Ετικέτες

13.6.16

Η σιωπή Φίλη για το χλιδάτο ταξίδι


Σχόλιο. Ο Μπάρμπα Νίκος αποφάσισε να αφήσει για λίγο την κούραση και την καθημερινότητα και αποφάσισε να γευθεί την βασιλική πολυτέλεια!! Εμ  τόσο καλό κάνει στη Πατρίδα του να μην απολαύσει τους κόπους του!
Απάντηση στο χθεσινό δημοσίευμα της «Espresso» με τίτλο «New York New York για τον “κόκκινο” Νίκο Φίλη» δίνει το υπουργείο Παιδείας, χωρίς όμως να διαψεύδει όλες τις απολύτως τσεκαρισμένες λεπτομέρειες περί της χλιδάτης διαμονής του, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει την κατακραυγή για το πολυτελές ταξίδι.

ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ “ΟΜΟΦΩΝΙΑΣ”;

Ὁμοφωνία καὶ αὐθεντία τῆς Μεγάλης Συνόδου

τοῦ περιοδ. «Ο ΣΩΤ

 Μὲ τὸν τίτλο: “«Ὁμοφωνία» καὶ «αὐθεν­τία» τῆς μελλούσης Ἁγίας καὶ Μεγάλης Συνόδου” δημοσιεύθηκε περὶ τὰ μέσα τοῦ περασμένου Ἀπριλίου σημαντικότατο κείμενο τοῦ ἱερομονάχου Ἀρσενίου, Γέροντος τοῦ Ἱε­ροῦ Κελλίου «Παναγούδα» τοῦ Ἁγίου Ὄ­ρους καὶ μαθητοῦ τοῦ ὁσίου Παϊσίου.

Τι απαντά ο Νίκος Φίλης στο ερώτημα για πιθανή "ανυπακοή" Θεολόγων στην εφαρμογή του νέου Προγράμματος Σπουδών

Απόσπασμα συνέντευξης του Νίκου Φίλη στον Ελεύθερο ΤύποΓια την επόμενη σχολική χρονιά έχετε ανακοινώσει την εφαρμογή του νέου προγράμματος σπουδών των Θρησκευτικών. Οι αντιδράσεις από μερίδα θεολόγων είναι έντονες και υπάρχουν κάποιοι που έχουν προειδοποιήσει για πιθανή «ανυπακοή», με τους εκπαιδευτικούς να εφαρμόζουν το παλιό πρόγραμμα. Πώς θα αντιμετωπίσετε μία τέτοια κατάσταση;

Μήπως έχουμε ξεπεράσει τα Σόδομα και τα Γόμορρα;


της Ελένης Παπαδοπούλου


Το συναίσθημα δεν είναι θυμός και απογοήτευση. Είναι πίκρα και στενοχώρια για τις εικόνες που είδαμε στο κέντρο της Αθήνας στο Athens Pride 2016. Φεστιβάλ υπερηφάνειας και αγάπης το ονόμασαν.