Ετικέτες

2.1.21

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ




Συγκαλείται εκτάκτως η Δ.Ι.Σ. τη Δεύτερα από τον Αρχιεπίσκοπο - Θέμα: η απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει τους ναούς τα Θεοφάνεια!


Σχόλιο: Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε έναν τέτοιο αιφνιδιασμό νωρίτερα. Δεν περιμέναμε να αφήσουν εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανούς να κοινωνήσουν. Τελικά μας έκαναν τη "χάρη"... Τώρα όμως ξαναδείχνουν τα δόντια τους... με προφάσεις εν αμαρτίαις... Πραγματικά θα εκπλαγώ αν η Δ.Ι.Σ. σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αδέρφια, το θέμα δεν είναι τί θα πει η Δ.Ι.Σ., αλλά τί θα πει η καρδιά μας... Κάποιοι άλλοι στάθηκαν "όρθιοι" δηλώνοντας πίστη στο δικό τους ανθρώπινο κατασκεύασμα, εμείς που υποτίθεται ότι πιστεύουμε στον Κύριο και Δημιουργό μας, σε Εκείνον που ενσαρκώθηκε για εμάς, σταυρώθηκε για να σηκώσει τις αμαρτίες μας, αναστήθηκε και αναλήφθηκε στους Ουρανούς και κάθισε εκ Δεξιών του Πατρός φέροντας πλέον και την ανθρώπινη φύση μαζί με τη θεϊκή, εμείς λοιπόν πόσο περισσότερο πρέπει να σταθούμε όρθιοι; Υπάρχει τίποτα που θα έπρεπε να μας φοβίζει; Αν πέσει και τώρα το κάστρο, ποιος πιστεύει ότι θα κάνει στη συνέχεια Ευαγγελισμό, Μεγάλη Σαρακοστή, Χαιρετισμούς, Μεγάλη Εβδομάδα, Ανάσταση;;;;


Μετά την νέα απόφαση της κυβέρνησης να τελεστεί ο  εορτασμός των Θεοφανείων κεκλεισμένων των θυρών η αντίδραση της Εκκλησίας υπήρξε άμεση. Ο Αρχιεπίσκοπος συγκάλεσε έκτακτη ΔΙΣ για την Δεύτερα προκειμένου να ασχοληθεί με το θέμα και να αποφανθεί.

Φινλανδία: Πρώτο περιστατικό παρενέργειας στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech





Σχόλιο: Πώς θέλουν να κάνουμε το εμβόλιο υποχρεωτικά όταν κάνουν ανακοινώσεις του τύπου: "Όταν υπάρξουν τουλάχιστον πέντε τέτοια περιστατικά, θα ανεβάσουμε τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας σχετικά με τον τύπο της αντίδρασης που εμφανίστηκε"; Είναι δυνατόν να αρνούνται να ανακοινώσουν τη συγκεκριμένη παρενέργεια και να θέλουν να τους εμπιστευόμαστε;;;; Αυτά να τα βλέπουν όσοι θέλουν να τρέξουν να εμβολιαστούν... και αποκαλούν ψεκασμένους όσους είναι σκεπτικιστές...



Το πρώτο περιστατικό με παρενέργεια στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού των Pfizer/BioNTech ανακοινώθηκε στη Φινλανδία, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.(!!!)

Ελληνισμός χωρίς πυξίδα


Θλιβερά πρόσωπα, ανήμπορα να προτάξουν μήνυμα και πράξη απελευθέρωσης, ακολουθούν ως απλοί εντολοδόχοι τα κελεύσματα των αφεντικών τους:Μνημόνια, οικονομική και εθνική υποδούλωση, εξαθλίωση, εγκλεισμός, μετανάστευση, Μακεδονία, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος....

Καημένη Ελλάδα! Πως έγινε έτσι η πατρίδα μας



Αγνώριστη η χώρα η παινεμένη. Δεν είν' αυτή που ξέραμε. Συντρίμμια
παντού, συντρίμμια σκέψης, συντρίμμια λόγου, συντρίμμια ιδεών,
φόβος, θυμός κι ένα απέραντο γιατί. Καπνός και φωτιά! Μια απέραντη
φωτιά, ένα ρημαδιό, μια χαλασιά. Τίποτε όρθιο.
Καημένη Ελλάδα!

Μόρφου Νεόφυτος: "Είτε με υγεία, είτε με ασθένεια... τα Άνω ποθούμε"

Στέλιος Πέτσας: Κλειστές οι Εκκλησίες για τους πιστούς για μια εβδομάδα – Χωρίς Αγιασμό των υδάτων την Ημέρα των Θεοφανείων


