Ετικέτες

11.5.21

«Χριστιανική» σχιζοφρένεια;

 

Χριστιανοί με μάσκες και αντισηπτικά πήγανε να τιμήσουνε (;) την Παναγία μας στον εσπερινό της μεγάλης εορτής της Ζωοδόχου Πηγής. Αλήθεια όταν άκουσαν τροπάρια σαν το παρακάτω, δεν ντράπηκαν; Άραγε πιστεύουμε στα όσα λένε τα τροπάρια ή νομίζουμε πως είναι παραμύθια; Είναι ή δεν είναι μια μορφή σχιζοφρένειας το να πιστεύεις πως η Παναγία μας θα σε θεραπεύσει (και στο σώμα) και από την άλλη να φοβάσαι να ασπαστείς και την εικόνα της, μήπως και κολλήσεις κανένα μικρόβιο;

Ιταλός γιατρός: «Σκοτώσαμε ανθρώπους γιατί εφαρμόστηκε λανθασμένη θεραπεία – Ακολουθούσαμε κυβερνητικές εντολές»!Σχόλιο: Εσείς που παίρνετε τις αποφάσεις νομίζετε ότι θα γλιτώσετε; Κάποια στιγμή η αλήθεια θα λάμψει. Κάποια στιγμή κάποιοι από εσάς θα γραφούν στην ιστορία με παρόμοια γράμματα, όπως άλλοτε έγινε με τους ΝΑΖΙ... Και ακόμα και αν δεν γραφούν στα βιβλία της ιστορίας, υπάρχουν βιβλία στα οποία γράφονται τα πάντα (βλ. Αποκ. 20, 12) και ένα βιβλίο στο οποίο τα ονόματά σας ΠΟΤΕ δεν θα γραφούν, στο βιβλίο της ΖΩΗΣ (Αποκ. 3, 5), εκτός και αν προλάβετε να μετανοήσετε σε αυτή τη ζωή (και μετάνοια σημαίνει αλλαγή νοός, αλλαγή τρόπου ζωής, έμπρακτη επανόρθωση κάτι σαν τη μετάνοια του Ζακχαίου βλ. Λκ. 19, 1-10)...

Η Ευρώπη έζησε έναν χρόνο lockdown, τα οποία επιβλήθηκαν για να «σώσουν» τους πολίτες από τον κορωνοϊό, μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις ακούστηκε το «τα επιβάλουμε για να μην γίνουμε Ιταλία». 

 Τι έγινε όμως στην Ιταλία; 

Ανάσταση στην Ιερά Μονή Καρακάλλου Άγιον Όρος 2021


Εύλογη απορία: 

Βλέπει κανένας διαδικτυακός γέροντας ή Συνοδικός Αρχιερέας απογευματινό φώς έξω;;;; Τί ώρα να κάνανε την Ανάσταση άραγε; Μεσάνυχτα δεν είναι όταν βγαίνουν έξω με τις λαμπάδες;;; Όταν τελειώνει η θ.λ. το φως του ανατέλλοντος ηλίου δεν βλέπουμε; Μήπως οι Αγιορείτες δεν τα κάνουν καλά τόσα χρόνια; Και αυτοί πλανεμένοι και σχισματικοί είναι; Μήπως και αυτοί είναι ανυπάκουοι; Μήπως είναι αποβράσματα της κοινωνίας; Μήπως είναι συμμορίτες; Θα με ρωτήσετε ποιοι τα είπαν αυτά... Κι όμως τα είπαν κάποιοι, κάπου, κάποτε απευθυνόμενοι σε ιερείς και πιστούς που τήρησαν αυτά που παρέλαβαν, που έκαναν υπακοή στην Εκκλησία που είναι ΜΙΑ και όχι ΔΙ(Σ)πλή-φιλο-υπακουο-κυβερνητική... Ο Κύριος ας τους επιτιμήσει (βλ. επιστολή Ιούδα, στ. 9)... εμείς αμαρτωλοί είμαστε, ας μην προσθέσουμε και την ιεροκατάκριση στις ουκ ολίγες αμαρτίες μας...

