Ετικέτες

11.3.20

Είναι όντως σε ιερέα το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ουάσιγκτον;
Έτσι γράφτηκε, γενικά και αόριστα και άκρως παραπλανητικά


Όπως βλέπουμε, πρόκειται για λειτουργό της λεγόμενης "Επισκοπικής Εκκλησίας" (μιας προτεσταντικής χριστιανικής κοινότητας της Αμερικής), και όχι για ιερέα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Εκτός του ότι ο ιερέας θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό με τη χειραψία π.χ. (πράγμα που αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ότι χαιρέτησε διά χειραψίας τους πιστούς), πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης των κληρικών και των τελετών των διαφόρων προτεσταντικών κ.λ.π. ομάδων με τους ιερείς και τα μυστήρια της αρχαίας Εκκλησίας του Χριστού, της Ορθόδοξης. Προφανώς δεν το καταλαβαίνουν αυτό οι προκατειλημμένοι εναντίον της, αλλά το καταλαβαίνουν πολλοί ρωμαιοκαθολικοί και προτεστάντες, οι οποίοι κατά καιρούς μεταστρέφονται στην Ορθοδοξία.

Δέκα χρόνια μετά ο αγώνας για την Αλήθεια, τη Μνήμη και την Ιστορία συνεχίζεται !Θ. Μαλκίδης
Δέκα χρόνια μετά ο αγώνας για την Αλήθεια, τη Μνήμη και την Ιστορία συνεχίζεται !

Όσιος Ιωσήφ: Είχα ως αρχήν να μη κοιτάζω σε τίποτε τον εαυτόν μου, αλλά να τα αφήνω όλα εις τον Θεόν!


Όσιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής και Σπηλαιώτης (1898-1959).
Εμείς τον ερωτούσαμεν

Άγιος Παΐσιος: «Το ισχυρότερο φάρμακο που υπάρχει στον κόσμο..»


«Το ισχυρότερο φάρμακο που υπάρχει στον κόσμο..»
»Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ»

Να ξαναμιλήσουμε για Έθνος, σύνορα και Εθνική ταυτότητα


Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων
Η ασύμμετρη απειλή που δέχεται η πατρίδα μας δεν θα λήξει μέσα σε λίγες ημέρες.

Συμβουλευτικοί λόγοι από την πείρα του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτη~ Από την υπομονή στις θλίψεις διακρίνονται όσοι αγαπούν τον Θεό.

ΨΗΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ... ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ!

Αποτέλεσμα εικόνας για χλωρός ίππος

Παραθέτω μέρος του αναγνώσματος (από την προφητεία Ησαΐου) που διαβάστηκε σήμερα Τετάρτη 11/3/2020 στην ς΄ (δηλ. 6η) ώρα (για όσους δεν γνωρίζουν κάθε μέρα της Σαρακοστής τελούνται το πρωί οι ακολουθίες του όρθρου, των ωρών α΄, γ΄, ς΄, θ΄ και του εσπερινού). 

Ο Προφήτης είναι διαχρονικός. Δεν αναφέρεται μόνο στους Ιουδαίους της εποχής του, αλλά και στους "σύγχρονους Ιουδαίους" (εμάς...). Γράφει λοιπόν ο Προφήτης:

Οὐαί, οἱ λέγοντες τὸ πονηρόν, καλόν, καὶ τὸ καλόν, πονηρόν, οἱ τιθέντες τὸ σκότος φῶς, καὶ τὸ φῶς σκότος, οἱ τιθέντες τὸ πικρὸν γλυκύ, καὶ τὸ γλυκὺ πικρόν! οὐαί, οἱ συνετοὶ ἐν ἑαυτοῖς, καὶ ἐνώπιον αὐτῶν ἐπιστήμονες!


Δηλαδή:  

Αλίμονο σε εκείνους που παρουσιάζουν το κακό ως καλό και το καλό ως κακό, που παρουσιάζουν το σκοτάδι ως φως και το φως ως σκοτάδι, το πικρό ως γλυκύ και το γλυκύ ως πικρό! Αλίμονο σε εκείνους που πιστεύουν ότι είναι συνετοί και σοφοί και αυτοπαρουσιάζονται ως επιστήμονες και παντογνώστες...

Μας θυμίζει κάτι;;; Επιτρέψτε μου τώρα να προσθέσω και κάποιες δικές μου σκέψεις.