Ετικέτες

24.2.16

Ταινία: The miracle, Chudo, Tο θαύμα (2009)Η εξαιρετική αυτή ταινία βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά, που συνέβησαν στη Σαμάρα της αθεϊστικής Ρωσίας (ΕΣΣΔ) το 1956. Στη διάρκεια των διακοπών, μια κοπέλα παίρνει από τον τοίχο την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου και αρχίζει να χορεύει μαζί της, αλλά ξαφνικά παγώνει στη θέση της. Η κατάστασή της θα κρατήσει πολλούς μήνες. Οι κάτοικοι της μικρής πόλης είναι τρομοκρατημένοι από αυτό το εξαιρετικό γεγονός, το οποίο εξελίσσεται σε ένα θαύμα...

Ψηλά τα λάβαρα!


του Αντ/γου Νίκου ΤαμουρίδηΨηλά στα μπαϊράκια, σηκώστε τον Σταυρόν 
 και σαν αστροπελέκια χτυπάτε τον εχθρόν! 
 Ποτέ μην στοχαστείτε πως είναι δυνατός, 
 καρδιοχτυπά και τρέμει σαν το λαγό κι αυτός!

Αυτές είναι οι πατριωτικές σαϊτιές από το Θούριο του Ρήγα Φεραίου, που μου ήρθαν αμέσως στο νου μόλις είδα την εκπληκτική εικόνα της ελληνικής σημαίας στο βράχο του ηρωικού μας Καστελλόριζου!

Θαυμάσια πρωινή προσευχή!

Θαυμάσια πρωινή προσευχή!

Σχόλιο Ελληνικής Νεώς: Η παρακάτω προσευχή είναι μια εξαιρετική σύνθεση του Γέροντος Σωφρονίου του Έσσεξ με έκδηλη την βαθιά επίδραση των ψαλμών του Δαυίδ στον τρόπο σκέψης και αντίληψης του Γέροντος σχετικά με το πώς πρέπει να μιλάμε στον Θεό και τί να του ζητάμε. Είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη μια όμορφη περίληψη του ψαλτηρίου με την αριστουργηματική πινελιά του Γέροντος Σωφρονίου, που θα μπορούσε να συγκριθεί με την Μικρή Δοξολογία που διαβάζουμε στο μικρό απόδειπνο και σε άλλες ακολουθίες της εκκλησίας καθημερινά.
Προσευχή κατά τη χαραυγή , Γέροντος Σωφρονίου του Έσσεξ

Γαλαζοαίματη Πατρίδασχόλιο Ελληνικής Νεώς: Ας προσθέσουμε τα αδέρφια μας Αναστάσιο, Κωνσταντίνο και Ελευθέριο στην κατάσταση μνημόνευσης ονομάτων. Ο Θεός να τους αναπαύσει. (κλικ εδώ)

σχόλιο Γ.Θ : Ό,τι καλύτερο έχει γραφτεί για την θάλασσα των Ελλήνων. Πραγματικά συναρπαστικό.


Αιγαίον πέλαγος: Ηρώων πόντος

Προσευχή για τα κακοποιημένα παιδιά


Δυστυχώς, σε όλες τις εποχές συναντάμε μια πληθώρα περιπτώσεων σωματικής κακοποίησης - και όχι μόνο - παιδιών από τους γονείς τους. Τα ψυχικά τραύματα που προκαλούνται στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές θα παραμείνουν και θα καθορίσουν την ψυχική και συναισθηματική τους εξέλιξη, καθώς θα μεγαλώνουν. Και μετά έρχονται τα προβλήματα συμπεριφοράς στην εφηβεία, η κατάθλιψη και άλλες ψυχικές ή και σωματικές ασθένειες, τα ψυχοφάρμακα κ.α. και τα προβλήματα τις περισσότερες φορές παραμένουν σε όλη την διάρκεια της ζωής του κακοποιημένου ατόμου.

Μια τέτοια περίπτωση ήρθε στην γνώση μας και η οποία αφορά την σωματική κακοποίηση τριών παιδιών που προέρχονται από οικογένεια ρομά. Με εισαγγελική παρέμβαση τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τους "γονείς" και γίνεται πλέον αναζήτηση ιδρύματος που θα τα φιλοξενήσει και θα προσπαθήσει να επουλώσει τις πληγές τους.

Σας παρακαλούμε να προσευχηθείτε για τα παιδιά αυτά, ώστε να βρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση και να υπάρξει αίσια έκβαση όχι μόνο στην αναζήτηση ιδρύματος, αλλά και στην προσπάθειά τους να γνωρίσουν τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ώστε να βαπτιστούν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, εφόσον το επιλέξει η καρδιά τους. 

Κύριε Ιησού Χριστέ, δια πρεσβειών του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου, ελέησε τους δούλους σου Πόλατ, Αϊντίν και Ισμέτ.

Επικαλούμαστε τις πρεσβείες του Αγίου προστάτη της ομάδος μας, Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου ή Λεββαίου, ο οποίος ακούει τις προσευχές μας και φροντίζει να δίνει απάντηση στα αιτήματα μας, εφόσον είναι δίκαια και προς το συμφέρον της ψυχής του ατόμου που χρήζει βοηθείας. Φυσικά, ο καθένας μπορεί να επικαλεστεί τον προσωπικό του προστάτη Άγιο ή την Υπεραγία Θεοτόκο η οποία ούτως ή άλλως δεν σταματά να πρεσβεύει προς τον Κύριο για εμάς τους ανάξιους και αμαρτωλούς.