Ετικέτες

26.2.19

Η «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα οδηγεί και στα περί «μακεδονικής μειονότητας»


Του Νίκου Μελέτη - Αντιμέτωπη με τα προβλήματα που θαδημιουργεί καθημερινά η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και με τις συνέπειες από τις «γκρίζες ζώνες» της Συμφωνίας, είναι η Αθήνα όπως απέδειξε και η ταραχή που προκαλείται από το ρεπορτάζ του BBC αλλά και από την σιωπή απέναντι στην επίσημη κατοχύρωση όχι μόνο στον ΟΗΕ αλλά και στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας της χρήσης των όρων «Μακεδονική-ικός».

Θα περάσουμε δύσκολες μέρες, γιατί ο κόσμος δεν εξομολογείται, και αυτοί που εξομολογούνται δεν κάνουν καθαρά εξομολόγηση


Γέροντας της Κοζάνης Αρχιμ. Νεόφυτος Σκαρκαλάς (1917-2005)
Ὁ μακαριστός γέροντας Νεόφυτος (κατά κόσμον Ναούμ Σκαρκαλᾶς), πού ἐκοιμήθη ἐν Κυρίῳ τόν Μάιο τοῦ 2005, ἄφησε μνήμη πολύ ἐναρέτου καί ἁγίου ἀνδρός. Ἐφλέγετο ἀπό διάπυρο ἔρωτα πρός τόν Θεό καί τήν ἁγία Του Ἐκκλησία, τήν ὁποία διηκόνησε μέ πολύ ζῆλο, μέ ὅλη τήν ζωή του.

Ο ΠΌΛΕΜΟΣ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΑΔΙΆΡΡΗΚΤΟΥ ΔΕΣΜΟΎ ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ – ΚΡΆΤΟΥΣ



Το χρονικό ενός ανίερου "πολέμου"!

Ο Άγιος Πορφύριος για το Γάμο και την επιλογή συντρόφου

Σχετική εικόνα
Αναστολές μπροστά στο γάμο
Σε ένα φίλο, που δυσκολεύθηκε πολύ να παντρευτεί, ο Γέροντας απεκάλυψε ότι το βαθύτερο αίτιο των μακρόχρονων αναστολών του μπροστά στο γάμο, ήταν ένα καταπιεσμένο στο ασυνείδητό του, αποτυχημένο εφηβικό αίσθημα.

Η παραβολή των μνων Λουκ. 19,11-27. Μια ερμηνευτική προσέγγιση.




"...ἀγάγετε ὧδε καὶ κατασφάξατε αὐτοὺς ἔμπροσθέν μου"
Η παραβολή των μνων έχει κοινά σημεία με την παραβολή των ταλάντων, την οποία καταγράφει ο ευαγγελιστής Ματθαίος (25,14-30). Παρουσιάζει, ωστόσο, σημαντικές διαφορές και, επιπλέον λέχθηκε σε άλλη περίσταση. Πρόκειται επομένως για μια διαφορετική παραβολή, η οποία παραδίδεται μόνον από τον ευαγγελιστή Λουκά. [Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει και ο μεγάλος ερμηνευτής της Γραφής άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος – Εις Ματθαίον 78,2 PG58,713 ΕΠΕ 12,88] 

(ανανεωμένο) ΣΟΡΟΣ του κακού. Σκευωρός... Παγκόσμιας Κυβέρνησης


Η μεταρυθμιστική Φαβιανή Εταιρία ιδρύθηκε στην Αγγλία στα τέλη του 19ου αιώνα, με σκοπό να μεταμορφώσει την κοινωνία με διαδοχικές, χωρίς δυνατότητα παλινδρόμησης, κινήσεις (και όχι βάναυσες, όπως η Μπολσεβίκικη αδελφή της). Την ιδεολογική επιρροή της Φαβιανής εταιρίας ενσαρκώνει ο Σόρος του κακού.

σχόλιο Γ.Θ : Επειδή είναι δεδομένο ότι θα εξαφανιστεί ως είδηση, κρατήστε το στο αρχείο σας και διαδώστε το παντού.