Ετικέτες

31.10.18

Ανακοίνωση Ιεράς Αγρυπνίας




Επί τη ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου 3 Νοεμβρίου, στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Πανοράματος θα τελεστεί αγρυπνία 2 Νοεμβρίου(Παρασκευή βράδυ προς Σάββατο, 3 Νοεμβρίου) από ώρα 9 μ.μ. εώς 2 π. μ. μεσονύκτιο. Στην αγρυπνία θα λάβει χώρα χορεία ιερομονάχων και πρεσβυτέρων και θα ψάλλουν βάσει του αγιορείτικου τυπικού νέοι από διάφορές ιεροψαλτικές χορωδίες της Θεσσαλονίκης.

ΝΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!

Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης: Προσέχετε τους λογισμούς σας … (Διδακτικοί λόγοι)

Ποικίλα διδακτικά προς εν Χριστώ τελείωσή μας

* Προσέχετε τους λογισμούς σας. Η προσοχή σας κυρίως να στραφή εις το να συνάζει ταπεινούς λογισμούς. Διότι η ταπείνωσις σώζει τον άνθρωπο, και αυτή είναι κυρίως ο στόχος όλων των πνευματικών επιδιώξεων.

Το καύχημα του Σταυρού

Το καύχημα του Σταυρού


Δυστυχώς στις μέρες μας ακόμα και στους Εκκλησιαζόμενους, βλέπουμε ότι ελάχιστοι φοράνε τον Σταυρό στον λαιμό τους.
Το σύμβολο της θυσίας και της σωτηρίας αντιμετωπίζεται ως κόσμημα που θα το βάλουμε με το ανάλογο ρούχο και την ανάλογη διάθεση. Υποθέτω ότι για τους περισσότερους, ιδιαίτερα ο βαπτιστικός σταυρός θα είναι σε κανένα συρτάρι μέσα σε μια πολιτεία από αράχνες και σκόνη, ξεχασμένος. 

Είσαι έγκυος ανήλικη και σε πιέζουν να το βγάλεις; Ζήτα βοήθεια!

Είσαι έγκυος ανήλικη και σε πιέζουν να το βγάλεις; Ζήτα βοήθεια!
Αυτό το κείμενο απευθύνεται σε ανήλικες κοπέλες ή ενήλικες, που εξαρτώνται ακόμα από την οικογένεια των γονιών τους, οι οποίες εγκυμονούν και θέλουν να γεννήσουν το μωρό τους, αλλά η οικογένειά τους τις πιέζει ή και τις εκβιάζει να το σκοτώσουν χωρίς να το αφήσουν να γεννηθεί, κάνοντας έκτρωση.

Αδελφοί μου, ο πόλεμος των παιδιών μας σήμερα θα είναι διπλός κι εσείς γονείς καλείστε να παίξετε τον ρόλο των Αποστόλων!



(απόσπασμα από απομαγνητοφωνημένο κήρυγμα του π. Ελπιδίου Βαγιανάκη)

Αδελφοί μου, ο πόλεμος των παιδιών μας σήμερα θα είναι διπλός κι εσείς γονείς καλείστε να παίξετε τον ρόλο των Αποστόλων!

Ο θαυμαστός τρόπος που δόθηκε το χάρισμα της προσευχής στον Άγιο Μάξιμο τον Καυσοκαλύβη από την Κυρία Θεοτόκο

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος μαξιμος καυσοκαλυβιτης
Ο Άγιος Μάξιμος ο Καυσοκαλιβίτης είχε πόθο να μάθει τη νοερά προσευχή και παρακαλούσε πάντα την Παναγία να του χαρίσει αυτό τα χάρισμα. Κάποτε έδωσε ο Θεός την εκπλήρωση του Θελήματός του σύμφωνα με την καρδιά του,  όπως είναι γραμμένο: «θα σου δώσει ο Κύριος κατά την καρδιά σου και κάθε θέλημά σου θα το εκπληρώσει».

ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ" - ΒΙΝΤΕΟ


Αποτέλεσμα εικόνας για τσαμουρια

ΚΑΙΡΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙΡΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΥΛΙΑ.

Στην Εισαγγελία Αθηνών ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα - Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί σε ξένη χώρα σε βαθμό κακουργήματος



ΣΧΟΛΙΟ: Ο Κωνσταντίνος προστέθηκε στην κατάσταση προσευχής "υπέρ αναπαύσεως"

Τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα καλείται να διερευνήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας καθώς αφορά Ελληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί σε ξένη χώρα και δη σε βαθμό κακουργήματος.