Ετικέτες

18.7.16

ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ


της Ελένης Παπαδοπούλου

Όσα λόγια και να πούμε είναι λίγα για να περιγράψουμε τα συναισθήματα που νιώθει κανείς κοντά στον τάφο του μακαριστού π. Αυγουστίνου Καντιώτη. Η Ιερά μονή του Αγίου Αυγουστίνου στη Φλώρινα μας αγκάλιασε για μία ακόμη φορά και μας έδωσε την ευκαιρία να ζήσουμε και εμείς για λίγο την ευλογία που νιώθουν σε αυτό το ιερό μοναστήρι. 






Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους αλλά μόνο αν το ζήσει κανείς μπορεί να το καταλάβει. Το έργο που κάνουν όλες αυτές οι ευλογημένες ψυχές δεν μπορεί να περιγραφεί, καθώς και μόνο που τους βλέπει κανείς αναρωτιέται πώς αντέχουν, γιατί ανθρωπίνως αυτό δεν γίνεται. Πόση ευλογία έχουν λοιπόν από τον Θεό και είναι δίπλα σε κάθε πονεμένη ψυχή ή μη 24 ώρες το 24ωρο. Χωρίς υπερβολή, κυριολεκτούμε, 24 ώρες το 24ωρο. Με λόγια, με έργα, με πόνο ψυχής. 


Μία πνευματική οικογένεια που αγκαλιάζει και ανακουφίζει κάθε πόνο και πληγή. Αναρωτιόμαστε λοιπόν πόσο δυνατό είναι το προζύμι που έχει αφήσει ο π. Αυγουστίνος; Είχαμε την τιμή να παρακολουθήσουμε την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει, την ταινία για την ζωή και τα έργα του π. Αυγουστίνου. Μία ταινία που σε καθηλώνει, σε συγκινεί, σε ενθαρρύνει να συνεχίσεις τον αγώνα σου όσο δύσκολοι και αν είναι οι καιροί που ζούμε, όσο και αν μας πολεμάνε. Σου δίνει ένα καθαρό και σωστό πρότυπο ενός πνευματικού πατέρα που έδινε την ζωή του κάθε ώρα, κάθε στιγμή για τον Χριστό και την αλήθεια. Όχι μόνο με τα κηρύγματά του που ήταν θεόπνευστα αλλά και με έργα που μας δημιουργούν δέος και θαυμασμό. Σ' ευχαριστούμε πατέρα Αυγουστίνε που μας αξίωσες να σ' επισκεφτούμε για μία ακόμη φορά και μας πότισες με το νερό της πίστης, της αγάπης, της δύναμης και της αισιοδοξίας. Την ευχή σου να΄χουμε. Αμήν 


Ελένη Παπαδοπούλου για το ιστολόγιο "Ελληνική Ναυς"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.