Ετικέτες

28.5.16

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ "ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΧΏΡΩΝ"!


Του Τίμου Σταυρίδη

Την πρόθεση του να απασφαλίσει την χειροβομβίδα επιχειρεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης θέτοντας θέμα,την επιστροφή των Μητροπόλεων των «Νέων Χωρών». Το μόνο που δεν γνωρίζει όμως είναι πως λειτουργεί μια χειροβομβίδα και τη καταστροφές μπορεί να προκαλέσει. Ας του το πουν οι μυστικό-σύμβουλοι που εμπιστεύεται, αφού το Αγιο Πνεύμα όπως φαίνεται κείτεται «μακράν» από το περισπούδαστο Φανάρι.

Το κίνητρο - Γραπτό Κήρυγμα (Κυριακή Ε' από του Πάσχα, Της Σαμαρείτιδος)


Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης,
εφημέριος του Ι.Ν. αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης
Για τον "Στύλο Ορθοδοξίας" (Απρίλιος 2016, αρ.φ. 177)


Το Κίνητρο

Μία ιδιαίτερη συνάντηση είχε ο Κύριός μας στην πηγή του Ιακώβ, με μία γυναίκα. Η γυναίκα αυτή ανήκε σε μία αίρεση του Ισραήλ, τη λεγόμενη αίρεση των Σαμαρειτών. Είχε πορευτεί από την Σαμάρεια με την υδρία της στην πηγή του Ιακώβ, για να πάρει νερό. Ο Κύριός μας ήταν κουρασμένος από την οδοιπορία Του και είχε καταφύγει στη δροσιά της πηγής αυτής και κάθισε να ξαποστάσει. Οι Μαθητές Του είχαν σταλεί να κάνουν διάφορες αγορές και ψώνια για τις περιοδείες τους.

«Μπαμπά δος μου και μένα από αυτά τα ωραία κόκκινα στολίδια που έχεις μπροστά σου» (Συγκλονιστική – αληθινή ιστορία)

*Μία αλληλουχία συγκλονιστικών γεγονότων που καθόρισαν την ζωή του Μοναχού Μακαρίου, ο οποίος είχε αφήσει το Μοναχικό σχήμα του και αποφάσισε να γυρίσει στον κόσμο…
ΓΕΡΩΝ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΗΣ (†1892 – 1975)

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής της Σαμαρείτιδος


ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ Δ´ 5 - 42

Κυριακὴ Σαμαρείτιδος: ακολουθία όρθρου, τυπικό κ.α.

Κυριακή Σαμαρείτιδος

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 29 Μαΐου 2016:

Σοκαρισμένοι οι «εργολάβοι» του οικουμενισμού με την απόφαση της Ιεραρχίας

Η Ρωμαιοκαθολική δεν είναι Εκκλησία, «Είναι αιρετικοί»

Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Θα χρειαστεί πολλή προσευχή αδέρφια για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Δυστυχώς, πληροφορίες από το Άγιο Όρος αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης Κων/πόλεως επιμένει στο να λάβει χώρα στις 19 Ιουνίου η "Αγία και Μεγάλη" Σύνοδος... Αν τα πράγματα εξελιχθούν, όπως φαίνεται, θα ακολουθήσουν πολλαπλά σχίσματα. Δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή... Ήδη αρκετές μονές του Αγίου Όρους και όχι μόνο έχουν προειδοποιήσει για την σθεναρή αντίδραση-αντίσταση τους στις απαράδεκτες αποφάσεις που ετοιμάζονται να λάβουν στην εν λόγω Σύνοδο... Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!