Ετικέτες

10.12.19

Τι πραγματικά συμβαίνει στον Βόρειο Έβρο;

Νίκος Ταμουρίδης Αντγος (ε.α)
-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
Μου ζητήθηκε να γράψω κάτι για την κατάσταση στον Βόρειο Έβρο, επειδή κατάγομαι από εκεί (γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πυλαία Φερών Αλεξανδρουπόλεως.

Σάββας Καλεντερίδης : Αναγκαία η στρατηγική αποτροπής! Αλλιώς η εθνική καταστροφή θα είναι μεγαλύτερη από τη μικρασιατική (audio)


Σάββας Καλεντερίδης : Αναγκαία η στρατηγική αποτροπής! Αλλιώς η εθνική καταστροφή θα είναι μεγαλύτερη από τη μικρασιατική (audio)
Ο γεωπολιτικός αναλυτής και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr Σάββας Καλεντερίδης υποστήριξε ότι η Ελλάδα χωρίς στρατηγική βάθους παρακολουθεί και πάλι την Τουρκία που μετά την συμφωνία με την Τρίπολη της Λιβύης, έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων από το Αιγαίο μέχρι νότια της Κρήτης .

Στην ιστορία της Εκκλησίας δεν δόθηκε ποτέ αυτοκεφαλία σε σχισματικούς

Ο Μητροπολίτης Νικόδημος του Ζυτομάρ της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βουλγαρία, όπου έφθασε στις 6 Δεκεμβρίου για επίσημη επίσκεψη δήλωσε ότι: «Η διάσπαση, η οποία μετά την παροχή του Τόμου μόνο επιδεινώθηκε, δεν είναι ενδοουκρανικό, αλλά Πανορθόδοξο ζήτημα», δήλωσε.

Τα Σκόπια αξιοποιούν τα δώρα των Πρεσπών

Τα Σκόπια αξιοποιούν τα δώρα των Πρεσπών

Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζάεφ χαρίζει «Μακεδονικό Οίνο» σε ξένους ηγέτες και διπλωμάτες, η Ακαδημία Επιστημών των Σκοπίων (ΜΑΝU) εκδίδει τη νέα Γραμματική της «Μακεδονικής» γλώσσας και οι επιστήμονες Σκοπίων και Βουλγαρίας διαμοιράζονται τα ιμάτια της Ελληνικής Ιστορίας, τα οποία τους παρεχώρησαν οι συντάκτες της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το ιδιώνυμο έγκλημα της εθνοκτονίας


Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος
Είναι πρόδηλον ότι βιώνωμεν μίαν κατάσταση παραφροσύνης, όπου δια πυρός και σιδήρου, επιβάλλεται, άνευ της ιδικής μας συγκαταθέσεως, η ισοπεδωτική κατάσταση της επελαυνούσης παγκοσμιοποιήσεως και της εγκαθιδρυθησομένης Νέας Τάξης Πραγμάτων, με ραγδαίους ρυθμούς.

Η έννοια της χριστιανικής μόρφωσης

Αποτέλεσμα εικόνας για παιδαγωγικη εν χριστω 
Αν,ως χριστιανοί,έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε κάθε πλευρά της ζωής μας υπό το πρίσμα των θείων εντολών , θα μπορούσαμε να εκφράσουμε την επιθυμία μας για τα παιδιά μας ως εξής: