Ετικέτες

13.5.14

Σχετικά με τον Όσιο Πορφύριο και τον Σαμαρά... (συνέχεια)


Σε προηγούμενη ανάρτηση σας αναδημοσίευσα την άποψη της Νεκταρίας Παρίδη (δείτε εδώ) σχετικά με την πρόσφατη δημοσίευση όπου υποστηρίζεται ότι ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης είχε πει ότι ο Σαμαράς θα σώσει την Ελλάδα (δείτε εδώ).

Εγώ δεν έχω παρά να συμφωνήσω τόσο με τη Νεκταρία Παρίδη: 

Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής για την δημοσιοποίηση ενός τέτοιου γεγονότος γεννά εύλογα πολλά ερωτήματα και υποψίες σχετικά με πιθανή εκμετάλλευση της μνήμης του Οσίου Πορφυρίου που τελευταία διαδίδεται συστηματικά (και πολύ σωστά) μεταξύ των Χριστιανών. Στην περίπτωση που η εύλογη αυτή υποψία αληθεύει εύχομαι ο εν λόγω κύριος να μετανοήσει και να επανορθώσει το συντομότερο δυνατόν.

Σας θέτω υπ' όψιν και το σχόλιο του Γιώργου Θαλάσση (δείτε εδώ):

Πρέπει να ξέρουμε πότε να σωπαίνουμε

gavrihlia-e1296311616134

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς: Γιατί φιλάμε το χέρι του ιερέα;

xeri
Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

Ο ιερέας σας μπορεί να είναι μόλις 25 χρονών. Μα η ιερωσύνη του είναι από καταβολής κόσμου.
Όταν λοιπόν του ασπάζεσθε το χέρι, προσκυνάτε την ιερωσύνη του, που φθάνει διαδοχικά από τον Χριστό και τους Αποστόλους μέχρι τον ιερέα σας.

Τα 5 φρούτα & λαχανικά που τρώτε και δε γνωρίζετε πως έχουν... δηλητήριο

Τα 5 φρούτα & λαχανικά που τρώτε και δε γνωρίζετε πως έχουν... δηλητήριο



Είναι όλα πολύ δημοφιλή, ίσως τα καταναλώνετε σε καθημερινή βάση, είναι φημισμένα για τη διατροφική τους αξία, ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζετε, είναι ότι περιέχουν τοξικές ουσίες και ισχυρά δηλητήρια, τα οποία σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να επιφέρουν ακόμη και το θάνατο!
Δείτε ποια είναι τα 5 φρούτα και λαχανικά που «περιέχουν» δηλητήριο:

Τα 43 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές 2014

Σχόλιο Ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Αναζητήστε τους υποψηφίους που θα ψηφίσετε. Μην αδιαφορείτε και πάνω από όλα μην απέχετε από τις εκλογές αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα 43 κόμματα που θα πάρουν μέρος στις Ευρωεκλογές.
Τα 43 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές 2014 Δειτε αναλυτικά
Το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου ενέκρινε τη συμμετοχή 43 κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων στις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 25 Μαΐου 2014.
Τα 43 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων είναι (σύμφωνα με τη σειρά κατάθεσης των αιτήσεων τους):

Εγκύκλιος για τις εκλογές του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας κ.κ. Νικολάου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


Πρωτ. 617
Ἀριθμ.
Διεκπ. 388/5-5-2014

11 Μαΐου 2014


Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ   98Η


Πρὸς τοὺς εὐσεβεῖς χριστιανοὺς τῆς καθ’ ἡμᾶς ῾Ιερᾶς Μητροπόλεως
Ἀγαπητοί μου ἀδελφοί,
Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ   Α Ν Ε Σ Τ Η !


