Ετικέτες

22.5.17

Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Μυτιληναίος - Ιερά Μονή Κομνηνείου Στομίου Λαρίσης



Ο Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, Καθηγούμενος της Ι. Μ. Κομνηνείου (Στομίου Λαρίσης) υπήρξε ένας από τους πιο διακεκριμένους και δημοφιλέστερους Ορθόδοξους ομιλητές του 20ου αιώνος.


Ο λόγος του πάντοτε μεστός, προσεγμένος, επιστημονικός αλλά συνάμα κατανοητός και προσιτός ακόμη και για τους πλέον απλοϊκούς ακροατές του.

Το Τάμα του Έθνους σε κομβικό σημείο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
Σωματείο «Φίλοι Του Τάματος Του Έθνους»
ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΕ ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ
                                                                                                   19.5.2017

Ο τρόπος και η στάση ζωής του ρωμαίικου

Αποτέλεσμα εικόνας για Μέγας κωνσταντίνος και Βυζάντιο
Η Ορθόδοξη Ρωμανία - Βυζάντιο που ίδρυσε ο Άγιος Κωνσταντίνος υπήρξε η πιο μακραίωνη, η πιο πλούσια και η πιο ισχυρή αυτοκρατορία στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Το γιγαντιαίο Ελληνο-Ρωμαίικο υπερ-μόρφωμα ήταν, για 1123 χρόνια, η πιο απαστράπτουσα και η πιο δοξασμένη κρατική οντότητα που υπήρξε ποτέ ιστορικά πάνω στη Γη.

Η ιστορία της είναι κυριολεκτικά απαράμιλλη. Μοναδική.

Ο Γενάρχης και ιδρυτής της Ρωμανίας - Βυζαντίου είναι ο μόνος! ηγέτης στην παγκόσμια ιστορία που βασίλευσε ως Μονοκράτωρ Ανατολής και Δύσης.

Χάρη δε στον τίμιο Σταυρό ("Εν Τούτω Νίκα") είναι επίσης και ο μόνος ηγέτης στην ανθρώπινη ιστορία που ποτέ, ναι ποτέ!, του δεν έχασε εμφύλιο ή κανονικό πόλεμο κατά τη διάρκεια της βασιλείας του...

Αναρωτηθήκατε μήπως, γιατί οι Φράγκοι/Δυτικοί μισούσαν και ποτέ! τους ανά τους αιώνες δεν ονόμασαν «Κωνσταντίνο» ούτε έστω και έναν περιφερειακό διοικητή τους, πόσο μάλλον κάποιον αυτοκράτορα ή κάποιον καίσαρά τους;

Ιστορικά δε, και ο τρόπος και η στάση ζωής ήταν δύο απολύτως διαφορετικά πράγματα ανάμεσα στην Ορθόδοξη Ανατολή και στην Ρωμαιοκαθολική παπο-Δύση…

Γέροντας Παΐσιος: ‘Πότε πιάνει η κατάρα;



Γέροντα, πότε πιάνει η κατάρα;

Η Αυτοκρατορία δεν έπεσε. Το Βυζάντιο δεν χάθηκε. Συνεχίζει να υπάρχει στο Άγιον Όρος!



Η Αυτοκρατορία δεν έπεσε. Το Βυζάντιο δεν χάθηκε. Συνέχισε να υπάρχη στο Άγιον Όρος και σε όλα τα ορθόδοξα μοναστήρια της χριστιανοσύνης. Στα ορθόδοξα κάστρα της Ρωμιοσύνης. Περνώντας τις Πύλες ενός αγιορείτικου μοναστηριού νομίζεις ότι ταξιδεύεις μέσα στο χρόνο και βρίσκεσαι στα χρόνια τα βυζαντινά, που η πατρίδα ως υπερδύναμη τότε, σκορπούσε το Φώς της χριστιανικής γνώσης στα πέρατα της Οικουμένης.

Διδαχές του Γέροντος Γερμανού Σταυροβουνιώτου



Χριστιανικές διδαχές: Διαβάστε μερικές από τις πιο σοφές διδαχές του Γέροντος Γερμανού Σταυροβουνιώτου που μπορούν να αποτελέσουν έναν ισχυρό πνευματικό σύμβουλο μέσα στην καθημερινότητα του χριστιανού και την προσπάθειά του να απομακρυνθεί από την αμαρτία.

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για μελέτη ψυχολογίας
Του κ. Βαγγέλη Πρατικάκη

Ουάσινγκτον.
Καλό θα ήταν να μην εμπιστεύεστε τυφλά τις έρευνες Ψυχολογίας: Η μεγαλύτερη μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί ως σήμερα για το θέμα διαπιστώνει ότι τα δύο τρίτα των δημοσιεύσεων δεν είναι δυνατό να αναπαραχθούν από ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες.

Υπάρχει τύχη;

Αποτέλεσμα εικόνας για Τύχη Θεός

Απάντηση: