Ετικέτες

12.4.21

Πνευματικές ομιλίες - Η Κλίμακα 1 από 3 (Λεμεσού Αθανάσιος)


Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ερμηνεύει το βιβλίο του οσίου Ιωάννου του Σιναΐτου "Κλίμακα". Μέρος 1 από 3.

Όσιος Ακάκιος ο Καυσοκαλυβίτης - 12 Απριλίου


H Εκκλησία μας τιμάει σήμερα τη μνήμη του μεγάλου Αγιορείτου ασκητού, του Οσίου Ακακίου του Καυσοκαλυβίτου. Ο Όσιος Ακάκιος συνδέθηκε με τον Προστάτη Άγιο της ενορίας μας, τον Άγιο Νείλο τον Μυροβλύτη. Γι αυτό τον λόγο εκτός του αφιερώματος που προέρχεται από την εκπομπή της ενορίας μας "Ορθοδοξία και Βιωματικές Εμπειρίες" η οποία και μεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό "Πειραϊκή Εκκλησία" 91,2 FM της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ακολουθεί και ένα σύντομο κείμενο για την σχέση των δύο αυτών Οσίων. 

Η μυροβλυσία του Αγίου Νείλου και ο Όσιος Ακάκιος ο Καυσοκαλυβίτης.


Το οσιακό σκήνωμα του Οσίου Νείλου ενταφιάστηκε κοντά στο σπήλαιο της ασκήσεώς του από τους υποτακτικούς του με σαφή εντολή να μην φανερώσουν πουθενά τον τόπο ταφής του. Η αγιότητα του Οσίου Νείλου διαπιστώθηκε αμέσως μετά την ταφή του. Σχεδόν αμέσως μετά την κοίμησή του ο Θεός τον τίμησε με το χάρισμα της μυροβλυσίας και από τον τάφο ανέβλυζε ευώδες μύρο το οποίο από τον τόπο ταφής έφθανε μέχρι τη θάλασσα.

Ο Πλάτων, το Matrix και η (αντι)δράση / Του Νίκου Παπαδόπουλου


Αφύπνιση, ταρακούνημα, επανάσταση, σοκ, ή απλώς…σκέψη. Ίσως είναι αυτό που χρειαζόμαστε πιο πολύ απ’ όλα στον κόσμο του 21ου αιώνα. Στον κόσμο της έντονης (παρα)πληροφόρησης. Στον κόσμο του ελέγχου και του υπνωτισμού. Δεν είναι ανάγκη να αναλωθούμε σε άσκοπη συνωμοσιολογία για να αντιληφθούμε ότι κάτι δεν πάει καλά σήμερα.

Μόρφου Νεόφυτος: Η Παναγία καταφυγή μας κατά τα επερχόμενα δεινά!

 ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ - Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ | Ορθόδοξο μονοπάτι  - YouTube

Απόσπασμα ομιλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μόρφου Νεοφύτου κατά την Δ’ Στάση των Χαιρετισμών της Παναγίας στην Ιερά ιστορική Μονή της Παναγίας του Άρακα, της Μητροπολιτικής Περιφερείας Μόρφου όπου ο επίσκοπος Μόρφου Νεόφυτος τονίζει την ανάγκη της καταφυγής μας στην Κεχαριτωμένη Παναγία μας κατά τα επερχόμενα δεινά!