Ετικέτες

21.9.17

Δήμητρα και Γεώργιος

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Η Δήμητρα είναι γνωστή μου από παλιά με την οποία έχουμε χαθεί, αλλά πρόσφατα κοινή μας φίλη με ενημέρωσε ότι ταλαιπωρείται από σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μας παρακαλεί να προσευχηθούμε να γίνει καλά και αν με το καλό ξεπεράσει την περιπέτεια υγείας να μπορέσει να κάνει ένα μωράκι που τόσο το επιθυμεί.

Ένας άλλος αδελφός μας, επίσης, ο Γεώργιος, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας: καρκίνο του πεπτικού με πολλές επιπλοκές. Ας ευχηθούμε και γι' αυτόν και ο Κύριος που γνωρίζει τί συμφέρει τον καθένα μας ας δώσει σύμφωνα με το θέλημά Του. [ενημέρωση: Τελικά ο Γεώργιος κοιμήθηκε στις 27/9/17]

Εμείς οφείλουμε να τον εμπιστευόμαστε και να μην γογγύζουμε. Μπορεί η σάρκα να υποφέρει και να είμαστε αδύναμοι, αλλά πρέπει να στραφούμε προς τον Κύριό μας, την ελπίδα μας, τον Σωτήρα μας. Το ίδιο και στην Παναγία μας! Ας μην ξεχνάμε πόσο πόνεσε ο ίδιος ο Κύριος πάνω στον Σταυρό, αλλά και πόσο πονούσε η Παναγία μας βλέποντας το παιδί της να πεθαίνει τόσο ατιμωτικά, αλλά και άδικα. Ας σηκώσουμε λοιπόν τον Σταυρό μας ο καθένας έχοντας θάρρος και αποδεχόμενοι την πρόσκληση του ίδιου του Κυρίου:


στις θέλει πίσω μου κολουθεν, παρνησάσθω αυτν 
κα ράτω τν σταυρν ατο, κα κολουθείτω μοι.


Να σας φάει ο παράδεισος, πουλιά ελληνικά!!!



Γέροντας Κλεόπα Ηλιέ
Ήταν μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα.Το προσκύνημα μας στην Ορθόδοξη Ρουμανία βρίσκεται στο μέσον, και η συντροφιά μας βρέθηκε στο περίφημο μοναστήρι Συχαστρία, πνιγμένο στο πράσινο στους πρόποδες των Καρπαθίων.

Τα είδη του πολέμου των λογισμών


Οι Άγιοι Πατέρες είπαν για τον νοητό πόλεμο ότι το πρώτο στάδιο είναι η προσβολή του λογισμού, κατόπιν ο συνδυασμός, μετά η συγκατάθεση, ύστερα η αιχμαλωσία και τέλος το πάθος.

ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ: ΙΩΝΑΣ


Σχόλιο: Είναι ένα από τα μικρότερα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά είναι πολύ διδακτικό. Περιέχει μόλις 4 μικρά κεφάλαια με 16, 11, 10 και 11 στίχους, αντίστοιχα (συνολικά 48 στίχους). Αξίζει να αφιερώσετε 10-15 λεπτά από τον χρόνο σας και γενικά οφείλουμε να μελετάμε την Αγία Γραφή, τόσο την Καινή Διαθήκη όσο και την Παλαιά, διότι η μία εξηγεί την άλλη και την συμπληρώνει.

Απόγνωση και θάρρος στην πνευματική μας πορεία


Αποτέλεσμα εικόνας για gervn ivshf o batopaidinos


Διδαχές από τον Άθωνα ~ Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός

Όχι απελπισία στις θλίψεις


Άγιος Δημήτριος του Ροστώφ

Τις δοκιμασίες και τις θλίψεις, που έρχονται και παρέρχονται και ξεχνιούνται, μην τις αντιμετωπίζεις με άλογη απελπισία. Ο χρόνος φέρνει τη λήθη και η λήθη την παρηγοριά και τη θεραπεία κάθε κακού. 

2.400 νέοι μουσουλμάνοι χωρίς κανένα εμπόδιο έφτασαν στα νησιά του Α. Αιγαίου από την 1η Σεπτεμβρίου




Χωρίς κανένα εμπόδιο και πολλές φορές υπό την συνοδεία πλωτών του Λ.Σ. χιλιάδες παράνομοι μετανάστες έφτασαν στα νησιά του Α. Αιγαίου μόνο τον Σεπτέμβριο.