Ετικέτες

18.12.14

Ομιλία Μοναχής Πορφυρίας (μέρος 1ο)Ακούστε σήμερα το 1ο μέρος: 
Θέλετε να μάθετε πώς να μιλάτε στον Θεό; 
Θέλετε να γνωρίσετε τον Πατέρα σας; 
Διαφωτιστική η ομιλία και συγκλονιστικές οι μαρτυρίες! 

Πόλεμος Λογισμών

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ": Σύντομο, περιεκτικό και διαφωτιστικό. Χρήσιμο για κάθε χριστιανό που κάνει πνευματική ζωή ιδιαίτερα για τους αρχάριους!!! Ολόκληρο το άρθρο θα σας πάρει 1 -2 λεπτά για να το διαβάσετε, αλλά θα αφαιρέσει πολύ μεγάλο βάρος! 

ΜΗΝ το προσπεράσετε αδιάφορα... Μην αφήσετε τον Δαίμονα να σας κερδίσει!


Από τους πονηρούς λογισμούς που πολεμούν τον άνθρωπο, τρεις είναι οι πιο σκληροί: της απιστίας, της βλασφημίας και της πορνείας.

Για να κοπάση αυτός ο πόλεμος, πρέπει πρώτα να γνωρίζης πότε αμαρτάνεις και πότε όχι:

Δεν αμαρτάνεις όταν ο νους, η βούλησις, δεν συγκατατίθεται στους λογισμούς, πολύ περισσότερο όταν τους αποστρέφεται ή τους περιφρονή. 
Αμαρτάνεις, κάποτε και θανάσιμα, όταν ο νους αυτοπροαίρετα συγκρατή τους λογισμούς και η καρδιά ηδύνεται και ευχαριστείται μ’ αυτούς. 

Φοβερή κουβέντα-ευχή 1000 χρόνια πριν γεννηθεί Ο Χριστός..."Γνώρισόν μοι, Κύριε, το πέρας και τον αριθμόν των ημερών μου, τις εστίν, ίνα γνώ τί υστερώ εγώ..."

Βασιλιάς Δαβίδ - Ψαλμός 38 - Κάθισμα 6ο
 

Οι ιερείς δεν πρέπει να κουρεύονται

Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη

Έλεγε ο Γέροντας:

«Οι ιερείς δεν πρέπει να κουρεύονται. Στη Μικρά Ασία, όταν χτενίζονταν, έβαζαν μια άσπρη πετσέτα κι όσες τρίχες έπεφταν, τις μάζευαν, τις έβαζαν σ’ ένα σακκουλάκι, κι όταν πέθαιναν τις έβαζαν μαζί τους, γιατί όταν το Άγιο Πνεύμα κατέβει στη χειροτονία, αγιάζεται ο Ιερέας. Κι οι τρίχες του ακόμη είναι άγιες».