Ετικέτες

24.7.18

Περιουσίες θα διεκδικήσουν σλαβόφωνοι που έφυγαν από την Ελλάδα λόγω Εμφυλίου…

Αποτέλεσμα εικόνας για Περιουσίες θα διεκδικήσουν σλαβόφωνοι που έφυγαν από την Ελλάδα λόγω Εμφυλίου…


Η συμφωνία Ζάεφ-Τσίπρα για την επίλυση των διμερών διαφορών Ελλάδας ΠΓΔΜ φαίνεται ότι τελικά δεν θα συμβάλει στην ομαλοποίηση των σχέσεων των δύο κρατών όπως οι δημιουργοί της είχαν οραματιστεί αλλά πρόκειται να αποτελέσει την θρυαλλίδα για την επόμενη «πολιτική βόμβα» που θα εκραγεί στην χώρα μας.
Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο οι χιλιάδες απόγονοι των Σλαβόφωνων που πολέμησαν με το Δημοκρατικό Στρατό κατά της Εθνικής κυβερνήσεως στον Εμφύλιο και κατέφυγαν στην Γιουγκοσλαβία μετά την νίκη του Ελληνικού Στρατού προετοιμάζονται για να διαμορφώσουν την νέα τους στρατηγική διεκδίκησης των περιουσιών τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τέλμα» η συμφωνία Ζάεφ-Τσίπρα δεν αναφέρεται στους ‘Μακεδόνες’ από το τμήμα της ‘Μακεδονίας του Αιγαίου’. Όπως συνεχίζει το άρθρο, πάνω από 10 χιλιάδες αγωγές έχουν υποβληθεί από τους απογόνους των σλαβόφωνων που έφυγαν από την Ελλάδα το 1949 στο Δικαστήριο του Στρασβούργου, απαιτώντας αποζημίωση από τα ακίνητα των προγόνων τους στην Ελλάδα, τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 10 δις ευρώ.

Σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο χωριό Μπρεστ του Στιπ στην ΠΓΔΜ οι απόγονοι αυτών που πολέμησαν για την απόσχιση της Μακεδονίας από την Ελλάδα ανακοίνωσαν ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα παρουσιάσουν την νέα στρατηγική τους για την διεκδίκηση των περιουσιών τους στην Ελλάδα.

Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις σχέσεις των Ελλήνων πολιτών που κατοικούν στις περιοχές από τις οποίες αποχώρησαν το 1949 οι πρόγονοι αυτών που διεκδικούν σήμερα τις περιουσίες των παππούδων τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στην εν λόγω ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.