Ρωμηοσύνη / Εγκαίνια Κωνσταντινούπολης / Ιωάννου Κων. Νεονάκη*

 

Τῇ 11ῃ τοῦ μηνός Μαΐου, τὴν ἀνάμνησιν πνευματικῶς ἐπιτελοῦμεν τοῦ Γενεθλίου, ἤτοι τῶν Ἐγκαινίων ταύτης τῆς θεοφυλάκτου καὶ Βασιλίδος τῶν Πόλεων, τῆς κατ’ ἐξαίρετον ἀνακειμένης τῇ Δεσποίνῃ ἡμῶν, καὶ Ἁγίᾳ Θεοτόκῳ, καὶ ὑπ’ αὐτῆς διὰ παντὸς σῳζομένης.

Οι στιγμές που ζούμε είναι εξαιρετικά επώδυνες και κρίσιμες και προσωπικά για τον καθένα μας αλλά και συλλογικά για το λαό και το γένος μας. Οφείλομε να προσεγγίσομε τα αίτια της κατάστασης και να προσπαθήσομε να ερμηνεύσομε τα φαινόμενα. Είμαστε ένας λαός με συνεχή και αδιάσπαστη ιστορική παρουσία για πάνω από 4000 χρόνια.

Η “ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ” ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟΥ / Ανδρέας Μπλάνος*

 

Από το πιο γνωστά αρχαιοελληνικά ρητά είναι το «Μέτρον Άριστον», το οποίο ανήκει στον Κλεόβουλο τον Λίνδιο. Ένα ρητό το οποίο σημαίνει, να αποφεύγει ο άνθρωπος τις ακρότητες και να τηρούμε το μέτρο στη ζωή μας….

Οι πολλαπλές κρίσεις που βιώνουμε την τελευταία δεκαετία, με αποκορύφωμα την πρόσφατη του κορωνοϊού, ανέδειξε, μεταξύ των άλλων και την αξιακή μας ένδεια ως κοινωνίες, σε όλα τα επίπεδα. Η κύρια αιτία είναι ότι προφανώς έχουμε χάσει πλέον τα αντικειμενικά μας κριτήρια, πνευματικά και πανανθρώπινα, δηλαδή την απλή αίσθηση του μέτρου.

Ξημερώματα Τετάρτης, 10 Μαΐου του 1956, εκτελούνται οι Κύπριοι Αγωνιστές Μιχαήλ Καραολής και Ανδρέας Δημητρίου

 Ξημερώματα Τετάρτης, 10 Μαΐου του 1956. Τις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας δονούν τα πατριωτικά τραγούδια των κρατουμένων αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α.
Ανδρέα Δημητρίου (22 ετών)
και Μιχαλάκη Καραολή (23 ετών),
που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση
και την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Άγιος Επιφάνιος, Επίσκοπος Κωνσταντίας της Κύπρου


Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Επιφάνιος, Επίσκοπος Κωνσταντίας της Κύπρου
12 Μαΐου 

Η πιο εύχρηστη ιστοσελίδα για να βρίσκετε όλες τις ακολουθίες στο διαδίκτυο:


Επιλέγετε ημερομηνία
(για τη θ΄ ώρα επιλέγετε τη σημερινή ημερομηνία 11/5)
(για εσπερινό, απόδειπνο, μεσονυκτικό, όρθρο και ώρες επιλέγετε την αυριανή ημερομηνία 12/5) 

Πατάτε υποβολή

Επιλέγετε ακολουθία

Πατάτε υποβολή

Σκέψεις ακόμα και για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κάνει το καθεστώς! - Ποιους θα αφορά (για αρχή)

 


Σχόλιο: Μέχρι τώρα απλά ήταν η δική μου αίσθηση... από εδώ και τώρα πληθαίνουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που καθημερινά προτείνουν ή προβλέπουν υποχρεωτικούς εμβολιασμούς από Σεπτέμβριο και για τα παιδιά...! Ας ετοιμαζόμαστε. Αν δεν επέμβει ο Θεός, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την προσπάθεια επιβολής του εμβολιασμού και στις νεότερες γενιές. Θα το δεχθούμε κι αυτό;;;;

Εκτός από «προνόμια» σε εμβολιασμένους εξετάζουν και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό!

«Το Σύνταγμα μας δηλώνει ρητά ότι δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στη χώρα», έλεγε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τον Νοέμβριο.