Ετικέτες

24.2.16

Προσευχή για τα κακοποιημένα παιδιά


Δυστυχώς, σε όλες τις εποχές συναντάμε μια πληθώρα περιπτώσεων σωματικής κακοποίησης - και όχι μόνο - παιδιών από τους γονείς τους. Τα ψυχικά τραύματα που προκαλούνται στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές θα παραμείνουν και θα καθορίσουν την ψυχική και συναισθηματική τους εξέλιξη, καθώς θα μεγαλώνουν. Και μετά έρχονται τα προβλήματα συμπεριφοράς στην εφηβεία, η κατάθλιψη και άλλες ψυχικές ή και σωματικές ασθένειες, τα ψυχοφάρμακα κ.α. και τα προβλήματα τις περισσότερες φορές παραμένουν σε όλη την διάρκεια της ζωής του κακοποιημένου ατόμου.

Μια τέτοια περίπτωση ήρθε στην γνώση μας και η οποία αφορά την σωματική κακοποίηση τριών παιδιών που προέρχονται από οικογένεια ρομά. Με εισαγγελική παρέμβαση τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τους "γονείς" και γίνεται πλέον αναζήτηση ιδρύματος που θα τα φιλοξενήσει και θα προσπαθήσει να επουλώσει τις πληγές τους.

Σας παρακαλούμε να προσευχηθείτε για τα παιδιά αυτά, ώστε να βρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση και να υπάρξει αίσια έκβαση όχι μόνο στην αναζήτηση ιδρύματος, αλλά και στην προσπάθειά τους να γνωρίσουν τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ώστε να βαπτιστούν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, εφόσον το επιλέξει η καρδιά τους. 

Κύριε Ιησού Χριστέ, δια πρεσβειών του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου, ελέησε τους δούλους σου Πόλατ, Αϊντίν και Ισμέτ.

Επικαλούμαστε τις πρεσβείες του Αγίου προστάτη της ομάδος μας, Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου ή Λεββαίου, ο οποίος ακούει τις προσευχές μας και φροντίζει να δίνει απάντηση στα αιτήματα μας, εφόσον είναι δίκαια και προς το συμφέρον της ψυχής του ατόμου που χρήζει βοηθείας. Φυσικά, ο καθένας μπορεί να επικαλεστεί τον προσωπικό του προστάτη Άγιο ή την Υπεραγία Θεοτόκο η οποία ούτως ή άλλως δεν σταματά να πρεσβεύει προς τον Κύριο για εμάς τους ανάξιους και αμαρτωλούς.

Και παρακαλώ ΜΗΝ ξεχνάτε την Ιωάννα, την Ηλιάνα και τα υπόλοιπα αδέρφια μας:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.