όλα αυτά που γίνονται και όσα κάμνομε, έτσι, τα προσκυνήματά μας, οι λαμπάδες μας, οι αγρυπνίες μας, οι προσευχές μας, οι νηστείες μας, οι ελεημοσύνες μας, όλα όσα κάμνομε στην ζωή μας ποιο σκοπό έχουν για ποιο λόγο τα κάνομε. Εδώ η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πολύ σημαντική γιατί από αυτή την απάντηση εξαρτάται η σωστή ή η μη σωστή μας πνευματική μας ζωή.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας: 6/3-12/3/2017

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ


Διανύουμε πλέον την δεύτερη εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Κανονικά, όλες τις καθημερινές νηστεύουμε αυστηρά, δηλαδή τρώμε άλαδο φαγητό, ενώ το σαββατοκύριακο υποχρεωτικά τρώμε λαδερό φαγητό. 

Αυτή την εβδομάδα υπάρχει εξαίρεση για την Πέμπτη 9 Μαρτίου, οπότε τιμούμε την μνήμη των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων των εν Σεβαστεία και τρώμε λαδερό φαγητό. 

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (άλαδο φαγητό)

Πέμπτη 9/3, Σάββατο-Κυριακή: νηστεία (λαδερό φαγητό)