Ετικέτες

12.3.20

Κορωνοϊός και Ορθοδοξία - "Τώρα είναι η ώρα της Ορθοδόξου πίστεως και ομολογίας"

Αποτέλεσμα εικόνας για Κορωνοϊός και Ορθοδοξία "Τώρα είναι η ώρα της Ορθοδόξου πίστεως και ομολογίας" Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος
Κορωνοϊός και Ορθοδοξία

"Τώρα είναι η ώρα της Ορθοδόξου πίστεως και ομολογίας"

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος

Μὲ ἀφορμὴ τὴν ὑπέρμετρη ἀνησυχία, ποὺ ἔχει ἐκδηλωθεῖ τὶς μέρες αὐτὲς καὶ τὸ συναφὲς κλίμα, ἕνεκα τῆς ἐπισήμανσης κρουσμάτων τῆς μεταδοτικῆς ἀσθένειας τοῦ λεγομένου κορωνοϊοῦ καὶ στὴν Κύπρο μας, θὰ ἐπιθυμούσαμε νὰ μεταφέρουμε στὸ χριστεπώνυμο πλήρωμα τῆς καθ᾽ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου τὰ ἑξῆς.

Στατιστικά και δικά μας σχόλια για τον κοροναϊό και την πατρίδα μας

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ


Εδώ μπορεί κανείς να παρακολουθεί τα στατιστικά σχετικά με τον κοροναϊό.



Μερικές γενικές παρατηρήσεις

  1. Οι μικροί αριθμοί κρουσμάτων σε κάποιες χώρες οφείλονται κατά την προσωπική μου εκτίμηση σε ελλιπείς ελέγχους. Γενικά, εκτιμώ ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερος σε αυτές τις χώρες, όπως π.χ. και στη δική μας.
  2. Στη γειτονική Ιταλία το ποσοστό θανάτων είναι πολύ υψηλό, συγκεκριμένα μέχρι σήμερα είναι 6,6%, γεγονός που εξηγείται από το μεγάλο μέρος του πληθυσμού που βρίσκονται σε ηλικία άνω των 65 (25%). Αντίθετα, στην Κίνα το ποσοστό θανάτων είναι 3,9%.
  3. Tο πολύ μικρό ποσοστό θανάτων π.χ. στη Γερμανία πρέπει και πάλι να οφείλεται σε ελλιπείς ελέγχους. 3 μόλις θάνατοι σε πάνω από 2000 κρούσματα φαντάζει σουρεαλιστικό στα μάτια μου, όταν σε άλλες χώρες με παρόμοιο πλήθος κρουσμάτων οι θάνατοι είναι 10-30 φορές πάνω. Βέβαια, αυτό μπορεί να σχετίζεται και με το ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, οπότε αναμένονται περισσότεροι θάνατοι που ακόμα δεν έχουν συμβεί.
  4. Χώρες όπως η Μ. Βρετανία που υποτιμά τον ιό θα βρεθούν σύντομα στη θέση της Ιταλίας.
  5. Χώρες όπως η Τουρκία που ανακοινώνουν προφανώς ψευδή στοιχεία ή δεν κάνουν ελέγχους, θα καταρρεύσουν υγειονομικά όταν θα χαθεί ο έλεγχος της κατάστασης.

Λοιμωξιολόγος Ε. Γιαμαρέλλου: ”Η Θ. Κοινωνία είναι σώμα και αίμα Χριστού δεν μεταδίδει μικρόβια”

«Ανήκω σε αυτούς που θα πήγαιναν στην εκκλησία αλλά θα πρότεινα σε άτομα άνω των 65 ετών που έχουν καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, διαβήτη, προβλήματα με τα νεφρά ή σε ανοσοκαταστολή, μέχρι να εξελιχθεί η ιστορία και να μην έχει γίνει διασπορά κρουσμάτων, να παρακολουθούν τη θεία λειτουργία από το σπίτι τους από την τηλεόραση», δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Γέροντας Ιωσήφ Ησυχαστής: Ντοκιμαντέρ για τη ζωή του (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Αγιοκατάταξη του Οσίου Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, όπως αυτή είχε προαναγγελθεί δια στόματος Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στις 20 Οκτωβρίου 2019, ανακοίνωσε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 10/3/2020.
Η ζωή και η πλούσια πνευματική παρακαταθήκη που άφησε μεγάλος αυτός ασκητής του Αγίου Όρους παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ με τίτλο : «Γέροντας Ιωσήφ, ο Ησυχαστής».

Η μεγαλύτερη ίσως πονηριά του διαβόλου είναι να κρατάει τον άνθρωπο ζωντανό - νεκρό... Πως το καταφέρνει;

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Η μεγαλύτερη ίσως πονηριά του διαβόλου είναι, το ότι έχει κάνει τους ανθρώπους, να μην έχουν την ανάγκη να τραφούν από το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. 

Μου έλεγε κάποιος:
- Κοινωνώ 3 φορές το χρόνο Μεγάλο Αγιασμό. 

Και του είπα:
- Βρε, όλο τον Ιορδάνη να πιείς θα πας στην κόλαση! 
Κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων για να πας στον Παράδεισο! 
Ο αγιασμός αγιάζει, ενώ η Θεία Κοινωνία σώζει.
Υπάρχει διαφορά...