Ετικέτες

13.4.20

Μ. Τρίτη: Ακολουθίες ωρών, εσπερινού, προηγιασμένη θ.λ. και μεγάλο απόδειπνο

Τι σημαίνει «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται…» - Newsbomb - Ειδησεις ...


Ο όρθρος της Μ. Τρίτης έχει ήδη γίνει τη Μ. Δευτέρα το απόγευμα. Αύριο το πρωί έχουμε τις ακολουθίες των ωρών και του εσπερινού μετά της λειτουργίας των προηγιασμένων τιμίων δώρων.

Με μουσικά: ώρες, εσπερινός, προηγιασμένη θ.λ. (Μ. Τρίτη πρωί)


σελ. 1-18: όρθρος (έχει ήδη γίνει τη Μ. Δευτέρα το βράδυ)

Το πρωί της Μ. Τρίτης
σελ. 18-22: α΄ ώρα
σελ. 22-25: γ΄ ώρα
σελ. 25-30: ς΄ ώρα
σελ. 30-35: θ΄ ώρα
σελ. 36-54: εσπερινός και προηγιασμένη

Το μεσημέρι ή το απόγευμα 
(τουλάχιστον μία ώρα πριν ξεκινήσει η ακολουθία του νυμφίου)
σελ. 54-70: μεγάλο απόδειπνο

Σχόλιο - πρόταση του ιστολογίου "ΑΜΦΟΤΕΡΟΔΕΞΙΟΣ" στην ανάρτηση "Η Εκκλησία εργαστήριο αγιότητας"...


π.Γεώργιος Σχοινάς - Ι.Ν.Αγ.Αθανασίου, Περιστέρι 28-03-2019 by ...
Δεν βγήκαμε ποτέ ανοιχτά να πάμε κόντρα στην απόφαση της Ιεραρχίας και ούτε θα το κάναμε ποτέ, ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε και όσο κι αν πονάμε, σεβόμενοι τον ρόλο της.
Όταν όμως διώκεται ένας "δικός μας", δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσουμε μόνο του...

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Τη αγία και μεγάλη Τρίτη της των δέκα παρθένων παραβολής. - Askitikon
Μεγάλη Τρίτη
(ο όρθρος διαβάζεται το απόγευμα της Μ. Δευτέρας)


Όρθρος Αγίας και Μεγάλης Τρίτης ΖΩΝΤΑΝΑ (+ ηχητικά - Θρασύβουλος Στανίτσας)Αγαπητοί αναγνώστες, σε λίγο (στις 19:00) ξεκινά η ακολουθία του Νυμφίου 
(όρθρος Μεγάλης Τρίτης). 

Μιας και οι περισσότεροι δεν θα πάτε σε Ιερό Ναό μπορείτε να παρακολουθήσετε τον όρθρο της Μ. Τρίτης (γίνεται το απόγευμα της Μ. Δευτέρας):

1η επιλογή: Ι. Μ. Ταξιαρχών Πηλίου 
http://www.impt.gr/radiolive.html
ΣΤΙΣ 17:00 το απόδειπνο
ΣΤΙΣ 19:00 η ακολουθία του νυμφίου

2η επιλογή: http://www.immorfou.org.cy/

3η επιλογή: ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας 


4η επιλογή: βίντεο από το youtube

Ανοιχτή επιστολή προς τον covid 19…

Του Νικόλαου Ανδρεαδάκη

Covid 19 σε χαιρετώ.

