Ετικέτες

24.9.18

Η Κυριακή κοιμήθηκε - Κι άλλοι αδερφοί μας ζητούν την προσευχή μας... (Αλίκη, Θεόκλητος, Πέτρος)

Αποτέλεσμα εικόνας για χριστός ανέστη

Η Κυριακή που τόσο καιρό είχαμε στην προσευχή μας κοιμήθηκε τελικά σήμερα το μεσημέρι. Ας ευχηθούμε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός να αναπαύσει την ψυχούλα της και να δώσει δύναμη στους δικούς της. Ας διαβάσουμε λίγο από το ψαλτήρι ή ας ανάψουμε ένα κεράκι για την ψυχή της όποτε περάσουμε από κάποια εκκλησία.

Τα αιτήματα προσευχής όμως δεν έχουν τελειωμό. Ο πόνος πολύς. Ας ευχηθούμε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα τόσο στους παθόντες όσο και σε όσους τους περιβάλλουν. Και το επιθυμητό αποτέλεσμα αδέρφια είναι η μετάνοια που συνεπάγεται όχι μια απλή συγγνώμη ή μια τυπική αναγνώριση των σφαλμάτων μας, αλλά αλλαγή στάσης και τρόπου ζωής, θάνατο ως προς τον "κόσμο" και την αμαρτία, ώστε να συμμετέχουμε στην αιώνια ζωή και βασιλεία των ουρανών δίπλα στον Δημιουργό μας και στους Αγίους όλων των εποχών...


Τα νέα αιτήματα που έχουμε είναι δυο πολύ δύσκολες περιπτώσεις. Ας προσπαθήσουμε να μπούμε στη θέση τους, να νιώσουμε λίγο από τον πόνο τους: 

ΑΛΙΚΗ, 55 ετών: καρκίνος σε πολύ δύσκολη κατάσταση 
ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, 45 ετών: μυασθένεια, παράλυτος εντελώς (πολύτεκνος)


Και μια επείγουσα παράκληση από φίλο που έστειλε e-mail:

ΕΠΕΙΓΟΝ - Έκκληση για ΑΙΜΑ: Συνάνθρωπός μας, γνωστός φίλης μου έπεσε από οικοδομή πριν από λίγο και είναι σε κώμα (έγινε εχθές 23/9). Είναι αυτή την στιγμή στην εντατική του γενικού κρατικού Νικαίας. Το όνομά του είναι Πέτρος Ράλλης του Γεωργίου και αν δεν βρεθεί έγκαιρα αίμα θα πεθάνει.
Υ.Γ. Για σήμερα βρέθηκε η ποσότητα που χρειάστηκε, για αύριο άγνωστο.

«Μπαμπά δος μου και μένα από αυτά τα ωραία κόκκινα στολίδια που έχεις μπροστά σου»«Μπαμπά δος μου και μένα από αυτά τα ωραία κόκκινα στολίδια που έχεις μπροστά σου»

 (Συγκλονιστική – αληθινή ιστορία)

Στον πνευματικό αγώνα πολεμιέσαι τριπλά: από τον εαυτό σου, από τους δαίμονες και από τους ανθρώπους

«…και έσεσθε μισούμενοι υπό πάντων δια το όνομά μου…»(Λουκ. 21,18)
Ο Κύριος μας λέγει την αλήθεια. Μια αλήθεια που πονά. Ποια είναι η αλήθεια αυτή; Η αλήθεια ότι πολλοί θα είναι αυτοί που όχι απλά θα μας κάνουν πέρα από την ζωή τους, όχι μόνο θα μας απαξιώσουν, όχι μόνο θα μας χλευάσουν, όχι μόνο θα αστειευτούν μαζί μας αλλά θα μας μισήσουν επειδή αγωνιζόμαστε να ζούμε θεάρεστα, χριστιανικά, σύμφωνα με τον νόμο του Θεού, σύμφωνα με τον Λόγο της Εκκλησίας, σύμφωνα με την παράδοση των Θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας.