Ετικέτες

15.11.20

Απαράδεκτη δήλωση του γενετιστή Μ. Δερμιτζάκη για τη Θ. Κοινωνία


Σχόλιο: Το πόσο κοντά είναι ο κ. Δερμιτζάκης στην Εκκλησία το καταλαβαίνουμε όλοι...

Την άποψη ότι ο ιός μεταδίδεται και μέσα από τη Θεία Κοινωνία εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο γενετιστής Μανώλης Δερμιτζάκης διαφωνώντας κάθετα με την άποψη ης καθηγήτριας Αθηνάς Λινού. 

Σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης κλήθηκε να σχολιάσει τη χθεσινή τοποθέτηση της Αθηνάς Λινού πως «δεν υπάρχει μελέτη, η οποία να αποδεικνύει ότι μέσω της Θείας Κοινωνίας μεταδίδεται η νόσος», αλλά και ότι «δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά και ορθοδόξου πίστεως με τη λογική».

Ο καθηγητής κ. Δερμιτζάκης διαφώνησε λοιπόν κάθετα μαζί της όπως είπε και υποστήριξε πως ο ιός μεταδίδεται από το σκεύος, όπως το χαρακτήρισε, που κοινωνούμε. Μάλιστα τόνισε πως αυτό είναι απόλυτα λογικό να συμβαίνει.

Αυτό που προκαλεί όμως αλγεινή εντύπωση είναι η τοποθέτηση του κ. Δερμιτζάκη πως το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας είναι κάτι συμβολικό! Επικαλέστηκε μάλιστα το γεγονός πως και ο ίδιος είναι κοντά στην Εκκλησία και μιλάει με πιστούς.

Υπέρ υγείας και θείας βοηθείας: Αμβροσίου και Ιερωνύμου αρχιερέων και Δημητρίου, Μαγδαληνής, Κωνσταντίνας, Βασιλικής, Αγγελικής, Φιλίππου, Ιωάννου και Αχιλλέως


Υπέρ υγείας και θείας βοηθείας: Αμβροσίου αρχιερέως (πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας), Ιερωνύμου αρχιερέως (Καλαβρύτων και Αιγιαλείας) και λοιπών ιεραρχών.

Υπέρ υγείας και θείας φωτίσεως: Δημητρίου, Μαγδαληνής, Κωνσταντίνας, Βασιλικής, Αγγελικής, Φιλίππου, Ιωάννου και Αχιλλέως.

Ας προσθέσουμε στην κατάσταση υπέρ αναπαύσεως και τον Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη

https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/ektakto-ekoimithi-o-mitropolitis-lagkada-ioannis/

Μοίρασε ἐγκεφαλικά στά καθεστωτικά παπαγαλάκια ὁ Ἰωαννίδης: «Τό lockdown εἶναι τυφλή λύση, μέ πολλές ἀρνητικές συνέπειες»!

 


 Ο Καθηγητής Παθολογίας, Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Ιωάννης (Τζον) Ιωαννίδης, για το εμβόλιο και τις αρνητικές επιπτώσεις του lockdown στην υγεία (μαζί με την ψυχολόγο Άννα Κανδαράκη).

Τα διαδοχικά lockdown προβλέπεται ότι θα αυξήσουν τα θύματα από φυματίωση, αλλά και από αυτοκτονίες μιας και αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές, π.χ. κατάθλιψη, αγχωτική διαταραχή, κρίσεις πανικού κτλ.

Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: «Δεν θα ανεχθούμε κλειστές Εκκλησίες τα Χριστούγεννα και απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας»

 Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ: «Η Γέννηση του Σωτήρα μας  Ιησού Χριστού αποτελεί το μέγιστο και συγκλονιστικότερο γεγονός στην  ανθρώπινη ιστορία | Έμβολος

ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ: “Δεν θα ανεχθούμε κλειστές Εκκλησίες τα Χριστούγεννα και απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας” ξεκαθάρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ Γαβριήλ κατά την διάρκεια της διαδικτυακής του ομιλίας στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα μέσω του λογαριασμού της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας & Φιλαδεφείας στο facebook.

Ο Σεβασμιώτατος προχώρησε μάλιστα και στην αποκάλυψη ότι η Ιερά Σύνοδος έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και ήδη έχει αποστείλει επιστολή προς τους αρμοδίους φορείς ενημερώνοντας τους πως δεν πρόκειται να ανεχθούν κλειστές Εκκλησίες την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η Αγία Παρθενομάρτυς Ιφιγένεια του Πόντου († 16 Νοεμβρίου)

Αποτέλεσμα εικόνας για αγια ιφιγενεια
πηγή φώτο: www.eikonia.gr
Η ένδοξος και καλλίνικος μάρτυς του Χριστού Ιφιγένεια, κατήγετο εκ Τοκάτη Πόντου Μικράς Ασίας, εγεννήθη τω σωτήριον έτος 53 μ.Χ. εκ γονέων ειδωλολατρών οίτινες εκ μέσω του Αποστόλου Πρωτοκλήτου Ανδρέα εγνώρισαν την εις Χριστόν τον Ναζωραίον αληθινή πίστην βαπτισθέντες υπ’ αυτού οικογενειακώς. 

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (16/11/20 - 22/11/20)

 Σχετική εικόνα



Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Εισήλθαμε από σήμερα 15/11 στην περίοδο της Σαρακοστής των Χριστουγέννων, οπότε ξεκινά η νηστεία που διαρκεί 40 ημέρες (μέχρι τα Χριστούγεννα, οπότε και λήγει). 

Σύμφωνα με την πιο συνηθισμένη εκδοχή, γενικά, επιτρέπεται κατάλυση ιχθύος όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής μέχρι και τις 17/12. Την τελευταία εβδομάδα, δηλαδή 18-24/12, δεν επιτρέπεται η ιχθυοφαγία, οπότε τρώμε λαδερό φαγητό πλην Τετάρτης και Παρασκευής. Κάθε Τετάρτη ή Παρασκευή τρώμε άλαδο φαγητό, εκτός κι αν υπάρχει κατάλυση οίνου-ελαίου ή ιχθύος λόγω μεγάλης εορτής. Επίσης, νηστεύουμε αυστηρά και την Παραμονή των Χριστουγέννων (24/12). 

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες εκδοχές, σύμφωνα με τις οποίες η αρχή της ιχθυοφαγίας είναι την 21η Νοεμβρίου (Εισόδια της Θεοτόκου) και η λήξη της ιχθυοφαγίας την 12η Δεκεμβρίου (Αγ. Σπυρίδωνος). Τέλος, υπάρχει και η μοναστηριακή εκδοχή (που έχει τη βάση της στον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη και το πηδάλιο) σύμφωνα με την οποία κατάλυση ιχθύος γίνεται μόνο τα σαββατοκύριακα, οπότε τις καθημερινές πλην Τετάρτης και Παρασκευής τρώμε υποχρεωτικά λαδερό.

[Συμβουλευτείτε τον πνευματικό σας για την εκδοχή που θα ακολουθήσετε. Ας μην χαθούμε, όμως, στις λεπτομέρειες και στην πληθώρα των εκδοχών που έχουν επικρατήσει κατά τόπους. Ο σκοπός της νηστείας δεν είναι να ακολουθήσουμε έναν εξωτερικό τύπο και να μείνουμε σε αυτόν, αλλά να προσπαθήσουμε με όπλο τη σωματική νηστεία - στον βαθμό που θα μας υποδείξει ο πνευματικός μας - να καταπολεμήσουμε τα πάθη μας και να τηρήσουμε όσο πιο αυστηρά μπορούμε την πνευματική νηστεία!]

Για την εβδομάδα:

Δευτέρα 16/11, Τρίτη 17/11, Πέμπτη 19/11: νηστεία (λαδερό ή ψάρι*)
* Ρωτήστε τον πνευματικό σας για το αν θα αρχίσετε την ιχθυοφαγία από την αρχή της νηστείας ή από τις 21/11. Και οι δυο εκδοχές είναι αποδεκτές από την Εκκλησία μας.

Τετάρτη 18/11, Παρασκευή 20/11: νηστεία (άλαδο

Σάββατο 21/11: νηστεία (ψάρι)
[Εισόδια της Θεοτόκου]

Κυριακή 22/11: νηστεία (ψάρι ή λαδερό)

Προφητική αναφορά του Γέροντος Αθανάσιου Μυτιληναίου για τη μη σύναξη των πιστών στις εκκλησίες

 Δόξῃ καὶ τιμῇ ἐστεφάνωσας αὐτόν | Πεμπτουσία

ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ «ΙΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ», ΟΜΙΛΙΑ 42 (10, 1-4) 14-2-1988

……Είπε κάποιους μελαγχολικούς λόγους ο Κύριος: «Ἐλεύσονται ἡμέραι ὅτε ἐπιθυμήσετε μίαν τῶν ἡμερῶν τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου ἰδεῖν, καὶ οὐκ ὄψεσθε». (Λουκάς 17,22) Θα έρθουν ημέρες, ποιές είναι αυτές οι μέρες; Ο Κύριος είχε υπόψιν τους τις έσχατες μέρες, όταν θα υπάρχει πολλή θλίψης και θα λέγουν οι πιστοί τότε: «Κύριε δείξε μας ένα σημάδι της παρουσίας σου».

Αυτή τη στιγμή αν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε είμαστε μια Πεντηκοστή (εννοεί ο Γέροντας τη σύναξη των πιστών που ακούνε Λόγο Θεού). Όπου είναι οι πιστοί είναι η παρουσία του Αγίου Πνεύματος, ακούγεται ο Λόγος του και προσφέρεται η λατρεία του Θεού. Μπορείτε να συλλάβετε την περίπτωση να είμαστε μονάδες και να μην υπάρχει αυτή η σύναξη, γατί η σύναξη είναι μια φανέρωση της Εκκλησίας. Προσέξατε φανέρωση της Εκκλησίας μέσα στην Ιστορία. Να υπάρχει ένας διωγμός που να μην μπορούμε να συγκεντρωθούμε, να συναχθούμε, να συναντηθούμε.