Σχόλιο: "Καλή κι ευλογημένη χρονιά" χωρίς αγιασμό... σιγά μην μας άφηναν να κάνουμε και Θεοφάνεια... Και βρήκαν και ωραία δικαιολογία, δήθεν για να μείνουμε μέσα μια εβδομάδα και να είμαστε σε καλή κατάσταση όταν ανοίξουν τα σχολεία στις 11/1! Μιλάμε για λαμόγια, αφορισμένα λαμόγια που δήθεν προσκυνούν τον Τίμιο Σταυρό (τουλάχιστον η Πρόεδρος ήταν πιο συνεπής με τα πιστεύω της...). Αλλά ο αφορισμός υπάρχει, ούτως ή άλλως είναι αφορισμένοι (αποκομμένοι από την Εκκλησία) από μόνοι τους, ο πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος απλά τον επικύρωσε, και καλά έκανε! Αλλά κάποιοι άλλοι δέχτηκαν να τους ευλογήσουν... και να πεις ότι έδειξαν ευλάβεια, ότι είχαν ειλικρινή μετάνοια... Μόνον εμπαιγμός... ίχνος μετανοίας... Πόσο καιρό έχουν να κοινωνήσουν; Εξομολογούνται; Προσεύχονται; και αν ναι, σε ποιον θεό; (το θ δεν είναι τυπογραφικό). Οι σεβαστοί Αρχιερείς θα πούνε τίποτα ή αισθάνονται υποχρεωμένοι που μας άφησαν να κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά; 

Νέο αυστηρό «Lockdown» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας που ξεκινάει από αύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου, το πρωί στις 6:00 και για μία εβδομάδα. Στα μέτρα που ίσχυαν πριν τις γιορτές επανέρχεται η χώρα ώστε να δοθεί μια ανάσα στο «Εθνικό Σύστημα Υγείας» ανέφερε ο κ. Πέτσας. Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε είναι το κλείσιμο των Εκκλησιών. 

Συγκεκριμένα, κλειστές θα μείνουν οι Εκκλησίες από αύριο το πρωί μέχρι την Κυριακή 10 Ιανουαρίου και χωρίς Αγιασμό σε εξωτερικούς χώρους την ημέρα των Θεοφανίων όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Παρακολουθήστε:

Κυριακή προ των Φώτων: Ακολουθία εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.

 Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριακή προ των Φώτων"


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: την ακολουθία του εσπερινού και του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή προ των Φώτων (3 Ιανουαρίου 2021):

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής προ των Φώτων [ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ Β', δ´ 5 - 8]

 Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία


ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ Β', δ´ 5 - 8

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής προ των Φώτων (ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Α´ 1–8)

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Α´ 1 – 8"




ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Α´ 1 – 8

Ἡ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου ἀρνεῖται νά προσκυνήσει τόν Σταυρό! Βίντεο

 http://kaiomenivatos.blogspot.com/


Σχόλιο: Να προσθέσω ότι όλοι δήθεν προσκυνούν τον σταυρό με τη μάσκα οριακά να τον ακουμπά... Να μην σχολιάσω πώς κάνουν τον σταυρό. Κάτι σαν βιολί, με ανοιχτά δάχτυλα κτλ... Μόνον ένας προς το τέλος κατεβάζει τη μάσκα για να προσκυνήσει τον σταυρό... Δε θα μου κάνει εντύπωση αν δεχτεί επίπληξη...


Σύνταξη:

Ἱστολόγιον https://kaiomenivatos.blogspot.com/

 

Τό βίντεο πού ἀκολουθεῖ, δείχνει τήν τέλεση τῆς Δοξολογίας γιά τό νέο ἔτος πού ἔγινε στήν Μητρόπολη Ἀθηνῶν χοροσταντοῦντος τοῦ Ἀρχιεπισκόπου κ. Ἱερωνύμου.
 
Παρευρέθησαν ἡ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου, ὁ ἀφορισμένος Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ὁ Δήμαρχος Ἀθηνῶν κ. Μπακογιάννης καί κάποιοι ἄλλοι πολιτικοί.
 
Ἄν ὄχι ὅλοι, οἱ περισσότεροι παρευρίσκονται σέ ἐκκλησιαστικές Ἀκολουθίες μετρημένες στά δάχτυλα τοῦ ἑνός χεριοῦ ἐτησίως, κι αὐτό γίνεται γιά τό πολιτικό θεαθῆναι.

Άγιος Βασίλειος και όχι Santa Claus

 


Ὁ Ἅγιος Βασίλειος ὁ Μέγας, ὁ εἷς ἐκ τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν, πατέρας καὶ διδάσκαλος τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, γεννήθηκε γύρω στὸ 330 μ.Χ. στὴ Νεοκαισάρεια τοῦ Πόντου. Προερχόταν ἀπὸ πλούσιο χριστιανικὸ οἶκο εὐγενῶν. Ἀπὸ νεαρῆς ἡλικίας σπούδασε στὰ σημαντικότερα ἐπιστημονικὰ πνευματικὰ κέντρα τῆς ἐποχῆς τουˑ στὴν Καισαρεία, στὸ Βυζάντιο, στὴν Ἀθήνα. Καταρτήστηκε σὲ ἐπιστήμες ὅπως φιλοσοφία, ρητορική, γραμματική, ἀστρονομία, ἰατρική. Ὁ ἴδιος δίδασκε ρητορικὴ τέχνη.

Το λιοντάρι του Χριστού. Άγιος Βασίλειος Ουρανοφάντωρ




ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ
"Μέγας Βασίλειος"


σχόλιο Γ.Θ : Η καλύτερη Ορθόδοξη σειρά που έγινε ποτέ.
Τέτοιες παραγωγές όχι μόνο μπορούν να αναστήσουν το Βυζάντιο, 
αλλά και να γεννήσουν ένα ακόμα καλύτερο!




Παρακαταθήκη μακαριστού επισκόπου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτη για την εποποιία του 1821



 Ένα αφιέρωμα από την Ιερά Μονή του Αγίου Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος, στη Φλώρινα, για την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την εποποιία του 1821.