Ετικέτες

27.8.15

Γερόντισσα Μακαρία: η «Μάνα των πονεμένων» που ανακάλυψε το σκήνωμα του αγίου Εφραίμ


Του Αντώνη Μακατούνη - από την εφημερίδα "Ορθόδοξη Αλήθεια" 

Σώμα, Νους και ψυχή (γ΄ μέρος)

Σώμα, Νους και ψυχή (γ)
ΣΩΜΑ, ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ
του κ. Ιωάννου Μηλιώνη
(γ’ μέρος)
Διάλογος
τεύχος 80, Απρίλιος-Ιούνιος 2015


Το Κέντρο «Body Mind & Soul»1, με το οποίο ασχοληθήκαμε στα δύο προηγούμενα τεύχη είναι ένας φορέας με πολλές εναλλακτικές κ.ά. δραστηριότητες. Ολοκληρώνουμε σήμερα την παρουσίαση και τον σχολιασμό αυτών των δραστηριοτήτων.

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 1997 – “Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΠΟΤΕ Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ”

οσιος παισιος
Η επίσκεψη του Αγίου Παϊσίου στην Αυστραλία έμεινε ιστορική. Είκοσι χρόνια αργότερα ένας Έλληνας μετανάστης είπε: “Όσοι Έλληνες έρχονται στην Αυστραλία, έρχονται για να πάρουν. Νομίζουν ότι εδώ είμαστε πλούσιοι· δεν ξέρουν πόσο αγωνιζόμαστε. Μόνο ένας Μοναχός, ο Πατήρ Παΐσιος, όταν ήρθε και τον ρωτήσαμε: ‘Τί θέλετε να σας δώσουμε;’, απάντησε: ‘Εμείς ήρθαμε να πάρουμε λίγο από τον πόνο σας'”. Οἱ ομογενείς των πόλεων, από τις οποίες πέρασε, ένιωσαν ότι ένας Άγιος πέρασε από τον τόπο τους και τον ευλόγησε. Σήμερα πιστεύουν ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη ισως ευλογία που δέχτηκε ποτέ η ήπειρος της Αυστραλίας. Ο Πατήρ Παΐσιος όμως, όταν επέστρεψε στο Άγιο Όρος, είπε: “Καλύτερα να πήγαιναν στην Αυστραλία δύο Πνευματικοί παρά εγώ. Το πετραχήλι είναι αυτό που χρειάζεται κανείς εκεί μακριά, στην ξενιτειά”

Eἶσαι φτωχός!...Δὲν νιώθεις ἀδικημένος;



Τί ἔχεις; Δὲν ἔ­­­χεις τίποτε σχεδόν. Τὰ βγάζεις πέ­ρα; Πῶς νὰ τὰ βγάλεις; Εἶσαι ἄνεργος... Μὰ κι ἂν ἐργάζεσαι, κάθε πότε πληρώνεσαι καὶ πόσα παίρνεις; Ποῦ νὰ σοῦ φτάσουν; Ποῦ νὰ φτάσουν γιὰ σένα, γιὰ τὰ παιδιά; Πῶς νὰ πληρώσεις τὸ νοίκι, τοὺς λογαριασμούς, τὰ κοινόχρηστα, τὸν μανάβη, τὸν φούρναρη…;

Περί της νέας εκδόσεως Εκκλησιαστικού Ημερολογίου απο την Φωτεινή Γραμμή.

ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ
ΗΘΙΚΩΝ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ
ΜΟΥΣΩΝ 14, 15452 ΨΥΧΙΚΟΝτηλ. 210 3254321-2 fax. 210 3236978
e-mail: fot_gram@otenet.gr
ἱστοσελίς: www.fotgrammi.gr
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ «ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ»
( ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 64)

26.8.2015