Ἤδη πέρασαν τρεῖς ἑβδομάδες ἀπὸ τὸ Πάσχα, ἀπὸ τὴ γιορτὴ τῆς ἀληθινῆς πανηγύρεως καὶ τῆς αὐθεντικῆς εἰρήνης καὶ βρισκόμαστε πάλι μπροστὰ στὴν πρόκληση πολλαπλῶν αὐτὴ τὴ φορὰ ἐκλογῶν. Ὁ πασχαλινὸς ἑορτασμὸς λαμπροφόρος, γεμᾶτος φῶς καὶ χαρά. Ἡ πραγματικότητα ὅμως καὶ πάλι ζοφερή. Ἡ καθημερινότητα δυσβάσταχτη, οἱ προοπτικὲς ἀμφίβολες, οἱ ἐλπίδες ἐξανεμισμένες, οἱ ἐπιλογὲς περιορισμένες. Κρίση πρωτοφανής, προβλήματα τεράστια, πολιτευτὲς πολλοί, ἱκανοὶ ὅμως ἡγέτες ἐλάχιστοι, ὁ λαὸς βουλιαγμένος σὲ σύγχυση καὶ ἀθυμία. Φτώχεια, ἐξουθενωτικὰ μέτρα, ἀνεργία, θλίψη, αἴσθηση ἀδιεξόδου.

Μία διδακτική ιστορία από βιβλίο του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

     

Ακολουθεί μια διδακτική ιστορία από το βιβλίο: «Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς - Πνευματικό ημερολόγιο - Ο Πρόλογος της Αχρίδος - Βίοι Αγίων, Ύμνοι, Στοχασμοί και Ομιλίες για κάθε ημέρα του χρόνου. Νοέμβριος»

Εμπόδια της προσευχής και κατανίκηση τους

Το να προσεύχεται κανείς και να αφοσιώνεται στο έργο της προσευχής είναι αγώνισμα. Πρόκειται για έναν κοπιώδη αγώνα. Όπως αναφέρει και ό γέροντας Σωφρόνιος “ενίοτε ή προσευχή ρέει μέσα μας σαν ισχυρός ποταμός και άλλοτε ή καρδιά μας αποβαίνει αποξηραμένη”.
Ό αγωνιζόμενος στο άθλημα της προσευχής χριστιανός έχει να αντιμετωπίσει ένα πλήθος εμποδίων, τα όποια ορθώνονται εμπρός του εξαιτίας του αόρατου πολέμου του διαβόλου, αλλά κι εξαιτίας της αμαρτωλότητά του.Τα εμπόδια αυτά θα μπορούσαμε να τα αναφέρουμε ως εξής:

Απλά θεομπαίχτες η κάτι χειρότερο; Η ΝΔ ξεπερνά κάθε όριο αισχύνης και εμπαίζει τον Άγιο Πορφύριο!


Απλά θεομπαίχτες η κάτι χειρότερο; Η ΝΔ ξεπερνά κάθε όριο αισχύνης και εμπαίζει τον Άγιο Πορφύριο!
Γράφει η Νεκταρία Παρίδη
Παρακολουθούμε από χθες να διαδραματίζεται στο διαδίκτυο, εν μέσω θερμής προεκλογικής περιόδου, μια άνευ προηγουμένου βλασφημία κατά του προσφάτως αγιοκαταταγέντος Αγίου Πορφυρίου. Οι κομματικοί μηχανισμοί της ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με εκκλησιαστικές ιστοσελίδες προέβησαν στην δημοσίευση ενός κειμένου στο οποίο ο αρθρογράφος του (κρυμμένος πίσω από ψευδώνυμο) ισχυρίζεται ότι δήθεν ο Άγιος Πορφύριος προφήτευσε πριν δεκαετίες ότι ο Σαμαράς θα σώσει την Ελλάδα! Καί ρωτάμε τα εξής απλά:

«Ανωμαλίας» βαρομετρικό στην Ευρώπη;;

httpwww.otherside.gr
του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Μπορεί να διαχειρισθεί η Ευρώπη ¨ ανώμαλες καταστάσεις¨ και η Ελλάδα σε τι επίπεδο διαχείρισης κρίσης θα βρεθεί μέσα στα πλαίσια της ΕΕ;


Ευρωεκλογές 2014 = Δημοψήφισμα για την Ευρώπη;


Για δες κάτι επιλογές που κάνουνε στα λογότυπα τους: Η πεντάλφα!


Το διαδίκτυο σήμερα ήταν γεμάτο από διαφημίσεις της ιστοσελίδας neaellada.gr του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με ενδιαφέρει να μιλήσω για την πολιτική, αλλά απλά να παρατηρήσω το εξής:

Και στην αριστερή πάνω γωνία και στην δεξιά είναι σαφής μια πεντάλφα, που όπως φαίνεται (δεξιά) είναι το σήμα της European LEFT (Ευρωπαϊκή Αριστερά).


ΚΟΝΣΙΤΑ, Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ» ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ

konsita_982702776
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης