Ετικέτες

21.6.16

Ο ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΟΟΥΖ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ


ROSE-2
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Ένας από τους μεγαλύτερους αγίους της σύγχρονης εποχής είναι ο Αμερικανός Σεραφείμ Ρόουζ, (+1982) που ασχολήθηκε εκτενώς αλλά και προφήτεψε από την δεκαετία του εβδομήντα την σημερινή θρησκευτική αποστασία της Ορθοδοξίας. 

ΕΚΤΑΚΤΟ! Διαδηλωτές ή προβοκάτσια εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κρήτη;


1449424672

Διαμαρτυρία κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κκ. Βαρθολομαίου κοντά σε χώρο της Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ανέφερε πριν από λίγο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, με δικό του ρεπορτάζ.

Το κόλπο για να εξαφανίσετε τα μυρμήγκια από το σπίτι!

ants-666x399

Αν πασχίζετε καθημερινά με τα επίμονα και “πανούργα” μυρμήγκια που, ενδεχομένως” να έχουν κάνει… εισβολή στο σπίτι σας, τότε ξέρετε από πρώτο χέρι το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να απαλλαγείτε άπαξ και δια παντός από αυτά.

ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ "ΟΠΛΑ"!!!



Αδέλφια ο δίχρονος Ιάσονας χρειάζεται επειγόντως τη βοήθειά μας. Γίνονται εξετάσεις και υπάρχουν φόβοι για μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα.

Ας πάρουμε το κομποσκοίνι μας και ας προσευχηθούμε θερμά στον Φιλεύσπλαχνο Πατέρα μας, στην Υπεραγία Θεοτόκο, καθώς και στον Άγιο Απόστολο Ιούδα τον Θαδδαίο τον Θαυματουργό, που είναι και προστάτης μας, για τον μικρό μας αδελφό Ιάσονα.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (ΜΕΡΟΣ Β')

Η υπομονή χαριτώνει τον άνθρωπο.

... Όταν ό άλλος είναι μπουρινιασμένος, ό,τι και να του πεις, δεν γίνεται τίποτε. Καλύτερα εκείνη την στιγμή να σιωπήσεις και να λες την Ευχή. Με την Ευχή θα καλμάρει ό άλλος, θα ηρέμηση και θα μπόρεσης μετά να συνεννοηθείς μαζί του. Βλέπεις, και οι ψαράδες δεν πάνε να ψαρέψουν, αν δεν έχει μπουνάτσα κάνουν υπομονή, ώσπου να καλοσυνέψει ό καιρός.
Που οφείλεται, Γέροντα, ή ανυπομονησία των ανθρώπων;

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.(ΜΕΡΟΣ Α')

Η καλή αρχή της οικογενειακής ζωής.

Η ιστορία και η σημασία του κομποσχοινιού

–Γέροντα, ποιά σημασία έχει το κομποσχοίνι;
–Το κομποσχοίνι είναι μια κληρονομιά, μια ευλογία, που μας έχουν αφήσει οι Άγιοι Πατέρες μας. Και μόνο γι’ αυτό έχει μεγάλη αξία. Βλέπεις, σε κάποιον αφήνει ο παππούς του μια κληρονομιά ένα ασήμαντο πράγμα και το έχει μετά σαν φυλαχτό, πόσο μάλλον το κομποσχοίνι που μας το άφησαν κληρονομιά οι Άγιοι Πατέρες!