Ετικέτες

4.7.21

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας 5/7/21-11/7/21

 Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα (5/7/21-11/7/21) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα

Τετάρτη 7/7, Παρασκευή 9/7: νηστεία (άλαδο φαγητό)


Οι μυστηριώδεις πλάκες καθοδήγησης της Τζώρτζια προαναγγέλλουν το μέλλον μας & την παγκόσμια μείωση του πληθυσμού;

Γράφει ο Ιωάννης Μπαλτζώης*

Αυτά που βιώνουμε σήμερα με την πανδημία του κορωνοιού και την παγκόσμια απειλή, κάποια θέματα που τα είχαμε αναγάγει στην σφαίρα του παραλόγου και της φαιδρότητας, επανέρχονται τουλάχιστον για να μας προβληματίσουν. Θα αναφερθούμε σε ένα άγνωστο για πολλούς «μνημείο» που βρίσκεται κοντά στην Ατλάντα της Τζώρτζια. 

Σε ένα από τους υψηλότερους λοφίσκους της Κομητείας του Έλμπερτ (Elbert County) , της Πολιτείας της Τζώρτζια, 140 ΚΜ ανατολικά της Ατλάντα, 72 ΚΜ από την πόλη Αθήνα και 14 ΚΜ βορείως του κέντρου του Έλμπερτ,  στέκονται αγέρωχοι, μυστηριώδεις και εντυπωσιακές οι Πλάκες  Kαθοδήγησης της Τζώρτζια,The Georgia Guidestones,  ή αλλιώς  American Stonehenge. Είναι ένα παντελώς άγνωστο «μνημείο» για τους περισσότερους ανθρώπους, ακόμη και για τους Αμερικανούς, έχει όμως την σημασία του για κάποιους άλλους και ιδιαίτερα τα μέλη κάποιων μυστικών  – μυστικιστικών οργανώσεων, που δεν θα αναπτύξουμε στο παρόν.

Ας ακούσουμε τη φωνή του Φώτη Κόντογλου...


  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά.