Ετικέτες

22.6.16

Γιατί ο Χριστός είπε ότι δεν γνωρίζει πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία;


Σχόλιο Σ.Ν.Π.: "Είναι γνωστό το χωρίο της Καινής Διαθήκης που μιλά για την Δευτέρα Παρουσία: «Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γινώσκει, ουδέ οι άγγελοι οι εν ουρανώ, ουδέ ο Υιός, ειμή ο Πατήρ» (Μάρκ, ιγ 32). Το παρόν άρθρο δίνει απάντηση εν μέρει και σε όσους προσπαθούν ναδώσουν ημερομηνίες σε προφητείες γενικότερα..."

Θα εξετάσουμε το χωρίο όχι γράφοντας δικές μας σκέψεις, αλλά παραθέτοντας από τα λόγια τεσσάρων μεγάλων αγίων πατέρων της Εκκλησίας. Το συγκεκριμένο χωρίο, ήταν ένα από τα χωρία που χρησιμοποιούσαν κατά κόρον οι αιρετικοί για να δείξουν ότι ο Υιός δεν έχει ίδια ουσία με τον Πατέρα, αφού ο Υιός δεν ξέρει την ημέρα και την ώρα της Δευτέρας Παρουσίας ενώ την ξέρει ο Πατέρας. Είναι όμως αυτό αληθές; […] 

Οι συμβουλές του Αγίου Παϊσίου για τα άσχημα όνειρα: «Γιατί βλέπουμε εφιάλτες – Τι πρέπει να κάνουμε;»

Όταν βλέπεις άσχημο όνειρο, ποτέ να μην εξετάζεις τι είδες, πώς το είδες, αν είσαι ένοχη, πόσο φταις. Ο πονηρός, επειδή δεν μπόρεσε να σε πειράξει την ημέρα, έρχεται την νύχτα.

Μοναδικό βίντεο με 3D απεικόνιση της Μονής του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος στον Πόντο (Video)


Ο Χριστιανισμός στον Πόντο διαδόθηκε από τον πρωτόκλητο Ανδρέα το 34 μ.Χ., όταν μετέβη από την Ιερουσαλήμ στη Σινώπη, την Αμάσεια, την Αμισσό και κατόπιν στην Τραπεζούντα. Στις πόλεις αυτές κήρυξε το Ευαγγέλιο και ακολούθησε η ίδρυση μονών και εκκλησιών. Η πρώτη μονή που ιδρύθηκε στον Πόντο είναι η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος και θεωρείται από τα αρχαιότερα ελληνικά μοναστήρια.

Μέσα στη βουή του κόσμου, δείξε μου το φως μου...ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ


Για ακόμη μια χρονιά το Λύρειο Παιδικό Χωριό σας προσκαλεί στην καλοκαιρινή, καθιερωμένη εορτή με αφορμή τη λήξη της σχολικής και κατηχητικής χρονιάς. 

ΚΥΡΙΑΚΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016, 8μ.μ. 

Οι εκπλήξεις και οι συγκινήσεις θα είναι πολλές. 

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΜΙΧΑΗΛ

 

 Από την ηχογραφημένη ομιλία τού άγιου πατρός Ιουστίνου

Εμείς οι χριστιανοί σε αυτόν τον κόσμο από την βάπτισή μας είμαστε εγγεγραμμένοι στον στρατό τού αρχιστρατήγου Μιχαήλ, είμαστε επουράνιοι στρατιώτες από την βάπτισή μας.