Ετικέτες

23.1.18

Ενημέρωση για τον Εφραίμ

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή



Αγαπημένοι μας φίλοι χαίρετε. Ο Εφραίμ, το νέο παλληκάρι, για το οποίο σας έγραψα χτές (κλικ εδώ), συνεχίζει να είναι σε κρισιμότατη κατάσταση, μάλιστα οι γιατροί χρειάστηκε να του κόψουν τό πόδι. Οι γονείς του έχουν συγκλονιστεί. Σας θερμοπαρακαλώ συνεχίστε τις έμπονες προσευχές σας.

Δείτε με επιστημονικές αποδείξεις: Ο Αριθμός Των Διαδηλωτών Στο Συλλαλητήριο Της Θεσσαλονίκης !

 


α. Με κόκκινο χρώμα επιφάνεια 39.333 τετρ. μέτρων πέριξ της εξέδρας των ομιλητών και αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Πυκνότητα 4 άτομα/τμ. ΣΥΝΟΛΟ: 157.332 άτομα

β. Με πράσινο χρώμα επιφάνεια 31.063 τμ από Λευκό Πύργο μέχρι Βασιλικό Θέατρο.
Πυκνότητα 3 άτομα/τμ. ΣΥΝΟΛΟ: 93.189 άτομα


γ. Με Κίτρινο χρώμα επιφάνεια 126.959 τμ πέριξ του κέντρου του συλλαλητηρίου και επί της παραλιακής εκατέρωθεν.
Πυκνότητα 2 άτομα/τμ. ΣΥΝΟΛΟ: 253.918 άτομα.


δ. Με γαλάζιο χρώμα υπόλοιπη περιοχή από λιμάνι μέχρι τη μέση της παραλιακής οδού Νίκης από Δυτικά και από το Μακεδονία Palace μέχρι το Μέγαρο Μουσικής στα Ανατολικά και πάνω από τον Λευκό Πύργο επιφάνεια 77.902 τμ.
Πυκνότητα 1 άτομο/τμ. ΣΥΝΟΛΟ: 77.902 άτομα.

Ελισάβετ: 3,5 ετών (όγκος στο νεφρό, χειρουργήθηκε, χημειοθεραπείες)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή
Ας το πούμε και στα παιδιά μας!


Αδέρφια μου, μόλις ενημερώθηκα ότι ένα κοριτσάκι, ονόματι Ελισάβετ, 3,5 ετών, παρουσίασε όγκο στό νεφρό, χειρουργήθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και ξεκινάει χημειοθεραπείες. Ας ικετεύσουμε όλοι τόν Χριστό μάς, το έχει μεγάλη ανάγκη η μικρούλα!

Ιδιαίτερα όσοι έχουμε παιδιά ας προσπαθήσουμε να μπούμε στη θέση των γονιών της Ελισάβετ. Ας προσευχηθούμε για την μικρή σαν να ήταν δικό μας παιδί... Ας προσευχηθούμε και για τους γονείς της, όπως θα θέλαμε να προσεύχονται και για εμάς αν βρισκόμασταν στη θέση τους. Ας ευχηθούμε η δοκιμασία να ωφελήσει ψυχικά όλους στο περιβάλλον της Ελισάβετ. Το παιδί είναι ακόμα αγγελούδι, το ζήτημα είναι αν θα αξιοποιηθεί από τους υπολοίπους αυτή η δοκιμασία, ώστε να έρθουν πιο κοντά στον Θεό (χωρίς να υπονοώ ότι δεν είναι κοντά στον Θεό μιας και δεν γνωρίζω τους ανθρώπους. Το αναφέρω, για να μην παρεξηγηθώ, με την έννοια ότι πάντα έχουμε περιθώρια πνευματικής προόδου).

Ας το πούμε και στα παιδιά μας. Είναι πιο αγνά από εμάς και ο Θεός ίσως τα ακούσει περισσότερο. Όσο μικρότερα τόσο καλύτερα!


Αγγελική: ζητά την προσευχή μας

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Η αναγνώστριά μας Αγγελική μας έγραψε το παρακάτω μήνυμα:

"KAΛΗΣΠΕΡΑ σε όλους.
Παρακαλώ θερμά, εύχεσθε και για μένα την ελάχιστη.
Έπαθα γερή ψύξη γύρω από τον λαιμό και με πονάνε και όλα τα οστά στους ώμους
κάτω στο στέρνο και στο στήθος...και στα μπράτσα.
Δυσκολεύομαι στις κινήσεις , πονάω πάρα πολύ.
Εύχεσθε...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ασθενής Αγγελική."


Ας ευχηθούμε για την αδερφή μας να ξεπεράσει την ψύξη το συντομότερο δυνατό. Όλοι μας δε θα θέλαμε λίγη βοήθεια στη θέση της;

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ


" Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης...όπως τον έζησα" - Αθηνά Σιδέρη - 11-12-2017.

Αποτέλεσμα εικόνας για 11-12-2017. Αθηνά Σιδέρη. " Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης...όπως τον έζησα".



Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης: Όταν φύγω από το σαρκίο μου…θα είμαι περισσότερο κοντά σας! 

