Ετικέτες

19.10.15

Συγκίνησε Παπάς σε υπεραγορά στα Λειβάδια Λάρνακας – «Χίλια ευχαριστώ Πάτερ»

Φωτογραφία για Συγκίνησε Παπάς σε υπεραγορά στα Λειβάδια Λάρνακας – «Χίλια ευχαριστώ Πάτερ»

Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Ας μιμηθούμε τον ιερέα όταν και όποτε μας δοθεί η ευκαιρία. Θα την έχουμε σίγουρα στις μέρες που ζούμε...

Ένα συμβάν που προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση διαδραματίστηκε το πρωί σε υπεραγορά των Λειβαδιών, μπροστά στα μάτια συντάκτη της ιστοσελίδας μας, ToThemaOnline,

Μητέρα και κόρη, περίμεναν στο ταμείο και ήταν έτοιμες  να ακούσουν από την υπάλληλο το ποσό για τα ψώνια. Φαινόταν ότι είχαν οικονομικό πρόβλημα Μετά την ανακοίνωση του ποσού ακολούθησε αμηχανία. Η μάνα δεν είχε τα απαιτούμενα λεφτά, καθώς ο λογαριασμός –όπως αποδείχθηκε- υπερέβαινε κατά 5-6 ευρώ τα χρήματα που είχε πάνω της.

Η αμηχανία όμως δεν κράτησε για πολύ...

Παρακλητικός Κανών εις τον Ταξιάρχη Μιχαήλ (Μανταμάδο): βίντεο και κείμενο



Ολόκληρος ο Παρακλητικός Κανών εις τον Ταξιάρχη Μιχαήλ
(Μανταμάδο)


Αυτά είναι καλά νέα!!! Από τις 9 Νοεμβρίου στα φαρμακεία η Κρητική ασπιρίνη!


Στις 9 Νοεμβρίου θα αρχίσει να κυκλοφορεί στα φαρμακεία το φάρμακο κατά της γρίπης που αποτελείται από ελαιόλαδο και αρωματικά φυτά της Κρήτης,  η Κρητική ασπιρίνη, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Πειραματικής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηλίας Καστανάς, κατά τη διάρκεια συνεδρίου για το ελαιόλαδο που πραγματοποιήθηκε στην Κριτσά Λασιθίου το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου.

Υπενθύμιση αγρυπνίας σήμερα!


Καλούμε όλους τους αδελφούς εν Χριστώ να μετάσχουν στην αγρυπνία που θα γίνει στην Ιερά Μονή Γεννεσίου της Θεοτόκου Ντάρδιζας την Δευτέρα 19/10 (προς Τρίτη 20/10) επί τη εορτή του Οσίου Γερασίμου του Νέου ασκητού εν τη νήσω της Κεφαλληνίας. Η έναρξη της αγρυπνίας θα είναι την Δευτέρα 19/10 στις 20:30 και το πέρας την Τρίτη 20/10 στις 00:30 περίπου.

Περισσότερα:

Παρακλητικός Κανών των Αγίων Αρχαγγέλων (Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου)


Ο χορός των μοναζουσών της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου ψάλλει τον παρακλητικό κανόνα των Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ:

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Περιστατικά από τη ζωή του Αγίου Λαζάρου του τετραημέρου [17/10/2015]


    Κήρυγμα 17/10/2015

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2015 - Εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του αγίου Λαζάρου του τετραημέρου. Κήρυγμα του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη, για ορισμένα περιστατικά της ζωής του αγ. Λαζάρου. Εν συντομία αναφέρθηκε στη συνέχεια στο θέμα της ορθής τήρησης της παραδόσεως των κολλύβων.

Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης.

