Ετικέτες

10.12.18

Γιατί η Αγ. Βαρβάρα προστατεύει το Πυροβολικό

Η Αγία Βαρβάρα έζησε και μαρτύρησε επί Αυτοκράτορα Μαξιμιανού. Η μνήμη της τιμάται στις 4 Δεκεμβρίου από την Ορθόδοξη Ανατολική και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία καθώς και το Πυροβολικό πολλών χωρών ανεξαρτήτως θρησκείας.

Μια ματιά στον ψυχικό κόσμο των αγίων Ιωακείμ και Άννας


Ο Ιωακείμ και η Άννα δεν ήθελαν παιδί «εγωιστικά», ούτε ψυχολογικά ή συναισθηματικά. Δεν ήθελαν να γεννήσουν παιδί για τον εαυτό τους, αλλά για τον Κύριο. Η τεκνογονία θεωρούνταν τότε «υποχρέωση» απέναντι στον Θεό.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ "ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ! ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ"

ProsklisiVHpeiros

ΓΙΑΤΙ;

Σχετική εικόνα

Σχόλιο: Και ενώ κάποιοι προωθούν το παραπάνω μήνυμα και το κάνουν μόδα στους νέους (δηλ. το δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε) ευρισκόμενοι σε πλήρη αντίθεση με τον λόγο του Θεού, υπάρχουν και εκείνοι οι νέοι που αντί για την οργή και την τυφλή υπακοή σε ό,τι προωθεί αυτό το αόρατο σύστημα που κατευθύνει τις μάζες, αναρωτιούνται εύλογα γιατί να υπάρχει άραγε αυτή η μαζική αντίδραση, ενώ σε άλλες ίσως και πιο εξοργιστικές περιπτώσεις υπάρχει αδιαφορία και σιωπή. Παρακάτω το μήνυμα, όπως εστάλη στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο.

Άμα θέλεις, αγιάζεις και στη ρουτίνα



Με ό,τι κι αν ασχολείστε, κάντε το εγκάρδια, προσεκτικά, συστηματικά, χωρίς βιασύνη...
Σας αναθέτουν κάποια εργασία; Δεχθείτε την όπως αν σας την είχε αναθέσει ο ίδιος ο Θεός και εκτελέστε την, σαν έργο δικό Του. Έτσι η σκέψη σας θα είναι κοντά στο Θεό. Αγωνιστείτε γι’ αυτό, κι Εκείνος θα σας βοηθήσει. Οι βιοτικές μέριμνες σας πνίγουν τόσο, ώστε δεν ευκαιρείτε ούτε να προσευχηθείτε. Του εχθρού κατόρθωμα είναι τούτο. Το σπίτι, τα ενδύματα, η τροφή και πολλά άλλα πράγματα είναι απαραίτητα για την καλή διαβίωση του ανθρώπου. Χρειάζεται λοιπόν, να φροντίζουμε για την απόκτησή τους. Αυτό δεν είναι εφάμαρτο. Έτσι θέλησε ο Θεός να ρυθμίσει τη ζωή μας.

Τί συμβολίζουν τα λευκά ρούχα στη βάπτιση

Σχετική εικόνα

Κατά την παράδοση της Εκκλησίας, στη βάπτιση, το νεοφώτιστο μόλις βγαίνει από το νερό, φοράει λευκά ενδύματα.