Ετικέτες

15.11.20

Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: «Δεν θα ανεχθούμε κλειστές Εκκλησίες τα Χριστούγεννα και απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας»

 Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ: «Η Γέννηση του Σωτήρα μας  Ιησού Χριστού αποτελεί το μέγιστο και συγκλονιστικότερο γεγονός στην  ανθρώπινη ιστορία | Έμβολος

ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ: “Δεν θα ανεχθούμε κλειστές Εκκλησίες τα Χριστούγεννα και απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας” ξεκαθάρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ Γαβριήλ κατά την διάρκεια της διαδικτυακής του ομιλίας στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα μέσω του λογαριασμού της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας & Φιλαδεφείας στο facebook.

Ο Σεβασμιώτατος προχώρησε μάλιστα και στην αποκάλυψη ότι η Ιερά Σύνοδος έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και ήδη έχει αποστείλει επιστολή προς τους αρμοδίους φορείς ενημερώνοντας τους πως δεν πρόκειται να ανεχθούν κλειστές Εκκλησίες την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Αυτό που ενοχλεί και δεν θα κάνουμε πίσω είναι η Θεία Ευχαριστία ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γαβριήλ ενώ συνέχισε λέγοντας πως η εκκλησία προβαίνει σε αυτού του είδους τις κινήσεις «όχι γιατί θέλουμε να πάμε κόντρα, αλλά για να πούμε σε όλους ότι η εκκλησία απέκτησε την εμπειρία να διαχειρίζεται την κατάσταση του κορονοϊού και να τηρεί τις αποστάσεις. Άλλο η συνάθροιση, σας προτρέπω να προστατεύσετε τους εαυτούς σας, δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν πάμε για λίγο στην εκκλησία. Ουδέποτε η εκκλησία ήρθε να πολεμήσει την επιστήμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να ακούει μονάχα τα όσα προέρχονται από την επίσημη θέση της Εκκλησίας και της Συνόδου. “Μην ακούτε διάφορες φωνές που ναι μεν έρχονται από πρόσωπα της Εκκλησίας, αλλά δεν εκφράζουν την επίσημη Εκκλησία. Η Εκκλησία εκφράζεται μέσω της Ιεράς Συνόδου. Μην ακούτε τον καθένα που θέλει να περάσει μια άλλη γραμμή. Ομολογία στον Χριστό δεν σημαίνει απαραίτητα βία και επανάσταση”, τόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαβριήλ.

Παρακολουθήστε την ομιλία του εδώ:

vimaorthodoxias

https://simeiakairwn.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.