Ετικέτες

16.11.20

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δ/νσις : Ἰωάννου Γενναδίου 14 – 115 21, Ἀθῆναι 

Τηλ. 210-72.72.204, Fax 210-72.72.210, e-mail: contact@ecclesia.gr     


Αθήνα 16 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

 

    Με αφορμή την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Ιωάννου ωρισμένοι δημοσιογράφοι ειρωνεύθηκαν με απολίτιστο τρόπο την εκδημία του και την μαρτυρία της πίστεώς του στην Θεία Κοινωνία, ως να είχαν στοιχεία για την αιτία μεταδόσεως της νόσου. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με θλίψη διαπιστώνει ότι ωρισμένα ΜΜΕ δεν παύουν ποτέ να στοχοποιούν τους ορθόδοξους χριστιανούς, κληρικούς και λαϊκούς, ως ιδεολογικό αντίπαλό τους.

Χουντικές συνθήκες διαβίωσης -Θα επεκτείνουν την απαγόρευση κυκλοφορίας! Μετά τις 17:00 δεν θα κινείται τίποτα

 

Σχόλιο: Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, θα μιλάμε για πολλούς θανάτους από κατάθλιψη και όχι μόνο...

Τελικά μόνο η πείνα θα είναι σε θέση να ξεσηκώσει τον καναπεδάκια Έλληνα...



Τα νέα μέτρα απέτυχαν να σταματήσουν την διάδοση του κορωνοϊού και έτσι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για να προχωρήσει στην επιβολή νέων ακόμα σκληρότερων μέτρων απαγόρευσης τα οποία δεν αναμένεται να έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα πλην της επιπλέον καταστροφής της ζωής των Ελλήνων.

Η νέα απαγόρευση που ετοιμάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες είναι να αυξηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τώρα ισχύει το 21.00-05:00.

Αυτό θα επεκταθεί από τις 17:00 μέχρι τις 05:00, 12 ολόκληρες ώρες.​

Μητρ. Κυθήρων: «Οι σύγχρονοι καιροί μας είναι καιροί αποστασίας»

«Οι σύγχρονοι καιροί μας είναι καιροί αποστασίας, ασεβείας και απομακρύνσεως από το θέλημα του Θεού», τονίζει στην Ποιμαντορική Εγκύκλιο που εξέδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ με αφορμή την έναρξη της τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων.

π. Αλέξιος Γιαννιός: «Να μεταποιήσουμε την απαγόρευση σε ιερά ησυχία»

Ιερά αγρυπνία τελέστηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στην οποία προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Γιαννιός, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Παπάγου και Μετοχιάρης της Ιεράς Μονής Αστερίου Υμηττού.

Η αγρυπνία και η ομιλία εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει».

Ο π. Αλέξιος στον λόγο του αναφέρθηκε στην παραβολή του καλού Σαμαρείτη, που περιλαμβάνεται στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

«Ο Ιησούς Χριστός είναι ο καλός Σαμαρείτης, το πανδοχείο είναι η Εκκλησία, το έλαιο και ο οίνος που έβαλε επιθέματα στις πληγές του χτυπημένου ανθρώπου είναι το βάπτισμα και η θεία Ευχαριστία, που λαμβάνονται σε αυτό το πανδοχείο και πνευματικό νοσοκομείο. 

Και ειδικά αυτήν την περίοδο, που ο λαός του Θεού δοκιμάζεται και στερείται τις ευλογίες που μας παρέχει η Εκκλησία μέσα από τα ιερά μυστήρια, καλούμαστε να ζήσουμε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.