Ετικέτες

20.1.20

Οι προρρήσεις του Αγίου Αμφιλοχίου Μακρή γα τα αποκαλυπτικά χρόνια που ζούμε

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ζηλανδίας Αμφιλόχιος Τσούκος, πνευματικό τέκνο του Αγίου Αμφιλοχίου Μακρή, έχει καταθέσει από τον Οκτώβριο του 2014 συγκλονιστικές προρρήσεις του Γέροντα Αμφιλοχίου που συνάδουν με αυτά τα αποκαλυπτικά που ζούμε ήδη…

Γιατί δεν μπορώ να προσευχηθώ καλά;


Άγιος Μακάριος ο Αιγύπτιος
~ Η ψυχρότητα στην προσευχή οφείλεται.. είτε σε ψυχική κόπωση είτε σε πνευματικό κορεσμό είτε σε σωματικές απολαύσεις και αναπαύσεις είτε σε πάθη, που κυριεύουν την ψυχή, προπαντός στην έπαρση.

Αγαπώ τον σκουπιδιάρη μου.

Αγαπώ τον σκουπιδιάρη μου
Ἦταν ἕνα φιλόδοξος, νέος δημοσιογράφος. Μόλις εἶχε ἀποφοιτήσει ἀπ᾽ τή σχολή δημοσιογραφίας καί κατά τά δικά μας “ἐπιχειρηματικά ἤθη”, δούλευε ἄμισθος καί ὑπό δοκιμή σέ κάποια μεγάλη ἐφημερίδα.

Συμβουλές του Αγίου Πορφυρίου

Όταν η ψυχή είναι ταραγμένη, θολώνει το λογικό και δε βλέπει καθαρά. Μόνο, όταν η ψυχή είναι ήρεμη, φωτίζει το λογικό, για να βλέπει καθαρά την αιτία κάθε πράγματος. Η ψυχή είναι πολύ βαθιά και μόνο ο Θεός τη γνωρίζει.

Αφοπλισμός Κύπρου – Ένας κακός οιωνός


Του Φοίβου Κλόκκαρη*
Στα πλαίσια των διακοινοτικών συνομιλιών (ΔΣ) για τη λύση του κυπριακού, η Ελληνοκυπριακή (ΕΚ) πλευρά, υποστηρίζει διαχρονικά τη θέση της αποστρατιωτικοποίησης της Κύπρου από τα ξένα στρατεύματα, αλλά και του Κυπριακού Κράτoυς, το οποίο να μην έχει δικαίωμα διατήρησης ενόπλων δυνάμεων (ΕΔ).

Αποχριστιανισμός



Πολύς ο λόγος για την αφίσα στους χώρους του μετρό, η οποία απομακρύνθηκε αυθημερόν με παρέμβαση του αρμοδίου υπουργού. Τις είχε αναρτήσει το κίνημα, που φέρει ως τίτλο «Αφήστε με να ζήσω», ασφαλώς με την άδεια της διοίκησης του μεταφορικού αυτού μέσου.

ΕΚΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ…!


ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ…!
Δυστυχώς, πολύ γρήγορα «έφθασε ο κόμπος στο χτένι»…
Ποιός, πράγματι, επερίμενε τέτοιες Κυβερνητικές αποφάσεις, με τις οποίες απροκάλυπτα στηρίζονται τα ειδεχθέστατα κακουργήματα των εκτρώσεων;;;
Και για να γίνουμε σαφέστεροι, αναφερόμασθε στην χθεσινή τραγική απόφαση του Υπουργού κ.Καραμανλή (υιού του Αχιλλέως), με την οποία, πριν σχεδόν ακόμη κυκλοφορήσουν οι ενημερωτικές αφίσες του υγιέστατου κινήματος για την προστασία του αγέννητου παιδιού «Αφήστε με να ζήσω», εδώθηκε εντολή («αποφασίζομεν και διατάσσομεν»…!), ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΠΑΡΑΥΤΑ

Ο Ήλιος της Ερήμου. Ο Μέγας Ευθύμιος (Φώτης Κόντογλου)

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος ευθυμιος ο μεγας
ληθιν κράζει προφήτης: «γαλλιάσθω ρημος κα νθήτω ς κρνον». Μ τ θρησκεία το Χριστο γεμίσανε ο ρημις π γίους νθρώπους, π νθη πνευματικά.