Παρακολουθείστε το βίντεο:

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (19/10/15-25/10/15)


Η τρέχουσα εβδομάδα (19/10/15-25/10/15) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Νηστεύουμε την Τετάρτη και την Παρασκευή, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας δεν έχουμε κάποιον περιορισμό. Την Παρασκευή 23/10 γίνεται κατάλυση οίνου-ελαίου, διότι είναι του Άγιου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, Α΄ Επισκόπου Ιεροσολύμων (καλείται Αδελφόθεος ως υιός του μνήστορος Ιωσήφ από την προηγούμενη σύζυγό του). 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές
Τετάρτη 21/10: νηστεία (αλάδωτο)
Παρασκευή 23/10: νηστεία (κατάλυση οίνου-ελαίου)

Μην ξεχάσετε να δείτε το αναθεωρημένο νηστειοδρόμιο του 2015 (έχουν γίνει πρόσθετοι σχολιασμοί και έχουν συμπεριληφθεί τροποποιήσεις και επεξηγήσεις). 

κλικ 

«ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΣΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ “ΕΚΠΛΗΞΗ”. ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΚΛΩΣΟΥΝ. Νὰ ἀναστηλωθεῖ καὶ νὰ συντηρηθεῖ μὲ τὸν ἐνδεδειγμένο ἐπιστημονικὸ τρόπο ΚΑΙ ἡ ὄμορφη Παναγιὰ»

Tὸ Φετιχιὲ Τζαμὶ στὸ Μοναστηράκι ποὺ κατασκευάστηκε πάνω στὰ ἐρείπια τρίκλιτης βασιλικῆς τῶν Μεσοβυζαντινῶν χρόνων.

Ταυτόχρονη ναστήλωση το ναο τς Παναγις
κα το τζαμιο στ Μοναστηράκι ζητάει π τν Μπαλτ  ρχιεπίσκοπος

.         Τὴν ταυτόχρονη ἀναστήλωση τοῦ ναοῦ τῆς Παναγιᾶς στὸ Μοναστηράκι καὶ τοῦ τζαμιοῦ ποὺ βρίσκεται στὸ ἴδιο σημεῖο, καὶ χτίστηκε πάνω στὴν παλιὰ ὀρθόδοξη ἐκκλησία, ζητάει μὲ ἐπιστολή του πρὸς τὸν Ὑπουργὸ Πολιτισμοῦ Ἀριστείδη Μπαλτᾶ ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν Ἱερώνυμος.

Ἀναλυτικὰ ὁλόκληρη ἡ ἐπιστολὴ τοῦ Ἀρχιεπισκόπου τὴν ὁποία ἔδωσε στὴ δημοσιότητα ἡ Ἐκκλησία:

Ἐπιστολὴ πρὸς τὸν Ὑπουργὸ Πολιτισμοῦ καὶ Ἀθλητισμοῦ κ. Ἀριστείδη Μπαλτα ἀπέστειλε ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερώνυμος σχετικὰ μὲ τὴν ἀναστήλωση τοῦ Τζαμιοῦ στὸ Μοναστηράκι.


«Ἀξιότιμε κύριε Ὑπουργέ,Ὁλόκληρη ἡ ἐπιστολὴ τοῦ Μακαριωτάτου ἔχει ὡς ἑξῆς:

Εβδομάδα Αιμοδοσίας από την Ομάδα μας


Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός έδωσε 
και δίνει το Σώμα και το Αίμα Του σε μας.
Εμείς θα Τον μιμηθούμε;

Η Ορθόδοξη Αγωνιστική Ομάδα του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία με στόχο να συγκεντρωθούν φιάλες αίματος που θα διατεθούν σε συνανθρώπους μας που το έχουν άμεση ανάγκη. Παρακαλείσθε να συμμετάσχετε.

Όποιος επιθυμεί να δώσει αίμα μπορεί να το κάνει σε κάθε νοσοκομείο, αλλά θα πρέπει να δηλώσει τα στοιχεία:

Ασθενής: Σύλλογος "Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος"
Νοσοκομείο: Αγία Όλγα Ν. Ιωνίας

Παρακαλούμε να μας ενημερώνετε έγκαιρα για το πότε δώσατε αίμα, ώστε να ελέγχουμε αν οι μπουκάλες έχουν μεταφερθεί στο "Αγία Όλγα".

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6934193785
Υπέυθυνος: Νικόλαος Κρητικός