Ετικέτες

17.1.18

Ενημέρωση για τον Γιωργάκη - Περισσότερη προσευχή για την Χριστίνα και τον Βασιλάκη και νέα ονόματα: Ειρήνη και Χρύσα


Ευχάριστα νέα για τον Γιωργάκη (1η ανάρτηση και 2η ανάρτηση), ακολουθεί το ακριβές μήνυμα:

Δόξα Σοι Ο Θεός ημών !

Από το Σάββατο που είχαμε την τελευταία επικοινωνία μας η κατάσταση του Γιωργάκη έχει βελτιωθεί θεαματικά. Ο κορεσμός του οξυγόνου είναι στο 99% και η αναπνευστική υποστήριξη έχει μειωθεί στο 40%. Οι γιατροί για πρώτη φορά  εμφανίζονται αισιόδοξοι. Η θωρακεκτομή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή ή την ερχόμενη Δευτέρα. Ο Γιωργάκης  και η οικογένειά του (Αθανάσιος και Σοφία) έχει ακόμα ανάγκη της προσευχής μας αλλά τώρα πια φαίνεται ότι έχει και βοήθεια άνωθεν.

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!

Τιμή και δόξα στην Παναγιά μας και τους Αγίους μας. 

Τις θεός μέγας ως ο Θεός ημών, συ ει ο Θεός ο ποιων θαυμάσια μόνο.


Η Χριστίνα (θυμηθείτε εδώ) είναι στην αναμονή για το χειρουργείο. Σύντομα θα κάνει την επέμβαση. Ας ευχηθούμε για τη νεαρή φοιτήτρια ο Θεός να την ελεήσει και να βγει κερδισμένη μέσα από την περιπέτεια που περνά, κυρίως να ωφεληθεί ψυχικά και να έρθει πιο κοντά στον Θεό. Πρώτα η ψυχή της, μετά η υγεία της και μετά τα υπόλοιπα... (η επέμβαση ίσως επηρεάσει την εργασία της κι επίσης ίσως χάσει την εξεταστική, παρά το ότι μέχρι τώρα προετοιμαζόταν κανονικά, αλλά αυτό δεν αποτελεί βασική προτεραιότητα.)

Ο Βασιλάκης (θυμηθείτε εδώ) θα πρέπει την επόμενη εβδομάδα να κάνει γαστροσκόπηση και κωλονοσκόπηση για να ξεκαθαριστεί το επίμονο γαστρεντερολογικό πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Ας ευχηθούμε όλα να εξελιχθούν καλά.

Η Ειρήνη και η Χρύσα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Χρειάζονται κι αυτές την βοήθειά μας. Μας το ζητά φίλος που προσεύχεται μαζί μας για όλους τους πονεμένους αδερφούς μας.

Αδέρφια μου ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας!

ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ,

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ!

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!

ΑΙΓΙΩΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΙΓΙΩΤΕΣ, 

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΛΑΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ

 ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ! 

Διάλογος του Μεγάλου Αντωνίου μετά του Αγγέλου


Οτος Μακάριος κα Πανθαύμαστος ββς κα Πατρ μν ντώνιος μέγας, ες καιρν πο ερίσκετο ες τν ρημον κα σκήτευεν, φάνη πρς ατν γγελος Κυρίου ες σχμα Καλογήρου, κα ς τν εδεν σιος, καμε πρς ατν μετάνοιαν.


δ γγελος επε πρς ατόν· «Ελόγησον Πάτερ γιε.»

Διάλογος του Μεγάλου Αντωνίου μετά του Δαίμονος (κείμενο και βίντεο)

ταν Μέγας ντώνιος σκήτευεν ες τν ρημον, νά κα ρχεται Δαίμων τ μεσάνυκτα, κα το κτύπησε τν πόρτα δι ν το νοίξ. σηκώθη λοιπν Μέγας ντώνιος, κα φο νοιξε τν πόρτα του, βλέπει ξαφνα νθρωπον λλόκοτον κα στεκεν ξω.

Διδασκαλία για την ταπεινοφροσύνη (Α΄), Αββάς Δωρόθεος


Είπε κάποιος από τους Γέροντες: «Πάνω απ’ όλα έχουμε ανάγκη από την ταπεινοφροσύνη και να είμαστε έτοιμοι, σε κάθε λόγο που ακούμε, να λέμε «Συγχώρεσέ με». Γιατί με την ταπεινοφροσύνη καταστρέφονται όλες οι παγίδες του εχθρού και αντιπάλου».
Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποιο είναι το βαθύτερο νόημα του λόγου του Γέροντα.
Για ποιο λόγο λέει: «Πάνω απ’ όλα έχουμε ανάγκη από την ταπεινοφροσύνη» και δεν λέει: «Πάνω απ’ όλα έχουμε ανάγκη από την εγκράτεια»; Γιατί ο Απόστολος λέει: «Εκείνος που αγωνίζεται είναι εγκρατής σε όλα» (Α’ Κορ. 9:25).
Ή, γιατί δεν λέει: «Πάνω απ’ όλα έχουμε ανάγκη από τον φόβο του Θεού»; Γιατί η αγία Γραφή λέει: «Αρχή της σοφίας είναι ο φόβος του Κυρίου» (Ψαλμ. 110:10) και ακόμα: «Με τον φόβο του Κυρίου καθένας φεύγει από το κακό» (Παροιμ. 15:27α).


Γιατί δεν λέει: «Πάνω απ’ όλα έχουμε ανάγκη από την ελεημοσύνη ή την πίστη»; Γιατί λέει η αγία Γραφή: «Με την ελεημοσύνη και την πίστη καθαρίζονται οι αμαρτίες» (Παροιμ. 15:27α). Και ο Απόστολος λέει: «Χωρίς πίστη είναι αδύνατο να ευαρεστήσει κανείς στον Θεό» (Εβρ. 11:6).