Ετικέτες

1.2.15

Ανάγκη για προσευχή, αλλά και για αίμα!


Αδέρφια μου, ο Βασίλειος χρειάζεται την προσευχή μας:

Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησε τον δούλο σου Βασίλειο

Ο Βασίλειος έχει σοβαρή πάθηση και θα εγχειριστεί σε λίγες μέρες. Γι' αυτόν τον λόγο, επίσης, συγκεντρώνουμε αίμα. Όποιος έχει την δυνατότητα να δώσει και το επιθυμεί ας επικοινωνήσει μαζί μου μέσω της φόρμας επικοινωνίας (στην δεξιά στήλη κάτω από την εικόνα του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου ή Λεββαίου) ή απ' ευθείας στο e-mail:

ellinikinafs@gmail.com

ώστε να του δώσω περισσότερα στοιχεία για την αιμοδοσία.


Εμείς εδώ, στην γειτονιά των "αμφοτεροδέξιων", έχουμε την δική μας ερμηνεία για τον Αλέξη & τον Γιάνη...

  

Σχόλιο: Απλά ΜΗΝ το προσπεράσετε!

Από την Κυριακή, που βγήκε η νέα Κυβέρνηση, έχεις δει πολλά, έχεις ακούσει περισσότερα & έχεις σχολιάσει με τους δικούς σου τα πάντα. Εμείς εδώ, στην γειτονιά των "αμφοτεροδέξιων", έχουμε την δική μας ερμηνεία για τα πράγματα. Και σου εξηγώ:

Γέρων Γεώργιος Καυσοκαλυβίτης: «Έρχεται συμφορά…σωτηρία μας η μετάνοια» (ΒΙΝΤΕΟ)

aleuras

Προφητική ομιλία του γέροντα Γεωργίου του Καυσοκαλυβίτου που πραγματοποιήθηκε τα Χριστούγεννα του 2011 στο χωριό Αμπελώνας Καρδίτσας. Στην ομιλία, που δημοσιεύεται αποκλειστικά στο pentapostagma.gr σχεδόν 4 χρόνια μετά, ο γέροντας Γεώργιος αποκαλύπτει τα αληθινά αίτια της κρίσης που μόλις έχει αρχίσει και πλήττει την Ελληνική κοινωνία εκείνο το διάστημα, ενώ παράλληλα προβλέπει την βαθύτατη ύφεση που θα περιέλθουμε, όντας μη ικανοί να αναγνωρίσουμε τον λήθαργο στον οποίο έχουμε ως λαός περιπέσει και τις καταστροφικές του συνέπειες.

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΝ ΤΡΙΩΔΙΟΝ


Μητροπολίτου Μεσογαίας & Λαυρεωτικῆς Νικολάου

Όταν σου έλθει θυμός, κλείσε το στόμα σου!


Σχόλιο: Διαβάστε και από τον εξάψαλμο:

ψαλμός 37ἐγὼ δὲ ὡσεὶ κωφὸς οὐκ ἤκουον καὶ ὡσεὶ ἄλαλος οὐκ ἀνοίγων τὸ στόμα αὐτοῦ·  καὶ ἐγενόμην ὡσεὶ ἄνθρωπος οὐκ ἀκούων καὶ οὐκ ἔχων ἐν τῷ στόματι αὐτοῦ ἐλεγμούς. 
αλλά εγώ ως κουφός δεν άκουγα και ως άφωνος δεν άνοιγα το στόμα μου να μιλήσω. 
Και γινόμουν σαν ένας άνθρωπος που δεν ακούει και δεν βάζει στο στόμα του αντιλογίες.



«Ο θυμός καθ’ εαυτόν είναι φυσικός. Όπως τα νεύρα στο σώμα. Είναι και αυτός νεύρον ψυχής και οφείλει να τον μεταχειρίζεται ο καθείς εναντίον των δαιμόνων, ανθρώπων αιρετικών, και παντός κωλύοντος από την όδόν του Θεού. 

Γιαγιά, τι ’ναι το Τριώδιο;

Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Σήμερα εισερχόμαστε στην περίοδο του Τριωδίου, η οποία αποτελείται από δέκα εβδομάδες και λήγει την ημέρα του Πάσχα. Οι πρώτες τρεις εβδομάδες ανήκουν στις λεγόμενες απολυτές περιόδους. Την πρώτη που διανύουμε δεν υπάρχει καμιά νηστεία, ενώ την τρίτη (τυρινή) καταλύουμε τα πάντα εκτός από κρέας. Ακολουθούν στη συνέχεια οι έξι εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής και τέλος η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. 
(οι πληροφορίες από το ραδιόφωνο της Πειραϊκής εκκλησίας)
Διαβάστε τώρα την παρακάτω πολύ κατατοπιστική ιστορία:

Πώς να αφαιρέσετε εύκολα τα φυτοφάρμακα από τα φρούτα και τα λαχανικά σας!

mila-katharismos-toxinwn

Τα φυτοφάρμακα ευθύνονται για μια σειρά ασθενειών που πολλές φορές σε βάθος χρόνου, μπορεί να είναι και θανατηφόρες. Διαβάστε πως θα καθαρίζετε τα λαχανικά σας από τα φυτοφάρμακα για να είστε σίγουροι

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (1/2/15-7/2/15)


Η τρέχουσα εβδομάδα (1/2-7/2) ανήκει στις λεγόμενες απολυτές περιόδους. Όλες τις ημέρες μπορούμε να καταλύσουμε τα πάντα! Έχουμε εισέλθει στις 3 τελευταίες εβδομάδες πριν την Μεγάλη Σαρακοστή!

Κυριακή 1/2 - Σάββατο 7/2: κατάλυση εις πάντα

Άλλο πνευματικός και άλλο Γέροντας.


Πολλές φορές ενώ μιλάμε για τον Χριστό χάνουμε τον Χριστό, ενώ ομιλούμε για τον Σταυρό, απέχουμε από τον δικό μας προσωπικό σταυρό, αρνούμαστε να τον σηκώσουμε και βαδίσουμε πίσω από τον Χριστό.