Ετικέτες

9.7.20

Γιατί δεν υπάρχει μετάνοια μετά τον θάνατο;


Την απάντηση την δίνει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός.

Στον λόγο Του «Κατά Μανιχαίων» λέει ότι «μετά τον θάνατο δεν υπάρχει μετάνοια, όχι επειδή ο Θεός δεν δέχεται τη μετάνοια – διότι Εκείνος δεν μπορεί να αρνηθεί τον Εαυτό του ούτε να αποβάλει την ευσπλαχνία Του, αλλά επειδή η ψυχή δεν έχει τη δυνατότητα κάποιας αλλαγής και τροπής.

Καλό μου παιδί ΜΗΝ αυτοκτονήσεις!

Πώς αισθάνονται όσοι χάνουν τους αγαπημένους τους από αυτοκτονία ...

Η ανοιχτή αυτή επιστολή απευθύνεται σε εσένα καλό μου παιδί, που πριν προχωρήσεις σε μια πράξη απελπισίας σκέφτηκες να γκουγκλάρεις κάποιες λέξεις από τις σκέψεις σου και ξαφνικά έπεσες πάνω σε αυτό το άρθρο-επιστολή... Έτσι, μην θεωρήσεις τυχαίο το ότι έπεσες πάνω της και διάβασε με προσοχή!

Πριν κρίνεις κάποιον άνθρωπε μου, κάνε μία στάση στα άδυτα της ψυχής του


Πριν κρίνεις κάποιον άνθρωπε μου, κάνε μία στάση στα άδυτα της ψυχής του. Πέρασε από τα σοκάκια της καρδιάς του. Βάδισε στο παρελθόν του. Φτάσε μέχρι το παρόν του. Και ακολούθησε βήμα με βήμα την διαδρομή του.
Πριν σκορπίσεις το δηλητήριο σου σκέψου με πόσα θεριά παλεύει και πόσες μάχες έχει αντέξει. Πόσους ανήμερους φόβους προσπαθεί να ημερέψει. Πόσες ανασφάλειες αγωνίζεται να γαληνέψει. Πόσα και ποια άγρια τέρατα του καρατρώνε τα σωθικά.

Εις τιμήν και μνήμην της Αθηνάς μας

Καλό Παράδεισο κ. Αθηνά! – Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Βύρωνος
Εις τιμήν και μνήμην της Αθηνάς μας, το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της οποίας θα τελεστεί το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020, εις τον Ιερό Ναό της του Χριστού γεννήσεως Παιανίας.

Υπέρ αναπαύσεως Νικολάου

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση


Ο αδελφός μας Νικόλαος έχει κοιμηθεί εδώ και ενάμιση περίπου μήνα. Μας είχε ζητηθεί να δώσουμε το όνομά του για σαρανταλείτουργο πριν από μία εβδομάδα, το οποίο και δόθηκε. Ωστόσο, ξέχασα να βάλω σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιο. Πλέον τον προσθέτουμε στην κατάσταση "υπέρ αναπαύσεως".

Ας διαβάσουμε λίγο από το ψαλτήρι για τον αδελφό μας (αλλά και για τους υπολοίπους αδερφούς μας, ζώντες ή κεκοιμημένους). Ας δώσουμε και το όνομά του για μνημόνευση όπου μπορούμε.  

Ο Θεός ας τον αναπαύει και ας ενδυναμώνει και τους δικούς του.

Καλή ανάσταση Νικόλαε.

Υπέρ θείας βοηθείας: Ευαγγέλου και Γεωργίου και Ειρήνης

Ας μη περιφρονούμε την προσευχή | GreekAffair.gr

Ο Ευάγγελος βρίσκεται σταθερά στην κατάσταση προσευχής (υπ' αρ. 6). Το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει επιπλοκές στην υγεία του και γίνεται διερεύνηση. Ας ευχόμαστε τόσο για τον ίδιο όσο και για τη μητέρα του που δεν έχει πάψει επί δεκαετίες να στέκεται δίπλα του και να τον φροντίζει. Αν κάποιος μπορεί να δώσει το όνομά του σε ιερείς ή σε ιερομονάχους ώστε να διαβάζεται στην πρόθεση τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Έχει αξία ωστόσο και η δική μας προσευχή, όχι μόνο για τον Ευάγγελο, αλλά και για εμάς τους ίδιους...!

Από αύριο ξεκινά μια κρίσιμη περίοδος για τους Γεώργιο και Ειρήνη που επίσης έχουμε καιρό στην προσευχή μας (πλέον στις θέσεις 115-116). Εύχεστε ο Θεός να τους δίνει μετάνοια και τη δύναμη να σηκώσουν τον σταυρό τους. Εύχεστε να αντέξουν. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά τα αδύνατα για τους ανθρώπους είναι δυνατά για τον Θεό.