Ετικέτες

24.7.18

Τραγωδία στο Μάτι: 74 νεκροί και 187 οι τραυματίες- Δεκάδες οι αγνοούμενοι



Στους 74 οι νεκροί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και η καταγραφή αγνοουμένων. Στους 187 οι τραυματίες, εκ των οποίων 11 από τα 23 παιδιά νοσηλεύονται. Παίρνει ξανά διαστάσεις η φωτιά στα Γεράνια Όρη, στη Κινέττα. Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει και η πυρκαγιά στον Πλατανιά Χανίων, όπου δόθηκε εντολή εκκένωσης για δύο κοινότητες.

Στους 62 οι νεκροί: Γέμισε ομαδικούς τάφους η χώρα-Eντοπίστηκαν άλλοι 10 -Μητέρα αγκαλιά με τις κόρες της



Τα πρώτα εναέρια πλάνα που μπορείτε να δείτε δείχνουν τραγωδία δίχως τέλος!
Βρίσκουν συνέχεια νεκρούς στο Μάτι, άνδρας απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, γυναίκα με τις μικρές κόρες της. Σπαρακτικές εικόνες πάνω από τα καμμένα!

H νυχτερινή Προσευχή καθαρίζει τη σκουριά των αμαρτιών μας



Άναψε την ψυχή με την προσευχή. Πίστεψέ με, δεν έχει τόσο την ικανότητα να καθαρίζει την σκουριά η φωτιά, όσο η νυχτερινή προσευχή την σκουριά των αμαρτιών μας.

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ Ἁγίου Νείλου τοῦ ἀσκητοῦ

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ραγε, ο σημερινο χριστιανοί, τί εναι ληθιν προσευχή, ποι τ χαρακτηριστικά της κα ποιο ο καρποί της;

Περιουσίες θα διεκδικήσουν σλαβόφωνοι που έφυγαν από την Ελλάδα λόγω Εμφυλίου…

Αποτέλεσμα εικόνας για Περιουσίες θα διεκδικήσουν σλαβόφωνοι που έφυγαν από την Ελλάδα λόγω Εμφυλίου…


Η συμφωνία Ζάεφ-Τσίπρα για την επίλυση των διμερών διαφορών Ελλάδας ΠΓΔΜ φαίνεται ότι τελικά δεν θα συμβάλει στην ομαλοποίηση των σχέσεων των δύο κρατών όπως οι δημιουργοί της είχαν οραματιστεί αλλά πρόκειται να αποτελέσει την θρυαλλίδα για την επόμενη «πολιτική βόμβα» που θα εκραγεί στην χώρα μας.

Τό παιδί τοῦ… καλόγερου!


(Ἀπό τό «Λειμωνάριον» τοῦ Ἰ. Μόσχου, κεφ. 114)

Ἡ θύρα τοῦ καπηλειοῦ ἄνοιξε μέ φόρα κι ὁ νέος πού μπῆκε ἔτρεξε τρέμοντας ἀπό τή συγκίνησή του πρῶτα στόν κάπελα κι ἔπειτα σέ μιά παρέα πού βρισκόταν γύρω ἀπό ἕνα τραπέζι κι ἔπιναν κρασί.

Η Συνθήκη της Λωζάνης - Το πλήρες κείμενο και η όλη συμφωνία περί ανταλλαγής Ελληνικών και Τουρκικών πληθυσμών.


Η συνθήκη ορίζει ουσιαστικά τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας κατά την μετεξέλιξη της από Οθωμανική Αυτοκρατορία σε κράτος. Υπογράφηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας στις 24 Ιουλίου 1923 από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις άλλες χώρες που πολέμησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922) και συμμετείχαν στην Συνθήκη των Σεβρών συμπεριλαμβανομένης και της Σοβιετικής Ένωσης. Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας είναι μόνο ένα τμήμα, και όχι το αποκλειστικό, της Συνθήκης της Λωζάννης που συνήφθη μεταξύ δύο πλευρών μεταξύ 8 κρατών. Από τη μία ήταν η τότε Βρετανική Αυτοκρατορία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Ελλάδα, η Ρουμανία και το τότε Σερβικό – Κροατικό – Σλοβενικό κράτος και από την άλλη η Τουρκία. 

Νησίδα Καλόγερος Το ασάλευτο (;) «Βραχομονάστηρο» του Αρχιπελάγους



Η ηφαιστειογενής «Συστάς των Καλογήρων» (Β. πλάτος 38ο 10’, Α. μήκος 25ο 17’) αποτελείται από δύο κυρίως νησίδες.