Ετικέτες

5.12.15

Διαμαρτυρία από κατοίκους του Βόλου για την ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Α.Π.Θ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Και οι Βολιώτες:
Ἀντιτασσόμαστε στην ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών
στο Α.Π.Θ. (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)!

Είμαστε κάτοικοι του Βόλου, μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας και τέκνα της πολύπαθης Ελλάδας. Εκκλησιαζόμαστε στους κεντρικούς Ναούς του Βόλου και στα Μοναστήρια του αγιασμένου Πηλίου.

          Με μεγάλη λύπη παρατηρούμε, τον τελευταίο χρόνο ιδιαίτερα, τις απαράδεκτες προσπάθειες και ενέργειες κάποιων Θεολόγων της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και των ηγετών του Κράτους, να ιδρυθεί Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)!
          Ως γνωστόν, βρισκόμαστε εν καιρῴ καταιγιστικής και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης ισλαμιστών παγκοσμίως, και κυρίως στη χώρα μας. Παρακολουθούμε άναυδοι τις οργανωμένες τρομοκρατικές ενέργειες των φανατικών τζιχαντιστών ανά τον κόσμο. Γνωρίζουμε την «νομιμοποιημένη» εκ θρησκευτικής τους πεποιθήσεως μισαλλοδοξία των ισλαμιστών που απορρέει από το Κοράνι το οποίο ασπάζονται, και το οποίο στρέφεται κατά παντός «απίστου», κυρίως κατά των Χριστιανών. Βλέπουμε τις επισταμένες «άνωθεν» επιθέσεις κατά του ομολογιακού χαρακτήρος του Μαθήματος των Θρησκευτικών στα Ελληνικά Σχολεία.  Διαβάζουμε, ακούμε και βιώνουμε τα σκοτεινά σχέδια της Νέας Παγκόσμιας Τάξης Πραγμάτων για την πολτοποίηση των εθνών, των θρησκειών και των παραδόσεών τους, με τελικό στόχο να οδηγήσει στην Παγκόσμια Κυβέρνηση του Αντιχρίστου. Κατόπιν όλων αυτών, και ταυτοχρόνως θλιβόμενοι για την ενθαρρυντική στάση του τοπικού Επισκόπου μας κ. κ. Ιγνατίου Δημητριάδος και Αλμυρού στην ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Α.Π.Θ., δηλώνουμε δημόσια μετά ιεράς αγανακτίσεως και πάντοτε εμπόνως, την αντίθεσή μας:

ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ Α.Π.Θ.!

          Συμπαραστεκόμαστε και συντασσόμαστε στο εκ δεξιών πλευρό του λαού της Θεσσαλονίκης και του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου αυτής κ. κ. Ανθίμου. Επιδοκιμάζουμε τις ευάρεστες τῴ Θεῴ ενέργειές τους για την διαφύλαξη της Ορθοδοξίας μας, πολλῴ δε μάλλον μέσα στο ίδιο της το σπίτι, την Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.! Επίσης, δηλώνουμε ότι θα τους στηρίζουμε με όποιο θεμιτό μέσον θα επιτρέψει η αγάπη του Θεού στον φιλόθεο αγώνα τους!
          Είθε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, η Υπεραγία Θεοτόκος,  ο Πολιούχος του Βόλου Άγιος Νικόλαος και όλοι οι Άγιοι να φωτίσουν όλους, ηγέτες, κλήρο και λαό, ώστε να φανούμε αντάξιοι της δωρεάς του Θεού να βαπτισθούμε Ορθόδοξοι Χριστιανοί, και όχι μόνο να αποκαλούμαστε έτσι, αλλά και να είμαστε. 

Κάτοικοι του Βόλου
Δεκέμβριος 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.