Ετικέτες

4.5.20

Η μοναδική Ανάσταση της Σπιναλόγκας

Ανάσταση στη Σπιναλόγκα, στα χρόνια που το όμορφο νησί του μεραμπελλιώτικου κόλπου φιλοξενούσε τους απόκληρους της ζωής, τους λεπρούς.
Καθώς ο παπά Χρύσανθος τελούσε την αναστάσιμη λειτουργία και τη συνήθη περιφορά των εξαπτέρυγων, οι πιστοί διέκριναν μέσα στο σκοτάδι την πλάτη του Χριστού!…

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συμμετείχε σε σχηματισμό αλύσεως, που παραπέμπει σε τεκτονικό τέλεσμα.


Πρωτοπρεσβ. Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος 30-04-2020

1. Τό διαδικτυακό δημοσίευμα 

Στίς 25-02-2020 τό ἱστολόγιο https://www.pireaspiraeus.com/ ἀνήρτησε ἕνα κείμενο μέ τίτλο : «Ξεκινοῦν οἱ ἐργασίες στόν Ο.Λ.Π. (Ὀργανισμό Λιμένος Πειραιῶς) γιά τήν ἐπέκταση τοῦ σταθμοῦ κρουαζιέρας – Ἔγιναν σήμερα τά ἐγκαίνια»1.
Σύμφωνα μέ τήν ἀνάρτηση, τήν ἔναρξη τοῦ μεγάλου αὐτοῦ ἔργου χαιρέτησε στήν ἐκδήλωση, ὡς ἐκπρόσωπος τοῦ Πρωθυπουργοῦ, ὁ Ὑπουργός Ναυτιλίας καί Νησιωτικῆς Πολιτικῆς. Ἐπίσης, στήν μεγάλη ἀναπτυξιακή συμβολή τοῦ ἔργου ἀναφέρθηκε καί ὁ Περιφερειάρχης Ἀττικῆς, ἐνῶ τήν σημασία του γιά τήν τοπική οἰκονομία ἐπεσήμανε ὁ Δήμαρχος Πειραιῶς. Ἐπιπροσθέτως, ὁμίλησε καί ὁ κινέζος Πρόεδρος τοῦ Ο.Λ.Π.. Τήν ἐκδήλωση τίμησαν μέ τήν παρουσία τους ὁ Ὑπουργός Τουρισμοῦ, ἡ Πρέσβειρα τῆς Κίνας, ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος καί ὁ ἐπιχώριος Μητροπολίτης Πειραιῶς.

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΣΟΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ... ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ...

Φωτογραφία: Eurokinissi

Σχόλιο: Και μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι δεν έχετε μπροστά σας την εικόνα ενός δημάρχου, αλλά ενός μελλοντικού πρωθυπουργού (κατά πάσα πιθανότητα πριν το 2030).

«Είμαι φανατικά υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας για πάρα πολλούς λόγους», ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο Vice Greece ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Είπαν ότι κατά τη Θεία Κοινωνία το σάλιο θα μεταδώσει μόλυνση»

Μια ακόμη Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία των πιστών, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων 2020, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στο Αγρίνιο.
Μιλώντας για το παράδειγμα της Πίστεως, της Αγάπης και της Ομολογίας των Αγίων Ιωσήφ και Νικοδήμου, αλλά και των αγίων Μυροφόρων γυναικών, σε σχέση με την σημερινή δύσκολη συγκυρία, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Κοσμάς είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Αν οι δαίμονες εμφανίζονται ως άγγελοι…


του Ιερομονάχου Σεραφείμ Ρόουζ


Ε: Αν οι δαίμονες εμφανίζονται ως άγγελοι και λένε τα πράγματα που θα έλεγαν οι άγγελοι, τότε πως μπορεί κανείς να διακρίνει ποια είναι η αλήθεια;

Α: Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Πρέπει να ταπεινωθείς πρέπει να είσαι σε μια κατάσταση όπου θα θέλεις την αλήθεια του Θεού, κι όχι να ψάχνεις για «εμπειρίες».

Φυσικά, θα έλεγα να γίνεις ένας Ορθόδοξος Χριστιανός και να ανακαλύψεις όλους τους κανόνες που κατευθύνουν μια χριστιανική ζωή. Αυτό βοηθά, παρ’ ότι …δεν είναι εγγύηση γιατί μπορείς να πλανηθείς και ως Ορθόδοξος Χριστιανός επίσης.

Αναγκαστικοί εμβολιασμοί και ψηφιακά πιστοποιητικά



[Πολλές δεκάδες Αμερικανοί και Ευρωπαίοι διανοούμενοι, με άρθρα τους στα μέσα ελεύθερης ενημέρωσης, προειδοποιούν για τις ενδεχόμενες «παράπλευρες απώλειες» στον τομέα των ατομικών ελευθεριών, με τον πειρασμό (ή και τα σχέδια) μιας παγκόσμιας ολιγαρχίας να κεφαλαιοποιήσει την ψυχολογία πανικού και συνθηκολόγησης των πληθυσμών στο καθεστώς πολιορκίας και κρατικής αυθαιρεσίας που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού, την γένεση της οποίας πολλοί επίσης σοβαροί αναλυτές καταγγέλλουν ως προϊόν εργαστηρίων καλλιέργειας «όπλων βιολογικού πολέμου.»

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας 4/5/20-10/5/20

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η τρέχουσα εβδομάδα (4/5/20-10/5/20) είναι η τρίτη εβδομάδα του πεντηκοσταρίου. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Η Τετάρτη 6/5 και η Παρασκευή 8/5 είναι ημέρες νηστείας στις οποίες γίνεται κατάλυσις οίνου και ελαίου λόγω του χαρμόσυνου χαρακτήρα της περιόδου αυτής.

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα
Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (κατάλυση οίνου και ελαίου)

Αναλυτικά τα όσα ισχύουν από 04/05 στους Ιερούς Ναούς

Τα μέτρα υγιεινής για τους Ιερούς Ναούς που θα ισχύουν κατά το χρονικό διάστημα 4 με 16 Μαΐου δημοσιοποίησε με Εγκύκλιο της προς τις Ιερές Μητροπόλεις η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. 
Υπενθυμίζεται ότι με ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που δημοσιεύτηκε χθες με ισχύ μέχρι και την 16.5.2020 παρατείνεται, με τις ήδη ισχύουσες προϋποθέσεις, η δυνατότητα τέλεσης λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων κλπ με την παρουσία μόνο θρησκευτικού λειτουργού και του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού και χωρίς την παρουσία άλλων προσώπων, ενώ επιτρέπεται εκ νέου η ατομική προσευχή. Ορίζονται, επίσης, οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για τη διασφάλιση των μέτρων προστασίας και πρόληψης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού COVID-19.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου:

Πριν βγούμε μαζικά έξω την Δευτέρα, ας θυμηθούμε...

Πρίν βγούμε μαζικά έξω την Δευτέρα, ας θυμηθούμε τι είχε πει ο μεγάλος κωμικός Τζωρτζ Καρλιν για τα μικρόβια και την κοινωνική συμπεριφορά.