Παρά το ότι μας έχεις επισκεφτεί με άλλες μορφές στο παρελθόν, δεν σε γνώριζα. Δεν ανήκω στην ιατρική κοινότητα και δεν είχα ξανακούσει για σένα. Τώρα όμως που έστειλες τους μαντατοφόρους σου, σε έβαλαν στη ζωή μας για τα καλά, σε γνωρίζουν πια όλοι…
Σε υπολογίζουν, διαρκώς για σένα συζητάνε, και το χειρότερο είναι ότι σε φοβούνται…. Ναι σε φοβούνται πολύ… Διότι οι μαντατοφόροι σου, αφού έστρωσαν το κόκκινο χαλί για τον ερχομό σου, τώρα σε εγκατέστησαν ΑΦΕΝΤΙΚΟ στις ζωές μας…
Μας απειλείς πως αν δε σε υπακούσουμε μας περιμένει ο θάνατος, η απώλεια…
Μάθε λοιπόν Covid 19….πώς σε τούτη τη γωνιά της γης, δεν σε φοβούνται όλοι…. Αυτή η γη είναι ποτισμένη με δάκρυα και αίμα Ηρώων και Αγίων… Εδώ το χώμα το λέμε μήτρα που γεννάει ΖΩΗ ΑΙΩΝΙΑ,ΑΦΘΑΡΤΗ…

Η λογική του super market και η λογική της Εκκλησίας

ekklisies13
Περίεργη η αναφορά σε μια πρόταση δύο άσχετων μεταξύ τους στοιχείων, της εκκλησίας και του supermarket.
Αφορμή αυτού του συσχετισμού είναι ο πρόσφατος περιορισμός στις κινήσεις μας ,ο οποίος σωστά κατά μεγάλο μέρος, επιβλήθηκε για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. 

Αρχιερείς πρέπει ΤΩΡΑ (δηλ. ΕΧΘΕΣ) να τους αφορίσετε...

Ο αδικότατος «αφορισμός» γυρίζει στα κεφάλια τους | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ...

Για δούμε τί υποστηρίζει ορθά ο Σεραφείμ Πειραιώς ΕΔΩ από το 3ο έως το 7ο λεπτό (αντίθετα με την Αρχιεπισκοπή: κλικ ΕΔΩ). Βέβαια, και ο ίδιος έχει επιδείξει μεγάλη υποχωρητικότητα, για να μην πω κάτι πιο βαρύ. Το θέμα όμως τώρα είναι ξεκάθαρο. Οι αντιδράσεις από την αρχή αφορούν τη θεία κοινωνία, το μέγιστο μυστήριο, το μυστήριο των μυστηρίων. 

Επειδή, λοιπόν, το πρόβλημά τους είναι η θεία κοινωνία και όχι τόσο ο συνωστισμός, αγαπητοί Αρχιερείς ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ την υποχώρηση και πάρτε τις τύχες μας στα χέρια σας. Επειδή προβλέπω ότι σύντομα θα βγει διευκρίνιση από την κυβέρνηση ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και η θεία κοινωνία (μην ξεχνάμε ότι αυτό συζητιόταν στα κανάλια από την αρχή της ιστορίας αυτής και πριν ληφθούν μέτρα...) αν θέλετε Αρχιερείς να σεβαστείτε έστω και στο τελικό αυτό σημείο την ιδιότητά σας να είστε ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ (δηλ. φύλακες της Πίστεώς μας) θα πρέπει ΤΩΡΑ (δηλ. ΕΧΘΕΣ) να αφορίσετε όποιον λαϊκό, π.χ. δημοσιογράφο, καταφέρεται εναντίον των μυστηρίων της Εκκλησίας, αλλά και οποιονδήποτε πολιτικό ή υπεύθυνο επιστήμονα θα συνδράμει στο να απαγορευτεί η θεία κοινωνία (και ας μην ξεχνάμε ότι και την εξομολόγηση κατήργησαν που είναι επίσης μυστήριο της Εκκλησίας, αλλά και την ιατρό κα Γιαμαρέλλου προσπαθούν να την κυνηγήσουν επειδή υπερασπίστηκε το μυστήριο της θείας μεταλήψεως).

