Ετικέτες

17.3.18

«Το αμνημόνευτο αγοράκι του πολέμου»

Αυτό το γεγονός το εδιηγείτο η Γερόντισσα Ξένη, η οσία πρώτη Ηγουμένη της Μονής του αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα, η οποία ήταν τυφλή.
Τυφλή κατά την σωματική όραση, αλλά φωτισμένη και με οξεία πνευματική όραση. Αποδεικνύει δε ότι οι ψυχές των κεκοιμημένων λυπούνται, όταν οι συγγενείς αντί να δοξολογούν τον Θεό, σκληρύνονται και λυπούνται υπερβολικά.

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής Δ΄ Νηστειών

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία

Προς Εβραίους Επιστολή Παύλου (ς΄ 13 - 20)

Ευαγγελική περικοπή Κυριακής Δ΄ Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος)


ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Θ´ 17 - 31

Κυριακή Δ´ Νηστειών (Ιωάννου Κλίμακος): ακολουθία όρθρου, μουσικά κ.α.

Κυριακή Δ´ Νηστειών 
Ιωάννου Κλίμακος

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 18 Μαρ. 2018:

Κυριακή 18 Μαρτίου: το πασχαλινό παζάρι της καρδιάς!


Κι ενώ έχουμε ακόμα στο στόμα μας τις ευχές για την καλή χρονιά-μαζί με μυρωδάτη βασιλόπιτα-, όχι απλώς διανύουμε την Σαρακοστή (διότι σοφά αναρωτιέται ρητορικά ο λαός: “λείπει ο Μάρτης απ΄την Σαρακοστή;”), αλλά οδεύουμε ολοταχώς προς το Πάσχα!
Αυτή η ξεχωριστή περίοδος εντονότερου πνευματικού αγώνα, νηστείας και προσευχής, ας συνοδεύεται και με έργα ευποιΐας και μεγαλύτερη διάθεση φιλανθρωπίας, που μας ενώνει με τους συνανθρώπους μας όσο τίποτε άλλο.
Μία ιδιαίτερη ευκαιρία έμπρακτης εκδήλωσης αγάπης είναι και το πασχαλινό παζάρι, που διοργανώνει ο Σύλλογός μας, για να βοηθήσει τα καρδιοπαθή παιδιά, αλλά και να στηρίξει το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας, στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”.
Το παζάρι μας θα φιλοξενηθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγίτσα) Παλαιού Φαλήρου, την Κυριακή 18 Μαρτίου9-12 το πρωί.

'Αθάνατος': Δισεκατομμυριούχος πληρώνει για να σκοτωθεί και να 'φορτωθεί' σε υπολογιστή


Σχόλιο: Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι. Πάντως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η ανθρώπινη έπαρση και αλαζονεία έχει φτάσει σε επικίνδυνα ύψη... Ας θυμηθούμε τί έγινε την εποχή του Νώε, τί έγινε στη Βαβέλ, τί έγινε στα Σόδομα και τα Γόμορρα... Δεν είναι παραμύθια, είναι μέρος της ανθρώπινης ιστορίας και μάλλον θα ξαναζήσουμε τις συνέπειες της αποστασίας μας. Μακάρι να μετανοήσουμε έγκαιρα ως άλλοι Νινευίτες, διαφορετικά η ανθρωπότητα θα θερίσει αυτά που έσπειρε... 

Ο 32χρονος επιχειρηματίας είναι ένας από τους 25 ανθρώπους, που βρίσκονται σε λίστα αναμονής εταιρίας, η οποία υποστηρίζει ότι μπορεί να κρατήσει "ζωντανές" τις αναμνήσεις τους όταν αυτοί θα έχουν πεθάνει.

Ανθή Κουτσουμπού

" Αν ο Χριστός ερχόταν σήμερα σ’ αυτόν τον κόσμο, ξέρετε τί θα Του συνέβαινε;...


Φωτογραφία του Γιάννης Τσιτλακίδης.

...Θα Τον έκλειναν σε ψυχιατρείο και θα Τον υπέβαλαν σε ψυχοθεραπεία και το ίδιο θα έκαναν στους αγίους Του. 

Εγκύκλιο Σημείωμα Ιεράς Συνόδου περί των Ιερατικών Κλήσεων

egkyklio simeioma ar. 13 evdomada ieratikon kliseon 3

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για αιμοπεταλια


Ακολουθεί έκκληση γονέα:

Όπως πολλοί από εσάς φίλοι μου γνωρίζεται ο γιος μου που είναι τώρα 2+ ετών πάσχει από λευχαιμία. Πριν από μια εβδομάδα έκανε την πολυπόθητη μεταμόσχευση μυελού των οστών αλλά αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε άμεσα και πολλά αιμοπετάλια.


Όποιος λοιπόν από εσάς είναι θέλει να δώσει αιμοπετάλια για τον Μορφέα παρακαλώ ας το κάνει!!!!!!!!!! Δεν απαιτείται να είναι συμβατή η ομάδα αίματος σας με αυτή του παιδιού.

Τα στοιχεία του παιδιού είναι:
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΡΦΕΑΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών
Παιδοογκολογική Κλινική ΕΛΙΠΔΑ, Παίδων Αγ. Σοφία
Τηλ αιμοδοσίας: 210-7452035210-7452036


Θα πρέπει οι υποψήφιοι δότες πρώτα να έρθουν να δώσουν δείγμα και έπειτα τους κλείνουν ραντεβού για να δώσουν τα αιμοπετάλια. Οι ώρες για να δώσει κάποιος δείγμα είναι 08:00-13:30 Δευτέρα ως Παρασκευή και 16:00-19:30 μόνο Παρασκευή.
Δυστυχώς τα αιμοπετάλια δεν είναι όπως το αίμα και δεν μπορεί να μεταφερθεί από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και για αυτό θα πρέπει οι υποψήφιοι δότες να έρθουν εδώ στο ΕΛΠΙΔΑ. (Είναι στον ίδιο χώρο με το παίδων Αγ.Σοφία αλλά έχει ξεχωριστή είσοδο από το πλάι. Διεύθυνση: Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων ΕΛΠΙΔΑ, Λεβαδειας 8, Γουδί ΤΚ 11527) 
Η διαδικασία να δώσει κάποιος αιμοπετάλια είναι απλή και δεν πονάει!!!! Είναι σαν να δίνει κάποιος αίμα!

Ακόμα και αν δεν μπορεί κάποιος να δώσει, ας κάνει μια κοινοποίηση μήπως μπορεί κάποιος άλλος γνωστός/ φίλος του. 

ΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ ΣΟΥ

 Ύμνος στην Κυρία Θεοτόκο! 

Το βίντεο φτιάχτηκε για να μας προσθέσει πνευματική χαρά.

 Ψάλλει χορωδία μοναχών της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου