Ετικέτες

19.6.21

Κυριακή Πεντηκοστής: ακολουθίες εσπερινού και όρθρου, τυπικό, μουσικά κ.α.

 Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριακή Πεντηκοστής


Κυριακή Πεντηκοστής


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: τις ακολουθίες του εσπερινού και του όρθρου, τροπάρια και αναγνώσματα της θείας λειτουργίας, μουσικά, ηχητικά, το τυπικό κ.α. για την Κυριακή της Πεντηκοστής 20/6/2021:

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα Κυριακῆς τῆς Πεντηκοστῆς

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Πεντηκοστή

Πράξ. β’ 1-11

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής της Πεντηκοστής

 


ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ Ζ´ 37 - 52 ΚΑΙ Η´ 12

Ζώντας την "Βαβέλ" των εμβολίων

 





Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο,ενόψει της υγειονομικής κρίσης την οποία βιώνουμε. Παράλληλα σύσσωμη η πολιτική και εκκλησιαστική εξουσία προέτρεπαν τους πάντες να εμβολιαστούν. Ζούμε την κλιμάκωση ενός άνευ προηγουμένου υγειονομικού εκβιασμού προς τους πολίτες, ενός ενορχηστρωμένου ψυχολογικού πολέμου από τον πολιτικό, επιστημονικό και δημοσιογραφικό κόσμο.

Πολλοί αντιδρούν τόσο για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε να επιβληθεί ο εμβολιασμός, όσο και για το γεγονός ότι αρχικά δεν γνωρίζαμε τη σύσταση των εμβολίων αλλά κυρίως γιατί κάποιοι επιχειρούν να θεσπίσουν την υποχρεωτικότητά τους, ενώ η κ.Β.Θάνου τονίζει πως είναι Αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός - "Άλλα υπέγραψε η κυβέρνηση και άλλα κάνει" ανέφερε σε δήλωσή της στο pronews.

Για άλλη μια φορά όμως...

 Η διαίσθηση των πολιτών αποδείχθηκε αλάνθαστη. Είναι, λοιπόν, άδικη κρίση η επίθεση κατά των ‘’απειθῶν’’, καθ’όσον είναι χαίνον το κενό, απὸ την έλλειψη κάθε δημοσίου ελευθέρου και πολυφωνικού διαλόγου, βασικού στοιχείου της πολυτραυματισμένης δημοκρατίας.