Ετικέτες

4.3.21

Υπέρ θείας βοηθείας Αρσενίου (κορωνοϊός), Σεβαστιανής (παιδί με κάταγμα στο κεφάλι) και οικογενείας



Οι δοκιμασίες δεν σταματάνε ποτέ... Επιτρέπονται από τον Θεό, για να μας βοηθήσουν να κερδίσουμε τον παράδεισο. Αρκεί να τις αξιοποιήσουμε, αρκεί στη διάρκεια του αγώνα να μείνουμε με τον Θεό, αρκεί να μην τον χάσουμε.


Πολλοί αδερφοί μας δοκιμάζονται. Όταν μπορούμε ας βάζουμε κι εμείς ένα χεράκι να βοηθήσουμε, ας κάνουμε λίγη προσευχή, λίγο κομποσκοίνι, κάποια παράκληση ή ας διαβάσουμε λίγο ψαλτήρι.


Ας προσθέσουμε αυτές τις μέρες στην προσευχή μας τη μικρή Σεβαστιάνα η οποία χτύπησε στο κεφάλι κι έχει πάθει κάταγμα. Μαζί με τη μικρή ας μνημονεύουμε και την υπόλοιπη οικογένεια που κουβαλάει και άλλους σταυρούς...


Επίσης, θερμή παράκληση να βάλουμε στην προσευχή μας τον αδελφό μας Αρσένιο που νοσηλεύεται με κορωνοϊό. Ας ευχηθούμε να ξεπεράσει το συντομότερο δυνατό την ασθένεια τόσο αυτός όσο και τόσοι άλλοι αδερφοί που ταλαιπωρούνται αυτή την περίοδο.

Αυτοί με τον Κουφοντίνα, εμείς με την… Μπουμπουλίνα



Οι λεγόμενοι αντεξουσιαστές, όνομα που υποκρύπτει την επώνυμη και ανώνυμη προδοσία της πατρίδας, όνομα,  καρύκευμα του κάθε ανισόρροπου χαραμοφάη, στις πορείες τους για τον δολοφόνο Κουφοντίνα, κρατούσαν και ένα πανί, που έγραφε: «Όταν οι αντάρτες θα μπούνε στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα». Θα μπορούσαμε να το παραφράσσουμε και να βροντοφωνάξουμε: «Όταν οι Έλληνες κυβερνήσουν την Αθήνα, το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία… Μπουμπουλίνας».