Αθηνά Σιδέρη: Είδα τον Ουρανό να κατεβαίνει στη Γη και η Γη να ανεβαίνει στον Ουρανό! 

Τη Δευτέρα 11-12-2017 οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης - είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την κ.Αθηνά Σιδέρη, κοινωνική λειτουργό, πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου, η οποία καθήλωσε με τον βιωματικό και πνευματικό της λόγο το ακροατήριο. Το θέμα ήταν "Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης...όπως τον έζησα". 


Από τη ζωή του παπα-Ισαάκ του Αθωνίτη: Όταν η Ευρώπη άνοιγε τις...τσέπες της... καλοκαίρι του 1983...





Η Ελλάδα στα μεγαλεία της...η Ευρώπη, της είχε ανοίξει τις τσέπες και την προκαλούσε να ζήσει μια ζωή έκλυτη ...μια ζωή ψεύτικη όπως αποδείχθηκε στις μέρες μας!!!!

και τελικά την πλάνεψε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και το Άγιο Όρος!!!

…ήμουν μέσα στο κελί φιλοξενούμενος του Αγίου Γέροντα παπά Ισαάκ και του νέου πολλά υποσχόμενου παπα Ευθύμιου.

Ἡ ἀνόητος καύχησις


Πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση

Συνηθίζουν ο νθρωποι νά μιλον γιά τόν αυτό τους καί γιά σα χουν ποκτήσει. Βρίσκουν εχαρίστηση νά διηγονται τά κατορθώματά τους καί τίς πιτυχίες τους καί νά ποσπον τό θαυμασμό καί τόν παινο λων κείνων πού τούς προσέχουν καί τούς κον.

Το νέο έργο του Καραγκιόζη: Ο Πολάκης κι ο κόσμος του.



Εμπρηστικές δηλώσεις έκανε ο άπατρις κ. Παύλος Πολάκης δηλώνοντας πως στη μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν, εκτός από ανθρώπους που δεν είχαν κομματικό προσανατολισμό, σκοτεινές και φασιστικές δυνάμεις, νοσταλγοί της χούντας. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί και στο σκοταδιστικό τμήμα της Εκκλησίας του Ανθίμου και του Αμβροσίου, αλλά και να δηλώσει πως «Η αριστερά είναι πατριωτική δύναμη και το έχει αποδείξει με το αίμα των αγωνιστών της εδώ και πολλές δεκαετίες».

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ - ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ Ο ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή


Η συγκέντρωση του νου την ώρα της προσευχής.

Τι να κάνουμε, όταν ο νους μας τρέχει εδώ κι εκεί και δεν μπορούμε να τον συμμαζέψουμε στην προσευχή; Όταν είμαστε μόνοι στο σπίτι, μπορούμε ν’ αναβάλουμε την έναρξη της προσευχής ή, αν έχουμε ήδη αρχίσει, να τη διακόψουμε για λίγο. Αν και ύστερα απ’ αυτό το μικρό διάλειμμα ο νους μας δεν συνεργάζεται με την προαίρεση μας, τότε δεν έχουμε παρά να του επιβάλουμε με τη βία, θέλει δεν θέλει, να συγκεντρωθεί στην προσευχή, σ’ όποιο βαθμό βέβαια είναι δυνατόν. Μέσα στην εκκλησία, πάλι, μερικές φορές δεν ακούμε ή δεν καταλαβαίνουμε όσα ψάλλονται, διαβάζονται ή εκφωνούνται. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, σταθείτε νοερά ενώπιον του Κυρίου και αφοσιωθείτε στην ευχή του Ιησού. Πρέπει να ξέρετε, πάντως, ότι στο ναό, κατά την τέλεση οποιασδήποτε ακολουθίας, και κατεξοχήν της θείας Λειτουργίας, κάθε λατρευτική πράξη, κάθε κίνηση έχει τη σημασία της. Όποιος, λοιπόν, γνωρίζει και κατανοεί τη σημασία κάθε πτυχής της τελετουργίας, συμμετέχει με επίγνωση στη σύναξη των πιστών και τρέφει την ψυχή του με το ουράνιο μάννα, που προσφέρεται άφθονα στα πνευματικά συμπόσια της εκκλησιαστικής λατρείας. Η νύχτα, ιδιαίτερα οι μεταμεσονύκτιες ώρες, είναι το πιo κατάλληλο χρονικό διάστημα για προσευχή.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΖΙΝΟ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Σχετική εικόνα
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
ΚΑΙ ΚΑΖΙΝΟ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Σήμερα Δευτέρα 22 ανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε Γενικ ερατικ Σύναξη τν κληρικν τς ερς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπν κα ορδαίας, τν ποία συνεκάλεσε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, στν ερ Να γίου Στεφάνου Πτολεμαΐδος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για συσσίτια



Η "Ελληνική Ναυς" την περασμένη εβδομάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δεύτερη αποστολή της σε τρόφιμα προς το φιλόπτωχο του Ι. Ν. Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στα Πατήσια. 

Η ομάδα μας ευχαριστεί εκ βάθους καρδίας τους φίλους της που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, δίνοντας νόημα στο σύνθημα μας:

Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ, 
Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ...