Ετικέτες

5.12.15

Τι έγινε τελικά στο Παρίσι;


Του Ιωάννου Κανδρή

Τι έγινε τελικά στο Παρίσι;

Στις 13 Νοεμβρίου γίναμε θεατές σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα που πραγματοποίησαν αδίστακτοι ισλαμιστές. Με πολλαπλές επιθέσεις στο κέντρο του Παρισιού σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο σε ανύποπτους και αθώους πολίτες, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό της χώρας να κηρύξει ολόκληρη την Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να κλείσει επ΄ αόριστον τα σύνορά της φοβούμενη  κλιμάκωση των τρομακτικών ενεργειών. Η εφημερίδα La Parisien δημοσίευσε μια λίστα με τους νεκρούς και τους τραυματίες από όλα τα σημεία στο Παρίσι όπου έγινε η επίθεση σε σύνολο 159 νεκρούς, 54 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση και 78 πιο ελαφρά τραυματίες.

Συνέντευξη του π. Γερβάσιου (κατάθεση ψυχής)


Μιλά για τον Πάσσαρη και τους τρομοκράτες της 17ης Νοέμβρη.

Διαμαρτυρία από κατοίκους του Βόλου για την ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Α.Π.Θ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Και οι Βολιώτες:
Ἀντιτασσόμαστε στην ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών
στο Α.Π.Θ. (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)!

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Ι΄ Λούκα (6/12/15)



Ι´ Λουκᾶ (Θεραπεία τῆς συγκυπτούσης γυναικὸς) - 
Τοῦ ἐν ἁγίος Πατρὸς ἡμῶν Νικολάου 
ἀρχιεπισκόπου Μύρων τῆς Λυκίας, τοῦ Θαυματουργοῦ


ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΓ´ 10 - 17

Κυριακὴ ΚΖ´ (Ι´ Λουκᾶ): Ακολουθία όρθρου, τυπικό κ.α.





Κυριακὴ ΚΖ´ (Ι´ Λουκᾶ)

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015:

Ετοιμάζεται για μοναχός στο Άγιο Όρος ο Κώστας Πάσσαρης-Πώς είναι σήμερα (ΦΩΤΟ)

 

Σχόλιο ιστολογίου Ελληνική Ναυς: Εχθές διάβασα πρώτη φορά το άρθρο αυτό και το είχα προγραμματίσει να αναρτηθεί σήμερα στις 12:00. Είχα κι εγώ αμφιβολίες κατά πόσο ισχύει, αλλά εχθές το βράδυ είχα την τύχη! να συνομιλήσω με πνευματικούς αδερφούς που γνωρίζουν τον π. Γερβάσιο και το σπουδαίο έργο του (δείτε εδώ) και μου επιβεβαίωσαν με το παραπάνω την δημοσίευση!!! Ο Κωνσταντίνος όντως έχει μεταστραφεί με την χάρη του Θεού και την άοκνη προσπάθεια και προσευχή του π. Γερβάσιου. Ο γέροντας τον έχει επισκεφτεί τουλάχιστον 5-6 φορές στη Ρουμανία (κάπου στην Τρανσυλβανία βρίσκονται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας) κι επιπλέον έχουν συχνή τηλεφωνική επικοινωνία. Η πληροφορία σχετικά με την εικόνα της Παναγίας και την μητέρα του Κωνσταντίνου (που θα διαβάσετε παρακάτω) ισχύει! Το κατά πόσο ο αδερφός μας εν Χριστώ Κωνσταντίνος θα γίνει μοναχός στο Άγιον Όρος δεν είναι φυσικά της στιγμής και ο ίδιος με την καθοδήγηση του γέροντά του θα έχει την ευκαιρία να το συλλογιστεί ξανά όταν με το καλό αποφυλακιστεί (διαβάστε το ιστορικό εδώ). 

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο π. Γερβάσιος ήταν υποψήφιος για το βραβείο νόμπελ Ειρήνης το 2012 (δείτε εδώ) το οποίο όπως καταλαβαίνετε δεν δόθηκε στον Ελληνορθόδοξο ιεραπόστολο αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

Η ανάρτηση αυτή αδέρφια μου πρέπει να μας συγκλονίσει και να μας δώσει θάρρος. Ο Θεός έχει άπειρη αγάπη για εμάς τους ανάξιους και μας δίνει όλη την ώρα ευκαιρίες. Αρκεί εμείς να κάνουμε λίγη προσπάθεια, να μετανοήσουμε αληθινά και να αφεθούμε στην πρόνοιά Του. Όλοι χωράμε στην Βασιλεία του Θεού αρκεί να επιλέξουμε την δύσβατη και στενή οδό και να γίνουμε ταπεινοί και αθώοι όπως τα μικρά παιδιά...

Τέλος, προτείνω να βάλουμε στην προσευχή μας τόσο τον Κωνσταντίνο όσο κι όλους τους φυλακισμένους (ανεξαρτήτως παραπτώματος). Ο Θεός ας τους δίνει φωτισμό και μετάνοια.

Ακολουθεί το άρθρο:

Ένας από τους πιο σκληρούς Έλληνες κακοποιούς ο Κώστας Πάσσαρης, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2001 είχε δολοφονήσει αστυνομικό και για καιρό διέφευγε της σύλλήψης και διέπραττε σωρεία κακουργημάτων, αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό και όταν αποφυλακιστεί να γίνει μοναχός στο Αγιο Ορος.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ (π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος)



ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ 
 ΑΠΟΡΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ «Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ» (1978-2011)

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Ξεδιάντροπη Ομολογία υποταγής στον Πάπα [ΒΙΝΤΕΟ 2015]


    Ομιλία του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, π. Νικολάου Μανώλη, με θέμα την οικουμενιστική περίπτωση που περιγράφεται στο βίντεο της δημοσίευσης εδώ (ή στο τέλος της ανάρτησης)!