Όρθρος Μ. Τρίτης (ημερολογιακά Μεγάλη Δευτέρα απόγευμα): Η παραβολή των δέκα παρθένων


Ακολουθία όρθρου Μ. Τρίτης (Μ. Δευτέρα εσπέρας)
στις 18:00 θα αναρτηθούν 
σύνδεσμοι για ζωντανή παρακολούθηση 
και παλιότερα βίντεο

του Σεβ. Μητροπολίτου Αντινόης Παντελεήμονος


Σήμερα, η Αγία Ορθόδοξος μας Εκκλησία, αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί, θέσπισε να ενθυμούμεθα την ευαγγελική Παραβολή των Δέκα Παρθένων. Η Παραβολή αυτή αποτελεί μία ανάμεσα σε τόσες άλλες ίσης αξίας, που αναφέρεται στη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Ο Κύριος μας πολλές φορές αναφέρθηκε άμεσα είτε έμμεσα στο ιστορικό αυτό γεγονός που θα λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον. Άμεσα, όταν ερωτήθηκε από τους Μαθητές Του, Κύριε, πότε θα συμβεί; Έμμεσα με τις παραβολές. 

ΝΤΡΟΠΗ!!!

Σε συνέχεια του χθεσινού άρθρου μας: ΕΔΩ


παραθέτουμε και την παρακάτω ανάρτηση από το ιστολόγιο agiapisti.blogspot.com που περιέχει συνδέσμους σε πολλά άλλα ανάλογα άρθρα: 


Ο κ. Χαρδαλιάς ζητάει παρέμβαση εισαγγελέως για 2 περιπτώσεις όπου Ιερείς Κοινώνησαν πιστούς, ενώ ο κ. Τσιόδρας δηλώνει για τη χωρίς μάσκα συνομιλία του με τους Ρομά «...συγχωρούμε τα 5 λεπτά που (οι Ρομά) ήταν κοντά μας, σε απόσταση μικρότερη από 2 μέτρα, γιατί ήταν από αγάπη»!!!


Αν αυτό δεν είναι διωγμος κατά Χριστιανών, τι είναι άραγε;!


Διαβάστε και φρίξτε:

Μαμά θα πεθάνω φέτος, θέλω να πάω στον ΠαράδεισοΟ Σπύρος στα οχτώ του χρόνια, αποχαιρέτησε συγγενείς και φίλους, ζήτησε να μεταλάβει και εκοιμήθη για πάντα.

Ο πατέρας του Βασίλης: "τα τελευταία χρόνια ανέπτυξε ιδιαίτερα χαρίσματα και μιλούσε για τον Ουρανό."

Μια προσωπική μαρτυρία του πατέρα Βασίλη Σαλούστρου από τα Ανώγεια της Κρήτης. Ο πόνος στράφηκε σε μεγαλείο.

Αυτό το Πάσχα θα είναι ίδιο με το Πάσχα του 33μ.Χ.


Αυτό το Πάσχα θα είναι ίδιο με το Πάσχα του 33μ.Χ. 

Ο Χριστός μόνος Του προσευχήθηκε στη Γεσθημανή ( εμείς κοιμόμασταν), μόνος Του πέρασε τα πάθη και τους κολαφισμούς ( εμείς Τον απαρνιόμασταν),

Επιστολή - παρέμβαση του εφημέριου του Ι. Ναού Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνης π. Αθανάσιου Γιουσμά

Ναός Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνης
Αγαπητέ κ. Τσιόδρα,

Eίμαι ένας Ιερέας από τη Μυτιλήνη με μια διακονία Ιεροσύνης που ξεπερνά τα 40 χρόνια. Πολύτεκνος όπως κι εσείς. Ονομάζομαι Αθανάσιος Γιουσμάς, αν και το όνομά μου σίγουρα δεν σας λέει τίποτε. Πνευματικά μου παιδιά που μένουν στην Αθήνα, μου έχουν διαβεβαιώσει -πέρα των όσων έχω διαβάσει για σας- πως είστε άνθρωπος της Εκκλησίας, μάλιστα ένα, έχει ψάλλει μαζί σας... Με αυτό το θάρρος επικοινωνώ μαζί σας.

