Ετικέτες

11.5.21

Η “ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ” ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟΥ / Ανδρέας Μπλάνος*

 

Από το πιο γνωστά αρχαιοελληνικά ρητά είναι το «Μέτρον Άριστον», το οποίο ανήκει στον Κλεόβουλο τον Λίνδιο. Ένα ρητό το οποίο σημαίνει, να αποφεύγει ο άνθρωπος τις ακρότητες και να τηρούμε το μέτρο στη ζωή μας….

Οι πολλαπλές κρίσεις που βιώνουμε την τελευταία δεκαετία, με αποκορύφωμα την πρόσφατη του κορωνοϊού, ανέδειξε, μεταξύ των άλλων και την αξιακή μας ένδεια ως κοινωνίες, σε όλα τα επίπεδα. Η κύρια αιτία είναι ότι προφανώς έχουμε χάσει πλέον τα αντικειμενικά μας κριτήρια, πνευματικά και πανανθρώπινα, δηλαδή την απλή αίσθηση του μέτρου.

Αποτέλεσμα είναι να ζούμε αυτο–εγκλωβισμένοι μέσα σε μια ιδιότυπη δικτατορία, την “δικτατορία” του ασπρόμαυρου.

Δηλαδή μας έχουν ετσιθελικά επιβληθεί δύο στρατόπεδα. Το ένα της “άκρατης λογικοκρατίας” και το άλλο της “άκρατης συνωμοσιολογίας”, όπου οι μεν πυροβολούν τους δε, σε έναν ακήρυκτο ηλίθιο πόλεμο, που έχει ως συνέπεια την διάσπαση της συνοχής της κοινωνίας.

Οι μεν, θύματα ουσιαστικά του φόβου τους, αποδέχονται αμάσητα ό, τι μας σερβίρουν, έχοντες αποδεχτεί ότι όλα αυτά επιβάλλονται για το καλό μας. Έτσι δεν αντιλαμβάνονται ότι στο όνομα της υγείας μας και της ασφάλειας μας παραδίδουμε οικειοθελώς τα κλειδιά της ελευθερίας μας στους ίδιους τους δεσμώτες μας. Από την άλλη, έχουμε τους αθεράπευτα “συνωμοσιολόγους” που δαιμονοποιούν τα πάντα, με αποκορύφωμα ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, ανά – τροφοδοτώντας έτσι το γαϊτανάκι της αντιπαράθεσης και του πετροπόλεμου. Το ίδιο συνέβη τα τελευταία χρόνια και με την δαιμονοποίηση του πατριωτισμού, όπου κάποιοι χρήσιμοι ηλίθιοι υπέρ πατριώτες έγιναν βούτυρο στο ψωμί των εθνομηδενιστών, επιχειρώντας ουσιαστικά οι τελευταίοι να ακυρώσουν την αρετή της φιλοπατρίας.

Όχι αγαπητοί μου, δεν είναι όλα άσπρο – μαύρο. Όπως υπάρχει η αγνή και άδολη αγάπη για την πατρίδα, έτσι υπάρχει και η αντικειμενική αλήθεια για το πρόβλημα του κορωνοϊού, αλλά και τις αθέατες προεκτάσεις του. Δεν υποτιμάμε το υπαρκτό αυτό πρόβλημα. Όμως, κατανοούμε πλέον ότι με αφορμή τον κορωνοϊό επιχειρείται ξεκάθαρα η επιβολή μιας διαφορετικής κοινωνίας. Της κοινωνίας του μετα–ανθρώπου, όπου, για το καλό μας, μας οδηγούν στην πιο αδίστακτη μορφή παγκόσμιου ολοκληρωτισμού, μέσω της κατάργησης του προσώπου. Όποιος δεν μπορεί να δει την μεγάλη εικόνα και περιορίζεται μόνο στο ποιο εμβόλιο θα κάνει και πότε θα βγάλει τη μάσκα και πότε θα επανέλθουμε στη κανονικότατα, τότε λυπάμαι αλλά δεν έχει πάρει χαμπάρι τι έρχεται.

Φως ιλαρόν. Χριστός Ανέστη.

*Στρατηγός ε.α.

https://toromaiiko.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.