Ετικέτες

30.10.20

«ΕIΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙA ΤΗΣ ΠΑΝΑΓIΑΣ» Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

 


Την 1η Φεβρουαρίου 1941, δημοσιεύτηκε διάλογος συντάκτου του περιοδικού «ΖΩΗ» με τραυματίες πολέμου μες στο θάλαμο νοσοκομείου:


«Εκεί πάνω, κύριε, έχουμε.. γίνει άλλοι άνθρωποι. Να το ξέρετε. Να το λέτε παντού. Είμαστε τα παιδιά της Παναγίας. Η Μεγαλόχαρη είναι μάνα και προστάτιδά μας».

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: «Η πίστη και η ολιγοπιστία ηγετών και λαού…»

 Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: ''Η πίστη και η ολιγοπιστία ηγετών και λαού...''  | 26.10.2020 - YouTube

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὴ Θεία Λειτουργία τῆς ἑορτῆς τοῦ ἁγίου Δημητρίου τοῦ Μυροβλύτου ποὺ τελέσθηκε στὸν ὁμώνυμο πανηγυρίζοντα ἱερὸ ναὸ τῆς κοινότητος Ἁγίου Δημητρίου (Μαραθάσας), τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (26.10.2020).

Ψάλλει ὁ πρωτοψάλτης τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου κ. Μάριος Ἀντωνίου.

Η Αγία Αναστασία η Ρωμαία και ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Καψάνης


*Διηγείται ο Μοναχός Δαμασκηνός το θαύμα της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στον π.Γεώργιο Καψάνη, καθώς και θαυμαστά περιστατικά άλλων αδελφών της Μονής.
~ O Σεβαστός μας Γέροντας και (†) Καθηγούμενος της Iεράς Μονής μας Αρχιμ. π. Γεώργιος Καψάνης, όστις ανέλαβε το πηδάλιο διακυβερνήσεως της Μονής μας τον Οκτώβριο του 1974, υπέστη το 1990 νευραλγία του τριδύμου.

Σε κατάσταση συναγερμού η Γαλλία: Ισλαμιστής αποκεφάλισε σε εκκλησία μια γυναίκα & έναν άνδρα - Τρεις οι νεκροί στη Νίκαια

 


Σχόλιο: Δυστυχώς επαληθευτήκαμε όταν πριν λίγες μέρες γράφαμε ότι επίκεινται εξελίξεις. Περιμέναμε τα χειρότερα που μάλλον δεν έχουν τελειώσει, αλλά τώρα μόλις αρχίζουν. Οι Γάλλοι τράβηξαν πολύ το σχοινί τελευταία προκαλώντας τους μουσουλμάνους. Υποθέτω ότι μετά την πρώτη αντίδραση μουσουλμάνων θα υπάρξει κι άλλη αντίδραση των Γάλλων... μου θυμίζει αλυσιδωτή αντίδραση σε πυρηνικό αντιδραστήρα...

 Τούρκοι φωνάζουν ''Allah Akbar'' στους δρόμους της Γαλλίας

Τρεις είναι οι νεκροί -και πολλοί οι τραυματίες- από την επίθεση τζιχαντιστή στην εκκλησία της Νότρε Νταμ της Νίκαιας, στη Γαλλία, το πρωί της Πέμπτης.

Το ένα θύμα, όπως μεταδίδεται, είναι μια γυναίκα αποκεφαλισμένη.

Ο δράστης φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ», σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νίκαιας, ο οποίος μίλησε για τρομοκρατική επίθεση.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Τετάρτης (εχθές) ισλαμιστικά τάγματα εφόδου παρέλασαν σε πολλές γαλλικές πόλεις φέροντας τουρκικές σημαίες.

Αυτό που έγινε σήμερα και φαίνεται ξεκάθαρα να είναι τρομοκρατική επίθεση ξεπερνά κάθε όριο.

Ανανέωση

Ένας άνδρας εισέβαλε με μαχαίρι στην εκκλησία της Παναγίας στη Νίκαια της Γαλλίας και έσπειρε τον θάνατο. Οι πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον τρεις νεκρούς και άγνωστο αριθμό τραυματιών. Μάλιστα πηγές ανέφεραν ότι τουλάχιστον 2 από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν! 

28 Οκτωβρίου 1940 Αρχιμανδρίτου Επιφανίου Κ. Χατζηγιάγκου




Οι ομιλίες αυτές εκφωνήθηκαν στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Παντελεήμονος πόλεως Φλωρίνης