Παιδί μου,

η όλη κατάσταση, μας έχει πονέσει πολύ. Όπως και εσάς που είστε στην πρώτη γραμμή. Σε έναν πόλεμο, όμως, αυτός που πολεμά ματώνει (εσείς), αλλά και αυτός που είναι σπίτι κλαίει και αγωνιά (εμείς).

Αυτό που μας έθλιψε περισσότερο είναι η στέρηση μας από το Ναό του Θεού Πατέρα μας, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες της Μ. Βδομάδας... Το καταλαβαίνετε, γιατί άκουσα πως είστε παπαδοπαίδι. Έχω κι εγώ έναν γιο Ιερέα...

Μ. Δευτέρα: Ακολουθίες ωρών, εσπερινού, προηγιασμένη θ.λ. και μεγάλο απόδειπνο

Τι σημαίνει «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται…» - Newsbomb - Ειδησεις ...


Ο όρθρος της Μ. Δευτέρας έχει ήδη γίνει την Κυριακή το απόγευμα. Αύριο το πρωί έχουμε τις ακολουθίες των ωρών και του εσπερινού μετά της λειτουργίας των προηγιασμένων τιμίων δώρων.

Με μουσικά: ώρες, εσπερινός, προηγιασμένη θ.λ. (Μ. Δευτέρα πρωί)
σελ. 1-18: όρθρος (έχει ήδη γίνει την Κυριακή εσπέρας)

Το πρωί της Μ. Τρίτης
σελ. 18-22: α΄ ώρα
σελ. 22-25: γ΄ ώρα
σελ. 25-30: ς΄ ώρα
σελ. 30-36: θ΄ ώρα
σελ. 36-54: εσπερινός και προηγιασμένη

Το μεσημέρι ή το απόγευμα 
(τουλάχιστον μία ώρα πριν ξεκινήσει η ακολουθία του νυμφίου)
σελ. 54-71: μεγάλο απόδειπνο

Ἔκκλησις Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν γιά νά ἀνοίξουν οἱ Ἐκκλησίες

Ἔκκλησις Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν γιά νά ἀνοίξουν οἱ Ἐκκλησίες ...

Ἀγαπητοί μας ἀδερφοί,
Δυστυχῶς μασθανόμενοι οἱ Ἀρχιερες μας τς εθύνεςπέναντι στποίμνιο τςκκλησίας μας, ἀλλκατςποχρεώσεις τουςπέναντι στχρέος ποτος παρέδωσεΚύριος καττν χειροτονία τους, κατασκανδάλισαν τος πιστος καδίχασαν τνκκλησία μας γιμιὰ ἀκόμα φορά, συμπράττοντας μτὸ ἀνίερο καὶ ἀντίχριστο κράτος, ἐν μέσπανδημίας καμέγιστης δυσκολίας τν πιστν.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΤΗΤΟΣ


Μόνον ο πατέρας του ψεύδους θα κατάφερνε να παρουσιάσει τον ιερέα του Υψίστου ως "εγκληματία" και να τον στείλει στον εισαγγελέα. Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο μας με την είδηση της δίωξης ιερέων που "τόλμησαν να κοινωνήσουν πιστούς"... 

Ως απείθαρχοι που είμαστε ας ακούσουμε τώρα την "ομιλία αυτού του εγκληματία" και προσοχή, ας είμαστε έτοιμοι από αύριο να μας συλλάβουν που προβήκαμε σε μια τόσο απαγορευμένη πράξη...


ΛΟΓΟΣ ΡΩΜΑΙΙΚΟΣ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ" (ΑΧΕΛΩΟΣ TV 2018)
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΛΑΝΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ - ΚΑΜΕΡΑ: ΦΩΤΗΣ ΒΑΡΔΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: 22/05/18

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ:
Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Σχοινάς: Εφημέριος Ι.Ν Αγ. Νικολάου Φιλοπάππου

ΣΧΟΛΙΑ: Μία εκπομπή αφιέρωμα στην εορτή της Κυριακής των Αγίων Πάντων και στην έννοια της Αγιότητας στην Ορθόδοξη Εκκλησία:

Μόρφου Νεόφυτος: ''Σήμερα τα δικαιώματα των πιστών καταπατούνται!''

morfou peisteriot
Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στην αρχιερατική  Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, που τελέσθηκε στον ιερό ναό  Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος της κοινότητος Περιστερώνας, της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου (12.4.2020).

