Ετικέτες

8.2.15

Η Ελλάς δοξάστηκε το 1912 - Αισχατολογικές προφητείες της Αγίας Ματρώνας της Ρωσίδας


Ιστορικές αποκαλύψεις του Αγιορείτη Γέροντα Νεκταρίου για τον Ναύαρχο της νίκης Π. Κουντουριώτη και το ηρωικό πλήρωμα του θωρηκτού Αβέρωφ.

Αγία Ματρώνα: Μήπως είναι πολύ κοντά ο χρόνος πραγματοποίησης των φοβερών προφητειών της;

Δείτε το βίντεο:

ΤΡΟΜΟΣ στους εθνικούς νταβατζηδες. Ο Καμμένος ενεργοποιεί την ΜΟΜΑ!

ΠΟΣΑ ΔΙΣ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ; 

Fr Peter Heers: Για τις σύγχρονες προφητείες...

ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΜΕ

σχόλιο Ρωμαίικος : Όπως οι εβραίοι είχαν τις προφητείες για τον ερχομό του Κυρίου και τελικά δεν είχαν καταλάβει τίποτα, έτσι και εμείς έχουμε τις σύγχρονες προφητείες, νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα και τελικά δεν ξέρουμε τίποτα...

Οι πιο δυνατοί στρατοί στον κόσμο!





Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να μπορέσει κάποιος να συγκρίνει τη στρατιωτική δύναμη των ισχυρών χωρών του πλανήτη.

Ο Γέροντας Ιωσήφς ο Βιγλιώτης Ευλογεί την Πολεμική Αεροπορία.

Νέο -εκπληκτικό- βίντεο
σχόλιο Γ.Θ : Άντε και στην Αγιά Σοφιά να σηκώνεις τα λάβαρα Γέροντα. 

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (8/2/15-14/2/15)

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ


Η τρέχουσα εβδομάδα (8/2-14/2) είναι η δεύτερη του τριωδίου και η τελευταία στην οποία καταναλώνουμε κρέας, μιας και η επόμενη είναι η τυρινή και ακολουθεί η Σαρακοστή και η Μ. Εβδομάδα. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Η Τετάρτη 11/2 είναι ημέρα νηστείας, αλλά γίνεται κατάλυση οίνου-ελαίου, διότι εορτάζουμε την μνήμη του Αγίου Βλασίου του ιερομάρτυρος. Η Παρασκευή 13/2 είναι ημέρα νηστείας (αλάδωτο).

Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο: κατάλυση εις πάντα
Τετάρτη: νηστεία (κατάλυση οίνου-ελαίου)
Παρασκευή: νηστεία (αλάδωτο)

Παρατηρήσεις

1. Το πόσο αυστηρά θα τηρήσετε τη νηστεία (π.χ. το αλάδωτο ή τον αριθμό των γευμάτων ανά ημέρα) καλό είναι να το συζητήσετε με τον πνευματικό σας. Αυτός είναι ο αρμόδιος για να σας καθοδηγήσει λαμβάνοντας υπ' όψιν τόσο την σωματική σας κατάσταση (υγεία, ηλικία, επάγγελμα κ.α.), καθώς και την πνευματική-ψυχική σας κατάσταση!!! Ο σκοπός της νηστείας της σάρκας δεν είναι να σκοτώσουμε το σώμα μας, να εξασθενήσουμε και να μην μπορούμε να φέρουμε σε πέρας τις επαγγελματικές, τις οικογενειακές και τις υπόλοιπες θρησκευτικές υποχρεώσεις μας... Ο σκοπός είναι μέσω της νηστείας του σώματος να σκοτώσουμε τα πάθη μας και να πλησιάσουμε περισσότερο το Θεό σε συνδυασμό με την προσευχή, την μελέτη της Αγίας Γραφής και άλλων πνευματικών βιβλίων, την ελεημοσύνη, την ειλικρινή μετάνοια, τον εκκλησιασμό, την θεία κοινωνία και γενικά ακολουθώντας όσο το δυνατό τον χριστιανικό τρόπο ζωής, όπως μας τον έχουν διδάξει οι πατέρες και οι Άγιοι της εκκλησίας μας.