Ετικέτες

28.6.16

ἵ­να ὦ­σιν ἕν


γράφει ο Τραπεζούντιος

Ο μακαριστός π. Αυγουστίνος Καντιώτης που μιλούσε με λόγο Θεού, σε ένα από τα κηρύγματά του έλεγε πόσο σημαντικό είναι το ιεραποστολικό έργο των πνευματικών ανθρώπων και πως οι ιεροκήρυκες έχουν μία σημαντική αποστολή να σώσουν τις ψυχές των ανθρώπων και να τους οδηγήσουν στην αλήθεια του ενός και μοναδικού Τριαδικού Θεού. Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε τους Αγίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο που τους φώτισε ο Θεός με το Άγιο πνεύμα και διέδωσαν την ορθόδοξη πίστη μας σε όλον τον κόσμο. Άφησαν πίσω τους έναν θησαυρό ανεκτίμητο, για να έχουμε εμείς σήμερα την τύχη και την ευλογία να διαβάζουμε την Καινή Διαθήκη και να τρεφόμαστε πνευματικά. Να παραδειγματιστούμε από τα έργα και τα λόγια τους και να βαδίσουμε με ασφάλεια, ευλογία και εμπιστοσύνη στην αγκαλιά του Πατέρα μας.

"ΓΙΟΓΚΑ"ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


της Ελένης Παπαδοπούλου

Μαθητές κάνουν εντατικές πρόβες εν όψει της παγκόσμιας ημέρας γιόγκα που διεξάγεται κάθε χρόνο στην πόλη Αχμενταμπάντ στην Ινδία. Μία χώρα που λατρεύουν και προσκυνούν τα είδωλα...

Παναγιώτης: ζητά την βοήθειά μας και το ΕΛΕΟΣ του Κυρίου!


Ο Παναγιώτης συνήθιζε να βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια... Μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε άνοιξαν τα μάτια του και είδε ποιο είναι το συμφέρον του, όπως έκανε και ο "άσωτος υιός" της παραβολής... Τώρα ευγνωμονεί τον Θεό για την ευεργεσία που του έκανε και έχει αρχίσει τον πνευματικό του αγώνα. Όμως, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, το παρελθόν και βασικά ο μισόκαλος δεν σταματούν να τον κυνηγούν, για να τον οδηγήσουν στην απελπισία, ώστε να τα παρατήσει και να επιστρέψει στα παλιά. 

Ας κάνουμε κι εμείς ό,τι μπορούμε και ό,τι περνάει από το χέρι μας και το κομποσκοίνι μας για να βοηθήσουμε τον αδερφό μας εν Χριστώ Παναγιώτη. Ας μην τον αφήσουμε μόνο του...

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τον δούλο σου Παναγιώτη

Ηλίας και Βασιλική, Δημήτριος, Αικατερίνη: σοβαρά οικογενειακά προβλήματα




Ένας πνευματικός αδελφός μας πρόσφατα μας παρακάλεσε να βάλουμε στην προσευχή μας αδελφούς μας εν Χριστώ οι οποίοι αντιμετωπίζουν εξαιρετικά σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Ο εύσπλαχνος Τριαδικός Θεός μας επέτρεψε να συμβούν αυτά για να τους φέρει κοντά Του και πλέον τα αδέρφια μας αγωνίζονται, αλλά ζητούν και την δική μας προσευχή, για να ξεφύγουν από τα δόντια του μισόκαλου και να συνεχίσουν τον πνευματικό τους αγώνα.


Τα ονόματά τους είναι:


ΗΛΙΑΣ 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ἄγγελον εἰρήνης, πιστὸν ὁδηγόν, 
φύλακα τῶν ψυχῶν καὶ τῶν σωμάτων ἡμῶν, 
παρὰ τοῦ Κυρίου αἰτησώμεθα.

Ὁ Ὅσιος Παΐσιος, ὁ μεγάλος μου εὐεργέτης


Διήγηση Τσιαβέ Βασιλείου, Ἐλασσόνα

«Ἤμουν παντρεμένος 12 χρόνια. Εἶχα πρόβατα, ἤμουν καλός ἄνθρωπος ὅσο μποροῦσα τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλά παιδί δέν εἶχα. Στά 12 χρόνια τοῦ γάμου μου ἄκουσα, τό 1990, γιά τόν γέροντα Παΐσιο ὅτι εἶναι πολύ καλός ἄνθρωπος καί βοηθάει πολύ κόσμο. Ξεκίνησα, λοιπόν, νά τόν βρῶ. Δέν ἤξερα ἀπό Ἅγιον Ὄρος, ρωτοῦσα ἀπό ᾿δῶ, ἀπό ᾿κεῖ, μετά ἀπό κόπο τόν βρῆκα. Μέ ἄνοιξε καί μέ ἔβαλε νά προσκυνήσω στόν ναό. Ἀφοῦ προσκύνησα, τοῦ λέω: