Ετικέτες

18.7.16

Σιωπηλή κραυγή


Δείτε το βίντεο και ακούστε τις ομιλίες. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, παρά μόνο ευκαιρίες για μετάνοια για όσους έχουν διαπράξει αυτό το θανάσιμο αμάρτημα:

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΧΙΟΥΜΟΡ


ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ

…Ἐπισκεπτόμενος πρόσφατα τὸν ἁγιασμένο Γέροντα Νεκτάριο στὴν Καμάριζα τοῦ Λαυρίου καὶ ἔχοντας συναντήσει καὶ ἄλλες Ἁγιασμένες μορφὲς στὴν ζωή μου (Ἅγιο Παϊσιο, π.Ἐφραὶμ Κατουνακιώτη, π.Χαράλαμπο Διονυσιάτη, π. Ἀμβρόσιο Λάζαρη, π.Εὐμένιο Λαμπάκη, π.Κύριλλο Γεραντώνη καὶ ἄλλους.)ἔκανα τὴν ἑξῆς διαπίστωση:

«Τελικὰ ὅλοι οἱ Ἅγιοι εἶναι γελαστοὶ καὶ ἔχουν πάνω ἀπ’ὅλα  πολὺ χιοῦμορ».Καὶ  μάλιστα  τέτοιου εἶδους χιοῦμορ ποὺ βγάζει ἀγάπη  καὶ ὠφέλεια συνάμα.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ



Το πόσο όμορφη είναι αυτή η χώρα το έχουμε γευτεί όλοι λίγο πολύ. Το πόσο ευλογημένη όμως είναι το έχουμε καταλάβει; Ο Άγιος Παντελεήμονας (παλιά ονομασία Πάτελι) είναι χωριό του νομού Φλωρίνης και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νομού, σε απόσταση 38,6 χλμ. από την πόλη της Φλώρινας, στα σύνορα με τον νομό Πέλλας. Στο χωριό κατοικούν 984 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011 και υπάγεται στον δήμο Αμυνταίου. Ο Άγιος Παντελεήμονας είναι κτισμένος στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας. Εκεί κατοικεί τα τελευταία χρόνια ένας ιερέας πραγματικός μαχητής, ο π. Διονύσιος ο οποίος με δάκρυα στα μάτια μας μίλησε για την ιστορία της θαυματουργής εικόνας που βρέθηκε στην λίμνη πριν από περίπου 1700 χρόνια.

ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ


της Ελένης Παπαδοπούλου

Όσα λόγια και να πούμε είναι λίγα για να περιγράψουμε τα συναισθήματα που νιώθει κανείς κοντά στον τάφο του μακαριστού π. Αυγουστίνου Καντιώτη. Η Ιερά μονή του Αγίου Αυγουστίνου στη Φλώρινα μας αγκάλιασε για μία ακόμη φορά και μας έδωσε την ευκαιρία να ζήσουμε και εμείς για λίγο την ευλογία που νιώθουν σε αυτό το ιερό μοναστήρι.