Εκκλησίες: Σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα περιστατικά σε Κουκάκι, Κέρκυρα

Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης… Χαίρετε και αγαλλιάσθε ...


Σχόλιο: Στηρίζουμε τους ιερείς που διώκονται. Δεν τους αφήνουμε μόνους. Αν χρειαστεί, θα πρέπει να βάλουμε το χέρι μας στην τσέπη και να τους συμπαρασταθούμε έμπρακτα. 

Πού θα τα βρούμε; θα με ρωτήσετε εύλογα... 

Μα φυσικά, τα λεφτά που θα ρίχναμε στο παγκάρι για κεράκι ή  στον δίσκο από τα οποία παίρνουν ποσοστό η Αρχιεπισκοπή και οι Μητροπόλεις, θα τα κάνουμε ελεημοσύνη δίνοντάς τα στους άξιους ιερείς μας.  Η Αρχιεπισκοπή και οι Μητροπόλεις από τη στιγμή που είναι τόσο πειθήνιοι, θα βρουν χρήματα από εκείνους που υπηρετούν, όχι πάντως από εμάς, που και μας εγκατέλειψαν και μας εμπαίζουν κι από πάνω, ότι π.χ. θα τελειώσει γρήγορα, θα κάνουμε ανάσταση όλοι μαζί 39 μέρες μετά το Πάσχα (στην Απόδοση) - εκτός κι αν εννοούν του έτους 2021...

Καλά θα με ξαναρωτήσετε... στηρίζετε τους εγκληματίες που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία; 

Μα εμείς πιστεύουμε ότι το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας όχι απλά δεν μας μολύνει αλλά επιπλέον μας σώζει κυρίως ψυχικά, αλλά και σωματικά (αν κρίνει ο Κύριος). Και οι ιερείς που ήταν "απείθαρχοι" και οι λαϊκοί που κοινώνησαν αυτές τις μέρες είναι συνεπείς με την πίστη τους. Οι υπόλοιποι, δηλ. σχεδόν όλοι οι αρχιερείς, πολλοί "υπάκουοι" ιερείς, μασώνοι πολιτικοί, χλιαροί ή φοβισμένοι χριστιανοί κ.α. θα πρέπει να αποφασίσουν σε ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ πιστεύουν και αν δεν πιστεύουν στον Κύριο Ιησού Χριστό ως Υιό του Θεού να σταματήσουν να Τον εμπαίζουν. Γιατί το να βλασφημίσεις τον Θεό, ιδιαίτερα όταν έχεις επίγνωση, μπορεί να οδηγήσει σε άμεση και μη αναστρέψιμη τιμωρία σαν αυτή που βρήκε τον Ανανία και τη Σαπφείρα (βλ. Πράξεις Αποστόλων ε΄ 1-11). Οι τιμωρίες όμως βρίσκουν την κατάλληλη στιγμή και τους "εξουσιαστές" (π.χ. βλ. Έξοδος, κεφ. 7-12, κυρίως το 12...) και ενίοτε ακόμα και τους βλάσφημους αθέους κάθε λογής οι οποίοι δεν σέβονται ούτε την πίστη των συνανθρώπων τους ούτε την παντοδυναμία του Θεού (π.χ. βλ. την ταινία "το Θαύμα")... Ίδωμεν...


Ακολουθεί η είδηση:

Δικογραφίες σχηματίστηκαν σχετικά με τα περιστατικά που παρατηρήθηκαν σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα, όπου ιερείς προσέφεραν τη Θεία Κοινωνία σε πιστούς παρά την απαγόρευση και τις αντίθετες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου.