Ετικέτες

3.8.21

Προσευχή με το ψαλτήρι για την πυρκαγιά

 Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Αρσένιος

Σχόλιο: Από το να βλέπουμε τις εξελίξεις στην τηλεόραση, δεν είναι προτιμότερο να προσευχηθούμε, ώστε τις εξελίξεις να τις ελέγξει ο Κύριος; Σε λίγο ξεκινά και η Μεγάλη παράκληση (με ή χωρίς εσπερινό ανάλογα με την ενορία). Ας προσευχηθούμε, τόσες ευκαιρίες έχουμε. Η Υπεραγία Θεοτόκος και οι Άγιοί μας παρακαλούν για εμάς... είναι βέβαιο! Εμείς;

Ας χρησιμοποιήσουμε τους ψαλμούς, όπως τους χρησιμοποιούσε ο Άγιος Αρσένιος ο Καπαδόκης, για να βοηθήσουμε τους αδερφούς μας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Ο ψαλμός 21 είναι κατάλληλος. Το προτεινόμενο σχήμα σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο (Περί Προσευχής, Γέροντος Παϊσίου Λόγοι, Τόμος ς΄)  είναι: 

Ν΄ (50) ψαλμός, θεοτοκίο, απολυτίκιο Αγ. Αρσενίου

η περίπτωση που προσευχόμαστε και ο ψαλμός 21

μικρή δοξολογία και μεγαλυνάριο Θεοτόκου

Αφαιρώντας το μέταλλο από τενεκεδάκι αναψυκτικού.

Εορτές, ήθη και έθιμα του Αυγούστου



Το παραπάνω ηχητικό απόσπασμα προέρχεται από την εκπομπή "Ορθοδοξία και Παράδοση", των μελών και αποφοίτων της νεανικής συντροφιάς Λυκείου της ενορίας Αγίου Νείλου Πειραιώς. Η εκπομπή αυτή που ακούτε, μεταδόθηκε από τoν ραδιοφωνικό σταθμό "Πειραϊκή Εκκλησία 91,2fm".

Πνίγηκαν επειδή δεν πίστευαν στο κακό που ερχόταν... παρά το ότι την κατασκεύασαν!

 

Ήμουν στο λεωφορείο και δίπλα μου καθόταν μία κυρία. Περνώντας έξω από έναν Ιερό Ναό έκανα το σταυρό μου.
Παρακινούμενη από εμένα έκανε και εκείνη κάτι σαν σταυρό –γρήγορα –γρήγορα- κάτι σαν ανακάτεμα!
Της λέω.. «αυτόν τον σταυρό που κάνεις δεν τον φοβάται ο διάβολος» έτσι όπως τον κάνεις είναι σαν να κοροϊδεύεις. Θίχτηκε τότε εκείνη και μου λέει… «τι είναι αυτά που λέτε; το ξέρετε πως εγώ είμαι πολύ πιστή και βοηθάω την εκκλησία όσο μπορώ;» Της απάντησα πως δεν το ήξερα και συνέχισα….